HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕπιστρέφει στην Ευρώπη, η Ρόδη. Αλλαγή στην Περιφέρεια

Επιστρέφει στην Ευρώπη, η Ρόδη. Αλλαγή στην Περιφέρεια

Στο υπόστρωμα ο φόβος της ΝΔ για προβλήματα στις τοπικές εκλογές. Κύκλοι της τοπικής ΝΔ διαρρέουν, πως μεταφέρθηκε στην ηγεσία του κόμματος η πολιτική καχεξία της περιφερειακής αρχής.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την πολιτική της μετοίκηση σε ευρωπαϊκό θεσμό ή φορέα αναμένεται να ανακοινώσει η περιφερειάρχις Ρόδη Κράτσα. Η εξέλιξη βεβαίως και σχετίζεται με τις προσεχείς περιφερειακές, στις οποίες δεν θα είναι υποψήφια. Κύκλοι της τοπικής ΝΔ διαρρέουν, πως μεταφέρθηκε στην ηγεσία του κόμματος η πολιτική καχεξία της περιφερειακής αρχής, σε αντιδιαστολή μάλιστα με την θριαμβευτική ατμόσφαιρα, που γέννησαν τα αποτελέσματα των γενικών εκλογών.

Δεν είναι γνωστό αν η πρωτοβουλία των εσωκομματικών εξελίξεων ήταν κερκυραϊκή ή ζακυνθινή. Άλλωστε η πρώτη σχετική δημοσίευση έγινε στην ιστοσελίδα της Ημέρας Ζακύνθου, το απόγευμα, και αναπαρήχθη λίγο αργότερα στην ιστοσελίδα του Corfu Channel.

Η ιστορία, που κυκλοφορεί από τη Δευτέρα, θέλει ο κομιστής των ειδήσεων στην Πειραιώς να είναι ο πρόεδρος της Οργάνωσης στην Κέρκυρα, Σπ. Παντελιός και ως αποτέλεσμα των κακών μαντάτων που υιοθέτησαν όμως αμέσως στο κόμμα, να διερευνήσουν την πιθανότητα να τεθεί επικεφαλής συνδυασμού στις περιφερειακές εκλογές ο πρόσφατα θριαμβευτής των βουλευτικών, Στ Γκίκας! Σύμφωνα με μια διαφορετική (;) εκδοχή αυτής της ιστορίας, η εκλεκτή του κόμματος είναι η Άντζελα Γκερέκου, παρά το γεγονός ότι μερικά 24ωρα πριν, έδειχνε καλά στο τιμόνι του ΕΟΤ, εκθειάζοντας μάλιστα και τη γυναικεία χημεία στον τουρισμό με Κεφαλογιάννη και Ράπτη στο υπουργείο. Την Πέμπτη πάντως δεν ήταν και τόσο εύκολη η τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της.

Σύμφωνα με την ανάρτηση της Ημέρας Ζακύνθου, η διπλωματικής αναφοράς αναβάθμιση της Ρόδης Κράτσα, θα είναι άμεση, έτσι που θα απαιτηθεί η ανάδειξη νέου επικεφαλής στην περιφερειακή παράταξη και στην ΠΙΝ. Πολιτικοί κύκλοι πάντως που σχολίασαν για λογαριασμό της «κ.Ε.» τις εξελίξεις, έλεγαν πως δεν είναι υποχρεωτικό να ταυτισθούν χρονικά όλες οι ανακοινώσεις και οι ενέργειες. Χρόνος υπάρχει. Άλλωστε οι υποψηφιότητες θα κατατεθούν τέλη Αυγούστου. Οι ίδιοι κύκλοι σχολίαζαν πως αυτές οι εξελίξεις θα επηρρεάσουν οπωσδήποτε και το συγγενές πεδίο των τοπικών υποψηφιοτήτων και των εκλογών στους δήμους.

Η ανάρτηση της Ημέρας

Έκτακτη είδηση | Σημαντική αναβάθμιση σε υψηλή ευρωπαϊκή θέση προτάθηκε στη Ρόδη Κράτσα (06/07/2023, 14:59). Σημαντική αναβάθμιση σε υψηλή ευρωπαϊκή θέση, προτάθηκε στη Ρόδη Κρατσα, η οποία – πιθανόν σήμερα – θα εγκρίνει ή θα απορρίψει την πρόταση. Εφόσον αποδεχτεί την πρόταση, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων θα πρέπει να παραιτηθεί από την αιρετή θέση της.

Σε μια τέτοια περίπτωση, η πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου θα εκλέξει νέο περιφερειάρχη για να οδηγήσει τα πράγματα μέχρι τις εκλογές. Σε δεύτερο επίπεδο η Νέα Δημοκρατία θα ανακοινώσει το νέο επικεφαλής υποψήφιο περιφερειάρχη (άνδρα ή γυναίκα) Ιονίων Νήσων, για τις επερχόμενες εκλογές.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Πηγή: https://enimerosi.com/article

Προηγουμενο αρθρο
Αγορά κατοικίας στα νησιά του Ιονίου: Πού παρουσιάζονται ευκαιρίες - Η ξεχωριστή περίπτωση της Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Ωράριο λειτουργίας Πολεοδομίας μέχρι 28/7

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.