HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΗ «Νέα Χορωδία» για την  ετήσια Παραδοσιακή Χορευτική Βραδιά της

Η «Νέα Χορωδία» για την  ετήσια Παραδοσιακή Χορευτική Βραδιά της

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 29 Ιουνίου 2023 στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας η ετήσια «Παραδοσιακή Χορευτική Βραδιά» του Μουσικοχορευτικού Ομίλου «Νέα Χορωδία Λευκάδας», με κεντρικό τίτλο «Είχα καρδιά που άνθιζε».
    Στην εκδήλωση εμφανίστηκαν όλα τα χορευτικά τμήματα του Ομίλου μας (παιδικό, εφηβικό και ενηλίκων παραστάσεων).

     Οι χορεύτριες και οι χορευτές, μικροί και μεγάλοι, παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από Λευκάδα, Κύθηρα, Μεσημβρία (περιοχή Μαύρης Θάλασσας), Χρυσοχώραφα Σερρών και Νάξο και κέρδισαν πανάξια το χειροκρότημα του κοινού που γέμισε το Ανοιχτό Θέατρο.

     Ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Αντώνης Αθανίτης καλωσόρισε και ευχαρίστησε το κοινό για τη θερμή του ανταπόκριση καθώς και για τη διαχρονική στήριξη στο έργο και τις δράσεις της Νέας Χορωδίας. Επίσης ευχήθηκε, τα δύο σημαντικά έργα που σήμερα κατασκευάζονται για τον πολιτισμό της Λευκάδας, το κλειστό και ανοιχτό θέατρο  (με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, υλοποίηση από τη σημερινή Δημοτική Αρχή και με καθοριστική συμβολή του κ. Βουλευτή) να αποδοθούν σύντομα στους πολιτιστικούς φορείς του τόπου μας και το νησί μας να αποκτήσει τις πολιτιστικές υποδομές που του αξίζουν.

     Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Αθανάσιος Καββαδάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Ανδρέας Κτενάς, ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Χαράλαμπος Καλός, αιδεσιμότατοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και αρχών, πολιτιστικών, αθλητικών και λοιπών σωματείων.

     Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους μουσικούς Πέτρο Ματαράγκα, Αποστόλη Κοψιδά και Νικήτα (Στέλιο) Ζαβιτσάνο, για την πολύτιμη και ανιδιοτελή προσφορά τους στη Νέα Χορωδία Λευκάδας. Τις απονομές έκαναν η αντιπρόεδρος του Ομίλου κα Βασιλική Πολίτη, ο υπεύθυνος χορευτικών τμημάτων κ. Γιώργος Κοψιδάς και ο πρόεδρος κ. Αντώνης Αθανίτης.

     Το Διοικητικό Συμβούλιο συγχαίρει και ευχαριστεί θερμά:

– Την υπεύθυνη διδασκαλίας του εφηβικού χορευτικού και του τμήματος παραστάσεων κα Ερμιόνη Γρηγόρη για την επιμέλεια του χορευτικού προγράμματος, την προετοιμασία των χορευτών και χορευτριών, την άψογη εμφάνιση και το άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα της παράστασης. Επίσης την ευχαριστούμε που από την πρώτη κιόλας χρονιά ανάληψης των καθηκόντων της επιτέλεσε σημαντικότατο έργο στην ενδυνάμωση και στελέχωση του εφηβικού χορευτικού που είναι ο κατεξοχήν αιμοδότης του τμήματος παραστάσεων καθώς και στην προσήλωση και το ενδιαφέρον της στην πραγματοποίηση των στόχων του Ομίλου.

– Την υπεύθυνη διδασκαλίας του παιδικού χορευτικού κα Πένυ Τσερέ για τη συστηματική και σημαντική δουλειά στα παιδικά χορευτικά τμήματα και την πολύ καλή εμφάνιση των μικρών χορευτριών και χορευτών μας που μας γέμισαν υπερηφάνεια και αισιοδοξία με τα νιάτα και τον τρόπο που απέδωσαν τους χορούς.

– Τις χορεύτριες και τους χορευτές, μικρούς και μεγάλους, για τη συνέπεια που επέδειξαν στις πρόβες, τη σπουδαία και άκρως επαγγελματική προσπάθεια που κατέβαλλαν (αν και ερασιτέχνες) και τη μεγάλη συμβολή τους στην επιτυχία της παράστασης, αποδεικνύοντας την αγάπη και το πάθος τους για το χορό και τη Νέα Χορωδία Λευκάδας.

– Την παραδοσιακή ορχήστρα αποτελούμενη από τους Λάμπρο Τζόκα (βιολί & τραγούδι), Αυγουστίνο Καραβία (ακορντεόν), Πέτρο Μήτσου (γκάιντα), Κώστα Αρματά (κλαρίνο), Σταύρο Γιαβρή (λαούτο), Νικήτα (Στέλιο) Ζαβιτσάνο (κρουστά & τραγούδι), Μαρία Ναστούλη (τραγούδι), για το μελωδικό ταξίδι που μας χάρισαν στις διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

– Τους γονείς, τα μέλη και όλους τους φίλους του Ομίλου μας για την εμπιστοσύνη και την αγάπη που μας περιβάλλουν.

– Την Κωνσταντίνα Μικρώνη για την πολύτιμη βοήθειά της στην προετοιμασία της εκδήλωσης και ειδικότερα στο ντύσιμο των κοριτσιών με τη Λευκαδίτικη φορεσιά.

– Την Κατερίνα Μαυρουδή για την παρουσίαση και εκφώνηση του προγράμματος με την υπέροχη βελούδινη φωνή της.

–  Τις εθελόντριες και εθελοντές του Ομίλου μας για τη σημαντική βοήθειά τους.

– Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας για την παραχώρηση του Ανοιχτού Θεάτρου και για την ηχητική και φωτιστική κάλυψη.

– Τα τοπικά Μ.Μ.Ε. για την προβολή, κάλυψη και παρουσίαση της εκδήλωσης και γενικότερα όλων των πολιτιστικών δράσεων που διοργανώνει ο Όμιλός μας.

                                                             Από το Δ.Σ.

Προηγουμενο αρθρο
Παραλία του Κάστρου: και γαλάζια σημαία και φωλιές καρέτα - καρέτα
Επομενο αρθρο
Λεμονοθύμαρο (Thumus holosericeus)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.