HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΘεόδωρος Χαλικιάς: Ψήφος και δικαιολόγηση επι της εισήγησης του 2ου Θέματος της 57ης Οικ Επ.

Θεόδωρος Χαλικιάς: Ψήφος και δικαιολόγηση επι της εισήγησης του 2ου Θέματος της 57ης Οικ Επ.

 Η Περιφερειακή αρχή μας έφερε όπως ορίζει ο νόμος έκθεση πεπραγμένων πρώτου εξαμήνου 2021, για να πάει αυτή κατόπιν στο περιφερειακό συμβούλιο για απλή! Ενημέρωση.

     Η έννοια της δημοκρατικότητας στους ΟΤΑ α και β βαθμού δεν τους επέβαλε και τίποτα άλλο.

     Κάνοντας μία απαρίθμηση των αποφάσεων της οικονομικής επιτροπής το μόνο που σχολίασαν ήταν ότι οι αποφάσεις πάρθηκαν με ισχυρή πλειοψηφία !!!

     Καμία ποιοτική αναφορά, κανένα πολιτικό σχόλιο , καμία διαπίστωση για τη λειτουργία της οικονομικής επιτροπής.

     Για πιο όμως ισχυρή πλειοψηφία μιλάει εισήγηση ? Για την πλαστή συγκρότηση παραγνωρίζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών , το τι ψήφισαν οι συμπολίτες μας?

  Για την απουσία στην οικονομική επιτροπή παρατάξεων που απλά θα ενημερωθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο κάθε εξάμηνο ?

   Να δούμε όμως και την ουσία . Προφανώς με ισχυρή πλειοψηφία και πολλάκις ομόφωνες οι αποφάσεις διότι η συντριπτική τους πλειοψηφία αναφερόταν σε καθημερινά θέματα ρουτίνας.

     Κάθε φορά όμως που αφορούσαν σοβαρά θέματα τι γινόταν ακριβώς ?

1.  Πολλές παράνομες -παράτυπες αποφάσεις, απόσυρση πολλών θεμάτων μετά την επισήμανση παρατυπιών και παρανομιών , ψέματα στην οικονομική επιτροπή (Ο κ. Ορφανουδάκης δύο φορές διαβεβαίωσε ψευδώς την Οικ. Επ. ότι είχε στα χέρια του τις βεβαιώσεις ανεπάρκειας των τεχνικών υπηρεσιών που αφορούσαν τα υδατοδρόμια) ,καθώς και καθυστερημένα και εκτός χρόνου θέματα.

2. Το 40% δε των θεμάτων περίπου ήταν εκτός ημερησίας διάταξης.

3.  Με συρροή απευθείας αναθέσεων που αυτό το εξάμηνο ήταν πάνω από 70 ( οι 35 Πολ. Προστ. περίπου ) με συνολικό κόστος που αγγίζει το 1 εκατομμύριο (μέτρησα 880.000 χωρίς τα ψιλά).

 4. Τις πρωτοφανείς εισηγήσεις όπου εκτός της έγκρισης εξειδίκευσης πίστωσης,  ζητούσε και τον ορισμό από την Οικονομική Επιτροπή  την διαδικασία ανάθεσης  να είναι η απ’ ευθείας ανάθεση ! π.χ στην 12η Ο.Ε. οι εισηγήσεις 2η -3η και 12η .

   5. Δημοπρασίες με διαπραγμάτευση χωρίς δημοσίευση που αρκετές φορές καταστρατηγούσαν το νόμο .

        α)  443.548 Ζάκυνθος λόγω Ιανού (Σεπ 2020 – μετά 4 μήνες !) 2η Οικ. Επ. ΕΗΔ 3ο θέμα

         β)   74.000 Κέρκυρα – μελέτη κέντρων υγείας !! (κατεπείγον!) 1η Ο.Ε  ΕΗΔ 6ο θέμα

         γ) 360.000 Ιθάκη λόγω Ιανού (4,5 μήνες μετά)  5η Ο.Ε. 6ο θέμα

         δ) 550.000 Ζάκυνθο πάλι Ιανός (5 μήνες μετά )  6η Ο.Ε. ΕΗΔ 2ο θέμα.

         ε) 100.000 Λευκάδα πάλι Ιανός (5 μήνες μετά) 8η Ο.Ε. ΕΗΔ 6ο θέμα.(1%-2%-3% οι εκπτώσεις)

  6. Το σπάσιμο έργων πχ  5 εργολαβίες 74.400 εκάστη για λακούβες και ευπρεπισμό οδικού δικτύου Βόρειας -Μέσης κ Νότιας Κέρκυρας, όταν το οδικό δίκτυο είναι ενιαίο για την ΠΕ Κέρκυρας.

  7. Ακύρωση αποφάσεων από την ΑΕΠΠ (Ακύρωση απο την ΑΕΠΠ και τυο Συμβ. Επικ. της έκπτωσης του εργολάβου για το έργο ράμπας Φέρυ Βασιλικής Λευκάδας στην Οικ. Επ. Και ο οποίος δεν ενημερώθηκε καν βάσει νόμου (  κάτι το οποίο ήταν ποινικό αδίκημα) και παρά την προειδοποίηση μου . 

  8.  Προσλήψεις λόγω covid-19 , χωρίς πρακτικά, επιτροπές , δημοσίευση τριών ημερών μέσα και Σαββατοκύριακο σε site  της ΠΙΝ και σε κανένα ΜΜΕ και λοιπά. Χαρακτηριστικά στην Λευκάδα είχαμε 13 αιτήσεις υποψηφίων για 13 θέσεις .

  9.  Σωρεία συνδιοργανώσεων πολιτιστικών εκδηλώσεων (μέχρι και ποδοβόλεϋ ως προάγων την πολιτιστική κληρονομιά ).

 10 . Θέλω δε να αναφερθώ και στην ανήθικη συκοφάντηση μέλους της Οικ.Επιτ.  (εμένα προσωπικά από τον κύριο Τραυλό και την κυρία περιφερειάρχη ότι αν καεί η Κεφαλονιά θα είμαι υπεύθυνος ) όταν στις 2 Ιουνίου επιχείρησε να αναθέσει 1.100.000 ευρώ, προφορικά σε όλους τους εργολάβους (50) της ΠΕ Κεφαλονιάς που ήταν στην εισήγηση και η οποία απεσύρθη μετά την κατακραυγή από όλη την Οικονομική Επιτροπή.

    Λυπάμαι που χρησιμοποιήθηκε και εργαλειοποιήθηκε η Οικ. Επ. της ΠΙΝ με τέτοιο τρόπο.

     Για τους παραπάνω λόγους (και όχι μόνο) καταψηφίζω την εισήγηση.

     Θεόδωρος Χαλικιάς
 Περ. Σύμβ. ΑΝΑΣΑ     ΠΕ Λευκάδας      
μόνιμο μέλος οικονομικής επιτροπής ΠΙΝ

Προηγουμενο αρθρο
Κορωνοϊός: 91 θάνατοι, 2.831 νέα κρούσματα -τα κρούσματα στη Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Φωτογραφίες από την Χριστουγεννιάτικη γιορτή στη Βασιλική

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.