HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔιχασμένες οι ΗΠΑ για τις αμβλώσεις – Πολιτικός «σεισμός» μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

Διχασμένες οι ΗΠΑ για τις αμβλώσεις – Πολιτικός «σεισμός» μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

Η αμερικανική συντηρητική δεξιά, προεξάρχοντος του Ντόναλντ Τραμπ, υποδέχθηκε με θέρμη την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που «πέταξε στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας» την απόφαση-ορόσημο Roe v. Wade για την άμβλωση, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, το Δημοκρατικό Κόμμα και πολλές οργανώσεις δεσμεύονται ότι θα συνεχίσουν να «μάχονται» για το δικαίωμα των γυναικών.

Σε διάγγελμά του ο Τζο Μπάιντεν μίλησε για «θλιβερή ημέρα για τη χώρα και το Ανώτατο Δικαστήριο», τονίζοντας ότι «η υγεία και η ζωή των γυναικών αυτού του έθνους βρισκεται σε κίνδυνο» μέσω μίας απόφασης που «γυρίζει την Αμερική 150 χρόνια πίσω».

«Το Κογκρέσο πρέπει να δράσει», υπογράμμισε και με το βλέμμα στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, κάλεσε τους Αμερικανούς να ψηφίσουν αντιπροσώπους που θα αποκαταστήσουν το δικαίωμα στην άμβλωση, σημειώνοντας πως αυτό δεν μπορεί να το κάνει κανένας πρόεδρος με κανένα εκτελεστικό διάταγμα.

Πηγή: https://www.cnn.gr/

Προηγουμενο αρθρο
Τέλος η ρήτρα αναπροσαρμογής στο ρεύμα
Επομενο αρθρο
Ρυζόπιτα παραδοσιακή από την Όλγα Μανωλίτση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.