HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕπίτιμος Καθηγητής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Επίτιμος Καθηγητής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επίτιμος Καθηγητής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, αναγόρευσε σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, η Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων, το Σάββατο 21 Μαΐου 2016 στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, παρουσία των φοιτητών και Καθηγητών του Ιδρύματος, της εκκλησιαστικής και πολιτικής ηγεσίας, εκπροσώπων των τοπικών φορέων και πλήθους πολιτών.

Η Τελετή ξεκίνησε με την προσφώνηση του Τιμωμένου από τον Πρόεδρο της Δ.Ε. του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων, Καθηγητή κ. Ιωάννη Δραγώνα, o οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η «σημερινή τελετή αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Ίδρυμα και την αγάπη του για τα Επτάνησα». Ο κ. Δραγώνας αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη εξαιρετικά θετική αξιολόγηση του Ιδρύματος από ανεξάρτητη Επιτροπή εμπειρογνωμόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι «το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων κινείται δυναμικά προς την κατεύθυνση της παροχής εξειδικευμένης τεχνογνωσίας και ερευνητικής και επιστημονικής υποστήριξης προς την τοπική κοινωνία και οικονομία», όπως εξάλλου υπογραμμίζεται και στη σχετική Έκθεση Αξιολόγησης.

Ακολούθως, ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε. του Ιδρύματος, Καθηγητής κ. Ερνέστος Τζαννάτος παρουσίασε το έργο του Προέδρου Δημοκρατίας, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο Τιμώμενος «υπήρξε πάντα επίκαιρος και συχνά διορατικός καταρχήν ως επιστήμονας και κατά βάση ως πολιτικός». Επίσης, εξήρε την προσωπικότητα του Καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλου, επειδή από την θέση του Πρώτου Πολίτη της Χώρας «συνεχίζει να εκφράζει με όλο το απαραίτητο επιστημονικό κύρος έγκαιρα, έγκυρα και συλλογικά, πλέον, τη ΛΟΓΙΚΗ που θα νικήσει, ενισχύοντας έτσι την ελπίδα ότι οι προσπάθειες μας να βγούμε στο ξέφωτο σύντομα θα καρποφορήσουν».

2

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων, κ. Γιώργος Ηλιάδης διάβασε το σχετικό Ψήφισμα του Τμήματος και ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε., Καθηγητής κ. Αθανάσιος Καλαφάτης ανέγνωσε την Αναγόρευση του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμο Καθηγητή του Ιδρύματος.

Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε την Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος για την πρωτοβουλία της και απευθυνόμενος προς τους συναδέλφους του Καθηγητές, ανέφερε: «όποτε χρειαστεί να φανώ αρωγός θα είμαι εδώ, όχι με την ιδιότητα μόνο του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και με την ιδιότητα του συναδέλφου».

Στην Τελετή παρευρέθησαν οι εκκλησιαστικές αρχές με επικεφαλής τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο Αντιπεριφεριαρχής Κεφαλονιάς κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών επαγγελματικών και επιστημονικών και φορέων. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννης Μπαλάφας, ενώ παρευρέθηκαν η Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και ο Βουλευτής Β’ Περιφ. Αθηνών κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Της Τελετής προηγήθηκε Επιστημονική Εσπερίδα με θέμα: «Το Επτανησιακό Ενωτικό Κίνημα και η συμβολή των Ιονίων Νήσων στην προαγωγή του Νεοελληνικού Πολιτισμού», με ομιλίες των Καθηγητών κ.κ. Γεράσιμου Ζώρα, Αθανασίου Καλαφάτη και Πέτρου Πετράτου. Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των 152 χρόνων από την Ένωση της Επτανήσου, συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, του Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ο Αναπληρωτής Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής κ. Ναπολέων Μαραβέγιας.

Προηγουμενο αρθρο
Οι γαλάζιες σημαίες της Λευκάδας για το 2016
Επομενο αρθρο
4 θέσεις γιατρών προκηρύσσει το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.