HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΗ Λευκάδα ανάμεσα στους νομούς με την μεγαλύτερη αύξηση καταθέσεων

Η Λευκάδα ανάμεσα στους νομούς με την μεγαλύτερη αύξηση καταθέσεων

Το ότι το υπόλοιπο των τραπεζικών καταθέσεων αυξήθηκε κατά περίπου 45 δισ. ευρώ από το 2019 μέχρι σήμερα είναι γνωστό και καταγεγραμμένο από τα στοιχεία της Τ.τ.Ε.

Το ότι αυτή η αύξηση αφορά μόνο στις καταθέσεις των νοικοκυριών οι οποίες μοιράζονται σε 36 εκατομμύρια λογαριασμούς, επίσης είναι γνωστό. Το ερώτημα που απαντάται με την επεξεργασία των στοιχείων της ΤτΕ είναι το εξής: Ποιοι αύξησαν περισσότερο τις καταθέσεις τους μέσα στην πανδημία; Ποιοι νομοί είχαν τις καλύτερες επιδόσεις; Από τα στοιχεία για τις καταθέσεις προκύπτει και ποιοι νομοί έχουν μεγαλύτερο εισόδημα και ποιοί υστερούν.

Δια γυμνού οφθαλμού προκύπτει ότι οι “πλούσιοι νομοί” είχαν τα μεγαλύτερα νούμερα (σε υπόλοιπο λογαριασμού στην Τράπεζα) σε αντίθεση με τους “φτωχότερους” οι οποίοι περιορίστηκαν σε βελτιώσει της τάξεως των λίγων εκατοντάδων ευρώ. Άλλο ένα σημάδι των υπαρκτών και ολοένα και διευρυνόμενων αποκλίσεων.

Ο πίνακας που ακολουθεί περιλαμβάνει τους νομούς με τη μικρότερη αύξηση υπολοίπου ανά τραπεζικό λογαριασμό.

Η Αιτωλοακαρνανία έχει αύξηση υπολοίπου 304 ευρώ από το 2019, ενώ αυτή τη στιγμή ο μέσος λογαριασμός έχει 3934 ευρώ. Στην Άρτα, το υπόλοιπο έχει αυξηθεί κατά 363 ευρώ και ο κάθε λογαριασμός έχει 3544 ευρώ. Στην Φθιώτιδα έχουμε αύξηση 372 ευρώ και μέσο υπόλοιπο 3139 ευρώ κ.ο.κ.

Οι νομοί με τη μικρότερη αύξηση καταθέσεων

Τι γίνεται στο… πάνω μέρος της κατάταξης; O δεύτερος πίνακας είναι επίσης αποκαλυπτικός. Κερδισμένοι η πρωτεύουσα και οι τουριστικές περιοχές της χώρας. Αυτοί οι νομοί έχουν τα υψηλότερα ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς, αυτοί οι νομοί έχουν τα μεγαλύτερα εισοδήματα.

Οι νομοί με τη μεγαλύτερη αύξηση καταθέσεων

Πηγή: https://www.thetoc.gr/

Προηγουμενο αρθρο
Ευχαριστήριο ΚΔΑΠ ΜΕΑ Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Ένα νέο Φαρμακείο άνοιξε στους Καρυώτες

1 Σχόλιο

  1. Γιώργος Γαβρίλης
    28 Ιανουαρίου 2023 at 16:21 — Απάντηση

    Να δέσουμε τα πατζάκια μας να μην τρέχουν τα λεφτά όσο θα προχωράμε ίσα κάτω στο παζάρι! 4000 ευρώ που βλέπω ως μέσο υπόλοιπο κατάθεσης δεν φτάνει να πληρώσεις ρεύμα ένα εξάμηνο!

    Εάν κάποιος το 2019 είχε 3700 και σήμερα έχει 4400, βάσει πληθωρισμού είναι μία η άλλη και μήπως έχει χάσει κιόλας!
    Κι αφού είναι έτσι, που βρίσκονται στην Λευκάδα δικαιούχοι του προγράμματος ΤΕΒΑ(άποροι).

    Τέλος πάντων , δίκιο έχουν οι τράπεζες, έβγαλαν πάλι τ΄αντερά τους , πρώτες σε κερδοφορία στην Ευρώπη, δεν χρειάζεται αφού αυξηθήκαν οι καταθέσεις να δώσουν και μεγαλύτερα επιτόκια.
    Πρώτη η Ελλάδα στην τιμή της βενζίνης, των τροφίμων , του ρεύματος και μαθαίνουμε και στις…καταθέσεις. Οπότε να υποθέσω ότι δεν χρειάζονται αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις , αφού μας πιάσανε με την “γίδα στην πλάτη”, τα “παστώνουμε” στις τράπεζες, άρα μας περισσεύουν!

    Κι αυτοί που μαζεύονται σωρηδόν κάθε δεύτερη τρίτη κάτω στην ΔΕΗ για διακανονισμούς, ας στείλει κάποιος μια υδροφόρα να τους διαλύσει…

    Αναρωτιέμαι γιατί δίνουν επιδόματα ακόμα, έπειτα από τέτοιο διασυρμό των “μπαχτατσήδων” πολιτών!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.