HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΗ παραλία της Ευγήρου Αφτέλι ή Σκύδι

Η παραλία της Ευγήρου Αφτέλι ή Σκύδι

Η παραλία της Ευγήρου Αφτέλι ή Σκύδι είναι γνωστή κυρίως στους ξένους και πολυσύχναστη τους καλοκαιρινούς μήνες. Πρόκειται για ένα μικρό ορμίσκο στα νότια της Ευγήρου, λίγο μετά τη Χοιροσπηλιά, που κατά τον Δαίρπφελδ, υπήρχαν οι στάβλοι του Ευμαίου.

Η παραλία σου ξεδιπλώνει σιγά – σιγά την ομορφιά της. Κυρίαρχο στοιχείο είναι η πλούσια καταπράσινη και θαμνώδης βλάστηση που φτάνει μέχρι το κύμα. Τα γρανιτένια βράχια δημιουργούν υπέροχες γραμμές και μοναδικές καμπύλες για πολλά χιλιόμετρα, αλλά ξάφνου σταματούν και σχηματίζουν ένα μικρό όρμο, το Αφτέλι ή Σκύδι. Η παραλία είναι στρωμένη με κάτασπρο βότσαλο και το νερό της θάλασσας έχει μαγευτικό τουρκουάζ χρώμα.

IMG_7457IMG_7455

«Εκεί ο Τηλέμαχος γυρνώντας από την Πύλο –αφού ξέφυγε από την ενέδρα των μνηστήρων- άραξε το καράβι του. Οι ναύτες κατέβασαν το πανί, κωπηλάτησαν κι αποβιβάστηκαν έναν όρμο. Αφού προγευμάτισαν εκεί ο Τηλέμαχος έστειλε το πλοίο στην πόλη κι αυτός τράβηξε πεζή για το χοιροστάσιο του Ευμαίου.» (Οδυσ. ο 495 και εξής). Κατά τον Δαίρπφελδ πρόκειται για τον όρμο Σκύδι.*

* «Ιστορία Νήσου Λευκάδας» Π.Γ. Ροντογιάννης.

Προηγουμενο αρθρο
Παλιές πόρτες της Καρυάς ... Άκου λοιπόν να μαθαίνεις!
Επομενο αρθρο
Ετοιμάζονται για τις απόκριες…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.