HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΖωντανεύοντας τις παλιές μνήμες – Από την εκδήλωση στη Βρύση του Παύλου στη Νικιάνα

Ζωντανεύοντας τις παλιές μνήμες – Από την εκδήλωση στη Βρύση του Παύλου στη Νικιάνα

Η βρύση «στου Παύλου» είναι μια πολύ παλιά βρύση, στο δρόμο για τους Αγίους Πατέρες. Σε παλιότερες εποχές αποτελούσε πέρασμα για τους διαβάτες που έκαναν στάση για να πιούν νερό πηγαίνοντας στα λιοστάσια τους και να πάρουν νερό για το σπίτι τους.

Πρόσφατα με φροντίδα του «συλλόγου επαγγελματιών και προστασίας του περιβάλλοντος Νικιάνας» και του Δήμου Λευκάδας, η βρύση ανακαινίστηκε.

Το Σάββατο 17 Μαΐου στις 5:00 το απόγευμα ο σύλλογος πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση στη βρύση « στου Παύλου». Στα πλαίσια της εκδήλωσης έλαβαν χώρα στιγμιότυπα από σκέτς που είχαν ετοιμαστεί για την περίσταση.

Η φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την εκδήλωση. Μας τις παραχώρησε η Παναγιώτα Γράψα. Η πεντάμορφη κοπέλα με τα χωριάτικα ρούχα που εικονίζεται στις φωτογραφίες είναι η Ευγενία Γράψα. Φοράει όπως βλέπετε την παραδοσιακή Λευκαδίτικη φορεσιά (την καθημερινή) με μπέρτα και κότολο, έχοντας «ανασκουμπώσει» το φόρεμα της.

Προηγουμενο αρθρο
Πρόγραμμα «Σπουδάζω με Υποτροφία!»
Επομενο αρθρο
Κορυφώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για τα 150 χρόνια από την Ένωση των Επτανήσων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.