HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΚοπή πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εγκλουβής

Κοπή πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εγκλουβής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοπή πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εγκλουβής

Με ηλιόλουστο καιρό και σε μια κατάμεστη αίθουσα στο παλιό δημοτικό σχολείο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εγκλουβής έκοψε την Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2024 για δεύτερη συνεχόμενη φορά στη δεκαετή πορεία του πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα. Ο πρόεδρος  του Συλλόγου κ. Κούρτης Χαράλαμπος αφού καλωσόρισε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, έκανε μια επιγραμματική αναφορά σε προβλήματα που υπάρχουν αλλά και στις δράσεις-εκδηλώσεις που σχεδιάζονται για το 2024 , όπως η Γιορτή Φακής, η Λαϊκή Βραδιά και ο 3ος Τζοβάνιος Ορεινός Αγώνας .

  Μας τίμησαν με την παρουσία τους  και απηύθυναν χαιρετισμό  ο Αντιδήμαρχος κ. Λάζαρης Νίκος και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Κτενάς Αντρέας, οι οποίοι μίλησαν με θερμά λόγια για τις δραστηριότητες  που αναπτύσσει ο Σύλλογος. Την πίτα ευλόγησε ο εφημέριος του χωριού π. Νικόλαος Κτενάς. 

Για τον τυχερή που βρήκε το φλουρί, την Κατερίνα Καλαφάτη, το δώρο ήταν ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα. Στους καλεσμένους προσφέρθηκε πλούσιος μπουφές με παραδοσιακά εδέσματα και λαδόπιτα που είχαν ετοιμάσει οι γυναίκες του χωριού.

 Ακολούθως, όσοι ήθελαν, έβαλαν τις αθλητικές φόρμες τους και έτρεξαν  στο «Μονοπάτι των Βόλτων και της Φακής» , 11 χλμ. περίπου ενώ μια ομάδα 10 περίπου πεζοπόρων ανηφόρησε στον Προφήτη Ηλία.

                                           Ευχαριστούμε

–  για την γευστική πίτα που μας έφτιαξε, τον κ. Αργυρό Χρήστο,

– για τον μπουφέ: Ηλιάδου Αναστασία  ( κολοκυθόπιτα γλυκιά, χαλβάς) , Λογοθέτης Αντρέας-Μικρώνη Μαρία ( κολοκυθόπιτα γλυκιά), Φραγκούλη Χαρά (Λυτράτα) (Σπανακόπιτα) , Κοντοπρία Ασπασία (Κουλούρα-τυρόπιτα και καρυδόπιτα) , Φραγκούλη Έλλη  ( σουφλέ) , Μανωλίτση Δήμητρα ( μακαρονόπιτα, ραβανί) , Κούρτη Ευαγγελία ( μπακλαβάς, παντεσπάνι) , Κοντογιώργη Αντωνία (πεταστή) , Καλαφάτη Κατερίνα ( λαδόπιτα, κουραμπιέδες) , Παύλου Δέσποινα ( τυρόπιτα, γαλατόπιτα, πίτσα).

-για το καλάθι με τα τοπικά προϊόντα τους κυρίους και κυρίες: Φραγκούλη Θανάση (μέλι), Μανωλίτση Δήμητρα (λικέρ-μαρμελάδα), Καλαφάτη Κατερίνα (λαδόπιτα, κουραμπιέδες), Κούρτη Χαράλαμπο και Παύλου Δέσποινα ( φακές, κρασί, γλυκό κουταλιού)

– όλους όσοι βοήθησαν εθελοντικά για το σχεδιασμό και την οργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

 Το Δ.Σ. του Συλλόγου   εύχεται το 2024 να φέρει χαρά, ειρήνη, ευτυχία , αγάπη και ομόνοια στις καρδιές όλων μας!!

                                                                            Mε εκτίμηση 

                                                              Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ

Προηγουμενο αρθρο
Κυκλοφόρησε το (55ο) φύλλο της εφημερίδας «Αντίλαλοι από τους Σκάρους»
Επομενο αρθρο
Η Φιλαρμονική Κολεκτίβα παρουσιάζει το έργο «Ο Αλή Μπαμπά και οι 40 κλέφτες» στο Μουσικό Σχολείο Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.