HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΟι αρμόδιες Αρχές, οι ασυνείδητοι και οι παραλίες μας

Οι αρμόδιες Αρχές, οι ασυνείδητοι και οι παραλίες μας

Φωτογραφίες από παραλία του νησιού μας έστειλε αναγνώστης και μάλιστα την ώρα εκείνη που δέχεται την επίσκεψη της χοντρής πέτσας γεμάτης από αφρούς και  φουσκάλες να ζώνει την παραλία. Η παραλία στο έλεος των ασυνείδητων αναφέρει…

Το θέμα που θίγει είναι γνωστό, δυστυχώς δεν ενέσκηψε μόνο στην αγαπημένη  παραλία του αναγνώστη. Περιοδικά επισκέπτεται όλες της παραλίες του νησιού κυρίως αυτών της ανοιχτής θαλάσσης.

Όλοι συσχετίζουν αυτήν την πέτσα, με τα λύματα των  κάθε λογής πλοίων που ρίχνονται στη θάλασσα.  

Το θέμα συζητιέται στις παρέες και μεταξύ μας αλλά οι υπεύθυνοι κάνουν πως δεν το γνωρίζουν. Το Λιμεναρχείο είναι άφαντο, ως συνήθως και εμείς βρίζουμε την τύχη μας, αποφεύγουμε να το θίξουμε τα καλοκαίρια και το ξεχνάμε το χειμώνα.

Όπως αναφέρει σχολιαστής στο https://www.corfupress.com/ για την Κέρκυρα:

Στις οργανωμένες μαρίνες υπάρχει ειδικό σύστημα διαχείρισης των λυμάτων και των απορριμμάτων των ελλιμενισμένων εκεί σκαφών! Σύστημα που εμποδίζει, στο μέτρο του δυνατού, τη ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, μία από τις βασικές αιτίες για τον αφανισμό της θαλάσσιας ζωής… Όμως τέτοια θα λέμε, ειδικά τώρα που η αυλή μας διψάει για νεράκι τουριστικό και δη υψηλής ποιότητας, όπως αυτό των κοτεράδων… Ποιος νοιάζεται για τον σπάρο, τον χάνο και την κουτσομούρα, που έχουν την ατυχία να κατοικούν στον συγκεκριμένο υποθαλάσσιο χώρο; Αφήστε τα, μαζί με τους αχινούς και τα υπόλοιπα είδη, να βόσκουν σε απόβλητα τουαλετών ποιότητας! Όσο για τους λουόμενους, έχουν συνηθίσει να κολυμπούν ανάμεσα σε σκουρόχρωμες φυσαλίδες άγνωστης σύστασης, οι οποίες καταφθάνουν μία συγκεκριμένη πάντοτε ώρα…

Προηγουμενο αρθρο
Νεκρός βρέθηκε σε σκάφος αλλοδαπός άνδρας
Επομενο αρθρο
Κορωνοϊός: Η επιδημιολογική κατάσταση το Σάββατο 2 Ιουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.