HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΗ «Μετωπική Δράση Λευκάδας» για την συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

Η «Μετωπική Δράση Λευκάδας» για την συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Όπως έγινε γνωστό στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου  Λευκάδας  την Τρίτη 15/11/22 ο πρόεδρος του αρνήθηκε να θέσει θέμα για συζήτηση, την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την ανάκληση των πράξεων παραχώρησης στην ιδιωτική εταιρεία για το τουριστικό περίπτερο στο Κάστρο.

Στην πρόταση που έγινε να συζητηθεί το θέμα της ανάκλησης δεν την ψήφισαν ούτε ο πρόεδρος του ούτε οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής καθώς και η κυρία Λιμενάρχης. Απών στη συνεδρίαση ήταν ο δήμαρχος…….

Είναι φανερό ότι δημιουργείται σοβαρή  κρίση και αντίθεση ανάμεσα στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας  και την υλοποίησή τους από τη Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου.

Καταγγέλλουμε τη στάση  της δημοτικής αρχής που  την καλούμε εδώ και ένα χρόνο να αλλάξει  με αιρετό τον διορισμένο, από την ίδια,  ιδιώτη  ως Πρόεδρο και συνεχίζει να  τον στηρίζει σε αυτή τη θέση. 

   Ωστόσο προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για όλους τους δημοτικούς συμβούλους που συνέδραμαν και ψήφισαν τα προηγούμενα χρόνια  όλες τις αποφάσεις που το Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησε να ανακληθούν.

Επειδή όσοι ψηφίστηκαν και στάλθηκαν ως εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου στο Λιμενικό Ταμείο οφείλουν να σέβονται και να υλοποιούν τις συλλογικές αποφάσεις του φορέα που εκπροσωπούν δηλαδή του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας.

Επειδή οι αποφάσεις  παραχώρησης που το Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησε να ανακληθούν, γιατί είναι ενάντια στα συμφέροντα του δήμου , είναι αντίθετες με τη λαϊκή βούληση που εκφράστηκε πολλές φορές μέσα από τις κινητοποιήσεις του Λευκαδίτικου λαού.

Είναι φανερό  πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ανασυγκρότησης του διοικητικού συμβούλιου του Λιμενικού Ταμείου που πρέπει  και ζητάμε να συζητηθεί άμεσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Ερώτημα δημιουργεί και η στάση της κυρίας Λιμενάρχη. Δεν αφουγκράζεται το λαό της Λευκάδας και το δημοτικό συμβούλιο, που ζητάνε την ακύρωση της παραχώρησης και η ίδια με ποια άραγε κριτήρια δεν δέχεται τη συζήτηση της απόφασης;

Προηγουμενο αρθρο
Αστυνομικοί έλεγχοι για την πρόληψη της παραβατικότητας στα Ιόνια Νησιά
Επομενο αρθρο
Αποτελέσματα εθελοντικής αιμοδοσίας ΕΠΑΛ Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.