HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΚοινή ανακοίνωση συλλόγων ΠΙΝ

Κοινή ανακοίνωση συλλόγων ΠΙΝ

 ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ   ΖΑΚΥΝΘΟΥ-          ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ – ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Προς Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών
Υπουργό Εσωτερικών
Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων
Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Π.Ι.Ν.
ΕΝΠΕ

Διεκπεραίωση αιτήσεων  αρμοδιότητας της Υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Κέρκυρας από τις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των λοιπών Π.Ε. της ιδίας Περιφέρειας

Μεγάλα προβλήματα εμφανίζονται συνεχώς, λόγω της τραγικής υποστελέχωσης  των υπηρεσιών, στην εξυπηρέτηση των πολιτών,  δημιουργώντας   τεράστιες καθυστερήσεις και κατά συνέπεια έντονες διαμαρτυρίες. 

Η λύση που επιλέγει η Περιφερειακή  Αρχή, όσον αφορά τις συσσωρευμένες αιτήσεις στην Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Κέρκυρας, για ανανέωση αδειών οδήγησης, είναι η κατανομή,  εξέταση και διεκπεραίωση από τις αντίστοιχες υπηρεσίες των  υπόλοιπων  Περιφερειακών  Ενοτήτων!!! 

Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα του  χωρικού Αντιπεριφερειάρχη  στο αρμόδιο υπουργείο,  με αιτιολογία το έντονο πρόβλημα υποστελέχωσης και τις  σημαντικές καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Στη προκείμενη περίπτωση,  στη  διεκπεραίωση αιτημάτων που αφορούν σε άδειες οδήγησης στην Π.Ε. Κέρκυρας, δεδομένου ότι  από το 2020 που αποχώρησε με μετάταξη ο υπάλληλος  με το εν λόγω  αντικείμενο δεν έχει αντικατασταθεί, παρά τις συνεχόμενες έντονες διαμαρτυρίες . 

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με έγγραφο του στις 5-12-22,  «άναψε το πράσινο φως» και απάντησε ότι υπάρχει δυνατότητα η διεκπεραίωση αιτήσεων για ανανέωση αδειών οδήγησης – αρμοδιότητας της υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Κέρκυρας – να διαβιβάζονται και να διεκπεραιώνονται  από τις  αντίστοιχες  υπηρεσίες των λοιπών Π.Ε. της ίδιας Περιφέρειας, με την παράκληση προς την περιφερειάρχη ‘’να μεριμνήσει άμεσα για την, κατά το δυνατόν, ενίσχυση της στελέχωσης των εν λόγω υπηρεσιών ’’ !!!

Με λίγα λόγια υπουργείο και περιφέρεια προσπαθούν να μπαλώσουν καταστάσεις, φορτώνοντας κι άλλο τις ήδη υπερφορτωμένες Δ/νσεις Μεταφορών των άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων. Αυξάνουν την πίεση και την εντατικοποίηση στο ελάχιστο υπάρχον προσωπικό,  των υπηρεσιών των περιφερειακών ενοτήτων καθώς και το  χρόνο εξυπηρέτησης όλων των πολιτών της ΠΙΝ, αντί να προχωρήσουν σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και στελέχωση των υπηρεσιών και βέβαια αντί να νομοθετήσουν αποκλειστικά την ηλεκτρονική διαδικασία σε όλα τα στάδια, με ταυτόχρονη απλοποίηση και θωράκιση  της αρμοδιότητας συνολικά.

Ταυτόχρονα  ανοίγουν την πόρτα για λειτουργία των υπηρεσιών σε επίπεδο περιφέρειας και όχι  περιφερειακής  ενότητας,  παραβαίνοντας και ακυρώνοντας στην πράξη  το οργανισμό εσωτερικής λειτουργίας  (διάρθρωση οργανικών μονάδων της Περιφέρειας Ιόνιων Νήσων)  όπου αναφέρεται ότι : Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών συνιστώνται στις  περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας και απαρτίζουν τα αντίστοιχα τμήματα.

Απαιτούμε να δοθούν επιτέλους ουσιαστικές λύσεις κι όχι να σπρώχνονται τα προβλήματα κάτω από το χαλί.

Η μόνη λύση προκειμένου να μπορούν οι υπηρεσίες να ανταπεξέρχονται στις αυξημένες αρμοδιότητες και τα καθήκοντά τους,  είναι η άμεση στελέχωση  τους με το αναγκαίο προσωπικό,  καθώς και η απλοποίηση και θωράκιση όλων των αρμοδιοτήτων των Δ/νσεων Μεταφορών.                                                                                                                                          

Κοινοποίηση

  1. ΟΣΥΑΠΕ
  2. ΠΕΡΙΦ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

      Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Προηγουμενο αρθρο
Μια εκπληκτική κατοικία στη Λευκάδα με μοναδική θέα στη μικρονησία του Ιονίου
Επομενο αρθρο
Ανοιχτή σύσκεψη - εκδήλωση - συζήτηση, στις 19 Δεκεμβρίου, για το ΤΑΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.