HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ Ρωσία στέλνει δύο θηριώδη Ilyushin II-76 και δύο ελικόπτερα Mil Mi-8

Η Ρωσία στέλνει δύο θηριώδη Ilyushin II-76 και δύο ελικόπτερα Mil Mi-8

Δεκτό έκανε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν το αίτημα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και στέλνει ενισχύσεις για να βοηθήσει στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ελλάδα.

Οπως έκανε γνωστό η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, με απόφαση του προέδρου Πούτιν, το αίτημα για έκτακτη αποστολή εναέριων μέσων πυρόσβεσης από τη Ρωσία, που μετέφεραν πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας στους Ρώσους ομολόγους τους, έγινε δεκτό. Η ανταπόκριση θα είναι άμεση.

Η Ρωσία θα αποστείλει δύο θηριώδη Ilyushin II-76 και δύο ελικόπτερα Mil Mi-8. Τα μεγαθήρια αεροσκάφη τύπου Ilyushin Il-76, από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, αποκαλούνται ιπτάμενα τάνκερ, καθώς μεταφέρουν έως 44 τόνους νερό.

Η συμφωνία για την περαιτέρω ενίσχυση έκλεισε κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρώσο ομόλογό του Μιχαήλ Μισούστιν, ενώ οι λεπτομέρειες οριστικοποιήθηκαν σε επικοινωνία του αν. υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τον Ρώσο υπουργό Μεταφορών, Βιτάλι Σαβέλιεφ. Το ένα από τα δύο θηριώδη αεροσκάφη θα είναι μόνιμα σταθευμένο στην Αθήνα και το άλλο στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγουμενο αρθρο
Ρύπανση στον κόλπο του Βλυχού
Επομενο αρθρο
Ταινία με το συμπατριώτη μας ηθοποιό Ηλία Λογοθέτη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.