HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΗ Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα επισκέφτηκε τον Άγιο Νικήτα

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα επισκέφτηκε τον Άγιο Νικήτα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΗΤΑ

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου που βρισκόνταν σε επίσημη επίσκεψη την περίοδο αυτή στο Νησί μας, επισκέφτηκε μετά από πρόσκληση του Π.Ε.Σ. Αγίου Νικήτα, σήμερα (21/7/2021) και ώρα 2μ.μ. τον οικισμό μας.

Την Περιφερειάρχη, η οποία συνοδευόταν από τον τοπικό Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Αντρέα Κτενά, υποδέχθηκε στην είσοδο του Χωριού, κλιμάκιο του Δ.Σ. του Π.Ε.Σ., με επικεφαλής τον πρόεδρό του.

Η κα Κράτσα-Τσαγκαροπούλου., αφού δήλωσε ενθουσιασμένη από την φυσική ομορφιά του τοπίου, άκουσε με μεγάλη προσοχή τους εκπροσώπους μας που την ενημέρωσαν για τα χρόνια προβλήματα της περιοχής που άπτονται των αρμοδιοτήτων της και επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ζητώντας διευκρινήσεις και περαιτέρω στοιχεία γι’ αυτά.

Μετά το τέλος της ενημέρωσης σε μια πρώτη της δήλωση είπε ότι θεωρεί τον οικισμό μας, ένα ιδιαίτερα προνομιούχο μέρος εγκαταλελειμμένο όμως στη τύχη του και υποσχέθηκε κάποιες άμεσες κινήσεις που θα στοχεύουν πρωτίστως στη βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας των μονίμων κατοίκων του οικισμού και των επισκεπτών του.

Παράλληλα όμως εξήγγειλε και μια πιο μακροπρόθεσμη συνεργασία, τόσο με τον Σύλλογο, όσο και ευρύτερα με όλους τους τοπικούς φορείς, για την βελτίωση των υποδομών της περιοχής και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της.

Επιδίωξη του Π.Ε.Σ. ήταν και είναι, να φέρει σε επαφή την εκλεγμένη επικεφαλής της Περιφέρειας Ι.Ν., με όσον το δυνατόν περισσότερους κατοίκους, επιχειρηματίες, επισκέπτες και εργαζόμενους της περιοχής, ώστε να μπορέσει και αυτή, να έχει μια πιο σφαιρική εικόνα των προβλημάτων που ταλανίζουν τον τόπο μας. Όμως σεβάστηκε την επιθυμία της κας Περιφερειάρχη αφ’ ενός η επίσκεψη να είναι σύντομη -λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του γραφείου της στη Κέρκυρα- αφ’ ετέρου η επιτροπή υποδοχής να είναι ολιγομελής -για να μην παραβιαστούν οι όροι ασφαλείας κατά της υφιστάμενης πανδημίας του κορωνοϊού.

Ωστόσο, θα πρέπει να τονιστεί ότι και η ίδια εξέφρασε την επιδίωξή της, να επισκεφτεί το συντομότερο δυνατόν το Χωριό, κάτω από ευνοϊκότερες συνθήκες που θα της επιτρέψουν να πει δυο λόγια με τους ντόπιους “και να πιουμε και ένα ούζο στη παραλία” όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είναι βεβαίως νωρίς να γίνει αποτίμηση της επίσκεψης της κας Περιφερειάρχη στο Χωριό μας. Ο Π.Ε.Σ. ωστόσο θεωρεί σημαντικό, το γεγονός ότι -μάλλον για πρώτη φορά-εκδηλώνεται σε τόσο υψηλό επίπεδο από πλευράς Περιφέρειας Ι.Ν., αυτό το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προβλήματα της περιοχής μας.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί για την κίνησή της αυτή, την κα Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και ελπίζει πως ξεκίνησε ίσως μια νέα περίοδος για την τοπική αυτοδιοίκηση, κατά την οποία τα έργα υποδομών θα εκτελούνται όπου είναι πραγματικά αναγκαία και πάντως όχι για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους.

Προηγουμενο αρθρο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση «Νέας Χορωδίας Λευκάδας» για τον θάνατο του Νίκου Θάνου (Μορίνας)
Επομενο αρθρο
Ένα κρούσμα covid-19 στη Λευκάδα στις 22/4, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.