HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΗ περιοχή του Κάστρου είναι και θα παραμείνει ελεύθερη

Η περιοχή του Κάστρου είναι και θα παραμείνει ελεύθερη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Πρωτοβουλία για τη Διάσωση της περιοχής του Κάστρου, καταγγέλλει την εντελώς παράνομη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την ομόφωνη απόφαση του Λιμενικού Ταμείου που εκχωρεί εκτός από το τουριστικό περίπτερο και την παραλία. Με διακήρυξη που και η προηγούμενη και η σημερινή δημοτική αρχή, διευκολύνει τον επενδυτή να υλοποιήσει τα σχέδιά του να καταλάβει, όλη την ευρύτερη περιοχή του Κάστρου που περιλαμβάνει και την έκταση του ΤΑΟΛ, εις βάρος της ελεύθερης και ανεμπόδιστης χρήσης της περιοχής από κατοίκους και επισκέπτες.

Αλλάζουν παράνομα όρους στη διακήρυξη, αλλάζουν παράνομα την υπάρχουσα χρήση, αυξάνουν τη δόμηση σε επίσημη αδόμητη περιοχή, παρερμηνεύουν την απόφαση της αρχαιολογίας, αγνοούν την τεκμηριωμένα αντίθετη γνωμάτευση του συμβουλίου αρχιτεκτονικής και κυρίως την προφανή απαίτηση των κατοίκων να μπορούν να χρησιμοποιούν την παραλία που τους ανήκει.

Θεωρεί απαράδεκτη και σκόπιμη την ενέργεια του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, να μην παρουσιάσει στα μέλη του Δ.Λ.Τ.Λ. κατά την συνεδρίασή του, εξώδικο που επιδόθηκε με δικαστικό επιμελητή, προκειμένου να ενημερωθούν, να εκτιμήσουν και παίρνοντας την ευθύνη τους να αποφασίσουν. Το εξώδικο αναφέρει τους λόγους που καθιστούν παράνομη την παραχώρηση του Τουριστικού Περιπτέρου, καλεί το Δήμο και το Λιμενικό Ταμείο να ανακαλέσει οποιαδήποτε πράξη και δηλώνει ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες που προβλέπει ο νόμος.

Η παραχώρηση του Τουριστικού Περιπτέρου και της παραλίας του καθώς και η εκποίηση της έκταση που ανήκει στο Οινοποιείο του ΤΑΟΛ αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου και αδιαφανούς σχεδιασμού για την περιοχή.

Η Πρωτοβουλία δηλώνει σε όλους τους φορείς και στην κοινωνία της Λευκάδας ότι θα αγωνιστεί για τη διαφύλαξη του ιστορικού, περιβαλλοντικού και κοινόχρηστου χαρακτήρα αυτής της περιοχής και καλεί το Βουλευτή Λευκάδας, όλες τις Δημοτικές και Περιφερειακές παρατάξεις καθώς και φορείς του νησιού να πάρουν θέση.

Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται και καλούμε τους κατοίκους και φίλους του νησιού να ενισχύσουν τις προσπάθειές μας.
Η περιοχή του Κάστρου είναι και θα παραμείνει ελεύθερη!!!!
15/3/2021

Προηγουμενο αρθρο
Η τεράστια λαγάνα από τον φούρνο Κομμινάτου...
Επομενο αρθρο
Ακολουθώντας το πλοίο της γραμμής

1 Σχόλιο

  1. Δημήτρης ( Τάκης ) Γαντζίας
    17 Μαρτίου 2021 at 20:51 — Απάντηση

    Θέλω να συγχαρώ τους συμπολίτες μου γι΄ αυτή τη συλλογική προσπάθεια και τη δημιουργία της Πρωτοβουλίας για τη Διάσωση
    της περιοχής του Κάστρου.Όλοι μαζί και με όλα τα νόμιμα μέσα να πάρουμε θέση, προκειμένου να ανατραπούν τα οποιαδήποτε
    σχέδια και επιδιώξεις της Δημοτικής αρχής και του Λιμενικού Ταμείου,που μάλλον οραματίζονται να μετατρέψουν όλη τη περιοχή σε κοσμοπολίτικο θέρετρο,αλλοιώνοντας έτσι το φυσικό της κάλλος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.