HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΙκανοποιητική η συγκέντρωση για το Νοσοκομείο – Μικρή για τη σοβαρότητα του θέματος

Ικανοποιητική η συγκέντρωση για το Νοσοκομείο – Μικρή για τη σοβαρότητα του θέματος

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το συλλαλητήριο για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Λευκάδας αλλά και για την Υγεία γενικότερα. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Μηνά. Τη σημερινή συγκέντρωση είχαν οργανώσει και συντονίσει από κοινού ο Σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου και το Εργατικό Κέντρο. Είχαν δηλώσει συμπαράσταση και συμμετοχή 30 φορείς και οργανώσεις του νησιού. Για το σημερινό συλλαλητήριο είχαν επίσης οργανωθεί περιοδείες ενημέρωσης σε όλο το νησί και στις γειτονικές περιοχές Άγιο Νικόλαο, Πλαγιά, και Περατιά.

Η συμμετοχή του κόσμου, για τα δεδομένα των συγκεντρώσεων της Λευκάδας, ήταν μεγάλη, αλλά και πολύ μικρή για τη σοβαρότητα του θέματος και για την κινητοποίηση που προηγήθηκε. Είναι αξιοσημείωτο ότι στο σημερινό συλλαλητήριο είχε δηλώσει συμμετοχή και η Μητρόπολη Λευκάδας. Στη συγκέντρωση παρίσταντο τέσσερις ιερείς.

Στην εκδήλωση μίλησε η Αμαλία Ροντογιαννη Γραμματέας του Συλλόγου εργαζομένων. Τα σοβαρά προβλήματα του Νοσοκομείου καθώς και τα αιτήματα της συγκέντρωσης, ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Χρήστος Βεργίνης:
• Άμεση επαναλειτουργία της Παθολογικής και Ορθοπεδικής Κλινικής, στελέχωση της Παιδιατρικής και των άλλων κλινικών.
• Άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
• Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους.
• Επαρκή χρηματοδότηση του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό.
• Κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.
• Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους χωρίς καμιά προϋπόθεση σε όλους τους ανασφάλιστους, άνεργους και τα μέλη των οικογενειών τους.
Μετά τις ομιλίες ακολούθησε πορεία μέχρι το Διοικητήριο.

Προηγουμενο αρθρο
Πάμε να πιάσουμε το Μάη!
Επομενο αρθρο
Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.