HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕπιμελητήριο Λευκάδας: Πρωτοβουλία για τη σήμανση ονομασίας προέλευσης και γεωγραφικής ένδειξης  – Θεσμικό πλαίσιο προστασίας Λαδοκούλουρου Λευκάδας

Επιμελητήριο Λευκάδας: Πρωτοβουλία για τη σήμανση ονομασίας προέλευσης και γεωγραφικής ένδειξης  – Θεσμικό πλαίσιο προστασίας Λαδοκούλουρου Λευκάδας

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ     

 Λευκάδα,  28/03/2024 

Επιμελητήριο Λευκάδας : Πρωτοβουλία για τη σήμανση ονομασίας προέλευσης και γεωγραφικής ένδειξης

 Θεσμικό πλαίσιο προστασίας του Λαδοκούλουρου Λευκάδας

  Με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Λευκάδας  το απόγευμα της Πέμπτης 28 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου Σωτήρη Σκιαδαρέση και εκπροσώπων αρτοποιών – μεταποίησης με κύριο στόχο να θιχτούν τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δευτερογενής  τομέας της περιοχής μας.   Ειδικότερα ανταλλάχθηκαν απόψεις και διατυπώθηκαν θέσεις που αφορούν τα προϊόντα ονομασίας προέλευσης αλλά και προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης (ΠΟΠ και ΠΓΕ). 

Κατόπιν της εποικοδομητικής συζήτησης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρης Σκιαδαρέσης  εισηγήθηκε όπως ο φορέας μας αναλάβει ουσιαστική πρωτοβουλία, προκειμένου συντεταγμένα και με απόλυτη μεθοδικότητα  να συνταχθεί ο  σχετικός φάκελος και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για το παραδοσιακό μας προϊόν. Αυτή μας η κίνηση πιστεύουμε ότι θα αποδειχθεί ιδιαιτέρως χρήσιμη, στην προσπάθεια που καταβάλλουμε  για το πολύ σοβαρό ζήτημα της εξωστρέφειας και της δυναμικής παρουσίας της παραγωγής μας στις αγορές. 

Τα τοπικά προϊόντα αποτελούν «σημαία» του Επιμελητηρίου μας και στόχος μας είναι η ανάδειξη του Νομού μας  ως γαστρονομικού προορισμού. 

                                                                                         Για το  Δ.Σ

                                                                                        Ο Πρόεδρος

                                                                                 Σκιαδαρέσης Σ. Σωτήριος 

Προηγουμενο αρθρο
Ψάρεψαν τόνο βάρους... 485 κιλών στον Αστακό
Επομενο αρθρο
Μοσχοβολάει ο τόπος Φασκόμηλο. (Πόντη Βασιλικής)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.