HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚορωνοϊός: 31 νέα κρούσματα, 418 συνολικά στην Ελλάδα -Απαγορεύονται συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων

Κορωνοϊός: 31 νέα κρούσματα, 418 συνολικά στην Ελλάδα -Απαγορεύονται συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων

Τα πραγματικά περιστατικά στη χώρα υπολογίζονται με ειδικό στατιστικό μοντέλο από 2.000 έως 3.000 άτομα. Ετοιμες 120 κλίνες Εντατικής Θεραπείες σε όλη την Ελλάδα για την αντιμετώπιση αποκλειστικά περιστατικών με κορονοϊό

Επιπλέον 31 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού προστέθηκαν στη λίστα και συνολικά πλέον η χώρα μας καταμετρά 418 άτομα με νέο κορονοϊό. Ωστόσο, στατιστικό μοντέλο αναφέρει πως η Ελλάδα έχει από 2.000 έως 3.000 περιστατικά, είπε ο κ. Τσιόδρας.

Διευκρινίζεται ότι αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώνονται καθημερινά από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, αφορούν μόνο περιστατικά που έχουν εκδηλώσει σοβαρά συμπτώματα και έχουν διακομισθεί σε νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 13 άνθρωποι ήταν διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία, ενώ 79 νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία. Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων ασθενών είναι 70 ετών. Από τους νοσηλευόμενους, 14 έχουν λάβει εξιτήριο. Την ίδια στιγμή υπάρχουν ακόμη 120 κλίνες Εντατικής Θεραπείες σε όλη την Ελλάδα για την αντιμετώπιση αποκλειστικά περιστατικών με κορονοϊό.

Εργαστηριακές εξετάσεις στον γενικό πληθυσμό έχουν σταματήσει να γίνονται από την προηγούμενη Παρασκευή. Οπως όμως διευκρίνισε ο κ. Τσιόδρας, και οι εξετάσεις από τα ιδιωτικά πλέον έχουν αρχίσει να καταμετρώνται, κάτι που σημαίνει ότι ο αριθμός που ανακοινώνεται καθημερινά δεν έχει κάποια σημαντική αξία, ούτε είναι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Ωστόσο, μέσα στον Μάρτιο και για λόγους ασφάλειας και μείωσης της μετάδοσης του κορονοϊού, η κυβέρνηση αναμένεται να ξεκινήσει τις εξετάσεις στο σπίτι. Προς το παρόν, «ο έλεγχος γίνεται με αυστηρά κριτήρια», όπως τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Ξεκινά κατ’ οίκον έλεγχος Η στελέχωση της υπηρεσίας για κατ’ οίκον εξετάσεις του κορονοϊού πραγματοποιείται με διαδικασίες-εξπρές, καθώς δημιουργούνται 500 κινητά συνεργεία για λήψεις δειγμάτων κορονοϊού στο σπίτι. Κάθε κινητό συνεργείο θα διαθέτει έναν οδηγό και ένα νοσηλευτή και θα μπορεί να διεκπεραιώνει 20 δείγματα ανά βάρδια.

Σύμφωνα με την πρόσκληση για υποβολή προτάσεων του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη στη «Διαύγεια», το έργο έχει προϋπολογισμό 10,8 εκατ. ευρώ και αφορά τη δημιουργία δικτύου νοσηλευτών για κατ’ οίκον λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού και υπηρεσίες νοσηλευτικής φροντίδας από πιθανά κρούσματα που παραμένουν σε περιορισμό στο σπίτι τους.

Παράλληλα, ενισχύεται το τηλεφωνικό κέντρο 1135 του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τη διαχείριση των κλήσεων και για λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού από ύποπτα κρούσματα κορονοϊού κατ’ οίκον.

Η Πολιτεία κάθε μέρα παίρνει όλο και αυστηρότερα μέτρα ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η διασπορά του κορωνοϊού. Κατά την τελευταία, σημερινή, ενημέρωση, ο υφυπουργός Γενικής Προστασίας αναφέρθηκε στα νέα μέτρα που θα παρθούν αρχής γενομένης από αύριο.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι θα υπάρχει πρόστιμο 1.000 ευρώ ανά άτομο σε όσους συναθροίζονται σε ομάδες 10 ή περισσοτέρων ατόμων, ενώ έκανε και αυστηρή σύσταση στους πολίτες για να παραμείνουν σπίτι και να βγαίνουν μόνο για συγκεκριμένες ανάγκες.

Η δήλωση του Νίκου Χαρδαλιά για τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό

«Βάσει τα νέα δεδομένα σας ενημερώνω από αύριο απαγορεύονται οι συναθροίσεις 10 ατόμων με κύρωση 1.000 ευρώ ανά άτομο.

Αποθαρρύνονται οι ψυχολογικές συναθρόισες σε κλειστό χώρο με 10 ή περισσότερα άτομα.

Αυστηρή σύσταση γίνεται στους πολίτες να παραμένουν σπίτι και να έχουν επαφές με άτομα αυστηρώς εντός εκτός οικογενειακού κύκλου, ώστε να περιοριστεί η κυκλοφορία εκτός σπιτιού.

Αποδεκτές εξαιρέσεις είναι μόνο για την εργασία, επίσκεψη σε γιατρό, αγορά τροφίμων, όπου δεν είναι δυνατόν η αποστολή, επίσκεψη στο ταχυδρομείο για τα απαραίτητα, επίσκεψη στην τράπεζα, στο βενζινάδικο, κίνηση για παροχή βοήθειας.

Σωματική άσκηση μόνο ατομικό ή ανά δυο άτομα με την απαραίτητη απόσταση και την κίνηση με κατοικίδιο.

Οι επιχειρήσεις οφείλουν να λειτουργούν με τηλεργασία. Σε όσες επιχειρήσεις δεν γίνεται θα πρέπει να τηρείται η απαραίτητη απόσταση μεταξύ των εργαζομένων».

Προηγουμενο αρθρο
ΔΕΠΟΚΑΛ Δήμου Λευκάδας: Γραμμή Υποστήριξης και Πληροφόρησης του Πολίτη
Επομενο αρθρο
Π.Ε. Λευκάδας: Μάσκες σε Νοσοκομείο, Πυροσβεστική, Αστυνομία, Λιμενικό και Ζάκυνθο

1 Σχόλιο

  1. Λογοθέτης Ηλίας
    18 Μαρτίου 2020 at 19:20 — Απάντηση

    Eδώ και 70 χρόνια περίπου,ο μαθηματικός-μετερεωλόγος
    Εντουαρτ Λόρεντς [καθηγητής στο Μ.Ι.Τ] διατύπωσε την θεωρία.
    Οταν μια πεταλούδα κουνάει τα φτερά της στο πεκίνο ξεσπάει
    καταιγίδα στο Los Angeles.Αυτό συμβαίνει σήμερα.
    Στα Μαθηματικά λέγεται ΧΑΟΣ.Εν σπέρματι η θεωρία υπάρχει
    στον Ηράκλειτο και ανιχνεύται στη λαική παράδοση.
    Χάος για τα Μαθηματικά δεν είναι αταξία αλλά ευρυθμία-τάξις.
    Πειθαρχία λοιπόν συμπατριώτες-τάξις.
    Το ΔΙΑΛΟΥΠΙ έχει στήσει καρτέρι.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.