HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΗ συνέχεια ενός εγκλήματος

Η συνέχεια ενός εγκλήματος

Κώστας Βλάχος – Γεωπόνος

Κι ενώ τα τραγούδια κι οι φανφάρες μπροστά στις βουλευτικές και πάσης φύσεως εκλογές, καλά κρατούν, ένα μεγάλο έγκλημα ολοκληρώνεται πίσω από τις πλάτες των κατοίκων του νησιού μας  και το χειρότερο, με την συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων, με την συμφωνία ή την ανοχή σχεδόν όλων των δημοτικών παρατάξεων .

Με απόφαση του τοπικού εφετείου, ανάβει το πράσινο φως ώστε να εγκατασταθεί στην ευρύτερη περιοχή του Κάστρου, ιδιωτική εταιρεία.

Κρίνεται νόμιμη η συνέλευση των μελών του ΤΑΟΛ που αποφάσισε την πώληση της έκτασης που περιλαμβάνει το παλιό οινοποιείο στο κάστρο και μάλιστα στον ίδιο επενδυτή που διεκδικεί και το τουριστικό περίπτερο.

Σημειωτέον ότι για το θέμα αυτό, οι κάτοικοι του νησιού βρέθηκαν τρεις φορές στο δρόμο το προηγούμενο καλοκαίρι αναγκάζοντας το πολιτικό προσωπικό του νησιού σε αναδίπλωση.

Το οινοποιείο  ξεπουλιέται, το Κάστρο κινδυνεύει, η παραλία χάνει τον δημόσιο χαρακτήρα και χρήση της..

Καμιά διαχειριστική πολιτική δύναμη δεν μιλάει γι αυτό, κανένα κόμμα δεν αντιδρά. Το σύνολο σχεδόν, των τοπικών ΜΜΕ πρωτοστατούν στην εκτόνωση…

1) Τα συνεταιράκια  ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., που για τέσσερα χρόνια από κοινού διαχειρίστηκαν τις τύχες του δήμου, σήμερα τηρούν “σιγήν ιχθύος” ολοκληρώνοντας την κολοτούμπα που αναγκάστηκαν να κάνουν κάτω από την λαϊκή κατακραυγή.

2) Ο ΣΥΡΙΖΑ, άμεσα υπεύθυνος αφού η δημοτική του παράταξη παρέδωσε ”γη και ύδωρ” στον ιδιώτη επενδυτή κι αφού υπέγραψε όλα όσα απαιτούσε προκειμένου να… επενδύσει, δεν βγάζει τσιμουδιά σήμερα μπροστά στις καινούργιες εξελίξεις αφού επί της ουσίας συμφωνεί.. 

3) Το ΠΑΣΟΚ και η “εκσυγχρονιστική” του κλίκα είναι από την αρχή υπέρ της ιδιωτικοποίησης ολόκληρης της περιοχής την οποία ο δήμαρχος του, προώθησε το προηγούμενο διάστημα.

4) Το ΚΚΕ ,και οι συνδικαλιστικές του δυνάμεις στο κίνημα, καθώς και άλλες δυνάμεις της “χρήσιμης” αριστεράς απείχαν, τόσο από τις κρίσιμες ψηφοφορίες για την πώληση του οινοποιείου άρα την είσοδο ιδιώτη στην περιοχή, όσο και από τις εκλογές για ΔΣ στον συνεταιρισμό διευκολύνοντας την επανεκλογή του σημερινού Δ.Σ. του ΤΑΟΛ που διενεργεί την πώληση.. (να τονίσουμε  ότι η εκλογή χάθηκε για έξι ψήφους και φυσικά η αποχή τους ήταν καθοριστική και καθόρισε το μέλλον της περιοχής.)

6) Οι υπάλληλοι στο ΤΑΟΛ τάχθηκαν σχεδόν στο σύνολο τους, με την πρόταση της διοίκησης και την στήριξαν φανερά και με κάθε τρόπο.

Χωρίς την ανοχή τους η διοίκηση δεν θα μπορούσε να περάσει κανένα σχέδιο ιδιωτικοποίησης στην περιοχή.

Ολοφάνερο γίνεται πια, ότι υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα ανάμεσα στις ανάγκες αυτών που διοικούνται, στις ανάγκες των κατοίκων και της νεολαίας από την μία και σε αυτούς που διοικούν από την άλλη, τις επιλογές και τα συμφέροντα που κάθε φορά εκφράζουν..

Θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν πιασμένοι χέρι χέρι όλοι τους, τσαλαπατώντας κάθε δικαίωμα μας στην ζωή και το μέλλον μας;;;;;

Κώστας Βλάχος
Γεωπόνος

Προηγουμενο αρθρο
Επιστροφή εκδρομέων Πάσχα: Εικόνες από drone απεικονίζουν τις ουρές χιλιομέτρων στα διόδια της Ελευσίνας
Επομενο αρθρο
Π.Ε. Λευκάδας: Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας με τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα ΥΝΑΝΠ Μανώλη Κουτουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.