HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΗ μπαντίνα του Μουσικού Σχολείου παιανίζει το εμβατήριο «Ιωάννης Καποδίστριας» στο Κάστρο

Η μπαντίνα του Μουσικού Σχολείου παιανίζει το εμβατήριο «Ιωάννης Καποδίστριας» στο Κάστρο

Την Τετάρτη 19 Μαίου 2021 η μπαντίνα του σχολείου μας πραγματοποίησε δράση, στο Κάστρο της Αγίας Μαύρας, αφιερωμένη στη συμπλήρωση 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. 

Θέλω να συγχαρώ θερμά τα παιδιά της μπαντίνας για την απρόσκοπτη προσπάθεια, την οικειοθελή συμμετοχή στην πραγματοποίηση της διαδικτυακής αυτής παραγωγής.

Θέλω να συγχαρώ θερμά τον κ. Έκτορα Μερκούρη, για τη δημιουργική έμπνευση και τη μεγάλη συμβολή στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Το εμβατήριο ¨Ιωάννης Καποδίστριας¨ του Σπύρου Ρουβά είναι αφιερωμένο στο μεγαλύτερο γεγονός της νεότερης ελληνικής ιστορίας, που είναι και το μεγαλύτερο γεγονός της Ιστορίας της Ευρώπης.

Αποτελεί δε, ελάχιστη συμβολή στην ανάδειξη του κοσμοϊστορικού γεγονότος   της ελληνικής παλιγγενεσίας, από την οποία φέτος συμπληρώνουμε 200 χρόνια.

Αποτελεί όμως και μια ελάχιστη συμβολή στην αναγνώριση της καθοριστικής συμμετοχής των Επτανήσων, της Λευκάδας ως μέλος ενός ιδιαίτερου πόλου της Ιονίου Πολιτείας, αλλά και του Ιωάννη Καποδίστρια στην κήρυξη της επανάστασης και της απελευθέρωσης της Ελλάδας.

Η συνάντηση των οπλαρχηγών στου Μαγεμένου αποτελεί ένα γεγονός πολύ σημαντικό, όχι μόνο για την τύχη της Λευκάδας τα κρίσιμα εκείνα χρόνια, αλλά είναι συνδεδεμένο και με τη συνολική Ελληνική Ιστορία. Εντάσσεται  στο πλαίσιο των διαδικασιών και ενεργειών που σταδιακά ωριμάζουν, ομογενοποιούν την εθνική μας συνείδηση και προετοιμάζουν τον απελευθερωτικό  αγώνα του 1821.

Οι θυσίες και οι αγώνες των προγόνων έδωσαν σε μας τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε τα αγαθά της ειρήνης και της ελευθερίας.

Αυτές οι πέτρες που αντιλαλούσαν από τις βροντές των κανονιών, αντιλαλούν τώρα ήχους μουσικής.

Ευθύνη μας είναι, τιμώντας τη μνήμη των αγωνιστών του 1821, να δώσουμε πάνω στα ερείπια πνοή ζωής, δημιουργίας  και ευημερίας. Αυτές οι πέτρες δε βολεύονται με λιγότερο ήλιο.

Ο Διευθυντής
Νικόλαος Κονιδάρης

Προηγουμενο αρθρο
Γέφυρα Φρανκφούρτης
Επομενο αρθρο
Ανακοίνωση κατοίκων σχετικά με την κυκλοφορία οχημάτων στο δρόμο Κάστρο – Οικισμός Γύρας – Μύλοι

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.