HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚραυγή απόγνωσης από τα σωματεία για τα γήπεδα στη Λευκάδα – πραγματοποιήθηκε η έκτακτη σύσκεψη (Photo-Vid)

Κραυγή απόγνωσης από τα σωματεία για τα γήπεδα στη Λευκάδα – πραγματοποιήθηκε η έκτακτη σύσκεψη (Photo-Vid)

Πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 27/01 και ώρα 19:30 στην αίθουσα του ξενοδοχείου Ιonion Star Ηotel στη Λευκάδα η έκτακτη σύσκεψη για τα προβλήματα του ερασιτεχνικού & επαγγελματικού αθλητισμού στο άθλημα του ποδοσφαίρου σε θέματα υποδομών στην Λευκάδα.

Η σύσκεψη έγινε μετά από κάλεσμα των σωματείων Τηλυκράτης Λευκάδας, Πανλευκάδιος, Οδυσσέας Νυδριού, Αναγέννηση Τσουκαλάδων, Νέοι Πανλευκάδιου, ΠΑΣ Σφακιωτών, Α.Ο. Αγίου Πέτρου, ΠΕΑΣ Κατούνας και ΠΑΣ Σύβρου.

Το παρόν πέρα από τους εκπροσώπους των σωματείων έδωσαν ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Αθανάσιος Καββαδάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λευκάδας κ. Ανδρέας Κτενάς, ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Χαράλαμπος Καλός και ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας κ. Κάρτσακλας Θωμάς συνοδευόμενος από τον Ταμία της Ένωσης κ. Γεώργιο Δημητρίου.

Τη σύσκεψη άνοιξε ο κ. Τζίμης Κατωπόδης εκ μέρους του Τηλυκράτη, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι όλοι μαζί ενωμένοι πρέπει να βρούνε λύσεις για να μην στερήσουνε στην επόμενη γενιά τη χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός. Ο κ. Γιάννης Σολδάτος, πρόεδρος του σωματείου ΠΑΣ Σύβρου, ο οποίος μάλιστα πήρε και την πρωτοβουλία για τη συγκεκριμένη σύσκεψη, τόνισε ότι σκοπός του είναι να δείξουν την εικόνα των γηπέδων, χωρίς να επιρρίψουν ευθύνες αλλά να δουν από εδώ και πέρα τι πρέπει να γίνει. Ο κ. Μιχάλης Κατωπόδης, πρόεδρος του Πανλευκάδιου, δήλωσε: ”Είμαι 13 χρόνια παράγοντας σε ένα Νομό χωρίς γήπεδα. Στο μοναδικό Νομό που όταν ξεκινάνε οι αγωνιστικές υποχρεώσεις τα γήπεδο κλείνουν”, ενώ και ο πρόεδρος του Νυδριού κ. Σπύρος Κτενάς έκλεισε λέγοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα παιδιά, οι ακαδημίες, που δε μπορούν να προπονηθούν σε ένα γήπεδο με σωστές υποδομές.

Το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας κ. Κάρτσακλας, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: ” Στη Λευκάδα υπάρχουν 9 σωματεία ενεργά και τα παιδικά πρωταθλήματα και κάθε Σαββατοκύριακο υπάρχουν διαθέσιμα 1-2 γήπεδα. Η δουλειά μας είναι δύσκολη και πρέπει να συνεργαστούμε. Δεν υπάρχουν χρήματα. Ψάχνουμε προγράμματα αλλά δεν ξέρουμε σε τι δρόμο θα βρεθούμε. Είναι δύσκολα και τα περιθώρια έχουν στενέψει”

Στη συνέχεια ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Αθανάσιος Καββαδάς δήλωσε μεταξύ άλλων: ”Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός. Στόχος μου ήταν και είναι να βοηθήσω στο θέμα των υποδομών. Επι θητείας μου εγκρίθηκαν ως χρηματοδότηση 600.000 ευρώ για το ταρτάν του γηπέδου Λευκάδας και του γήπεδο Αγίου Πέτρου και διεκδίκησα, απαίτησα και πήρα και δεν ήταν καθόλου εύκολο γιατί είμαστε ο μοναδικός νομός που πήρε χρήματα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 1.119.000 ευρώ για τα υπόλοιπα γήπεδα. Εγκρίθηκαν και με τη σύμφωνη γνώμη και του Υπουργείου Αθλητισμού κ. Αυγενάκη θα είναι στη διάθεση του Δήμου. Ότι υποσχεθεί το έχω κάνει και με το παραπάνω. Είμαι μαζί σας. Όπου μπορώ να βοηθήσω, θα βοηθήσω, θα διεκδικήσω ακόμα και θα τσακωθώ γιατί δε μας αρμόζει αυτή η κατάσταση.”

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λευκάδας κ. Ανδρέας Κτενάς τόνισε: ”Έχω υπηρετήσει τον αθλητισμό και ξέρω ότι η κατάσταση είναι αυτή και ακόμα χειρότερη και δεν αρμόζει να υπάρχει το 2023 και μάλιστα σε ένα νησί το οποίο προσελκύει πολύ τουρισμό και δεν περνάει αδιάφορο. Συμμερίζομαι τις ανάγκες των αθλητικών σωματείων, των παραγόντων και των αθλητών. Τα νέα παιδιά τα διώχνουμε από τον αθλητισμό με αυτές τις συνθήκες, ενώ θα πρέπει να γίνει το αντίθετο, να τα συμπαρασύρουμε. Περιθώρια για συνεργασία υπάρχουν. Ήδη έχουν γίνει κάποιες ενέργειες, όπως η παραχώρηση ενός οικοπέδου για τη δημιουργία αθλητικού πάρκου, ενώ έχει βρεθεί και ανάδοχος για το γήπεδο Σύβρου και προχωράει. Είμαι διαθέσιμος να βοηθήσω προς πάσα κατεύθυνση.”

Ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Χαράλαμπος Καλός με τη σειρά του μεταξύ άλλων δήλωσε: ” Ξέρω ότι υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις, που επιφέρουν μια σειρά προβλημάτων και μια δυσαρέσκεια από τα αθλητικά σωματεία προς την εκάστοτε Δημοτική Αρχή, αφού οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι δημοτικές. Κάθε Τετάρτη δέχομαι μηνύματα από τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Π-Λ για το που να παίξουν οι ομάδες. Οφείλουμε να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση, αλλά οι πόροι είναι περιορισμένοι. Ήδη με χρήματα του Δήμου έχουν δαπανηθεί άνω από 30.000 ευρώ για αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ είχαμε πλαφόν από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης 60.000 ευρώ, τα οποία τα πήραμε και κάναμε χρήση για παρεμβάσεις στο Πλάτων Γρηγόρης. Ο Δήμος επίσης θα βάλει τα χρήματα τα υπόλοιπα για να ολοκληρωθεί το γήπεδο του Αγίου Πέτρου, ενώ χρειάζεται και άλλο στέγαστρο το ΔΑΚ Λευκάδας, αφού μπάζει νερά. Το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μένει μόνο ως πόρος, το οποίο πέτυχε μετά από μεγάλη προσπάθεια ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Καββαδάς. Δε τα έχουμε τα χρήματα αλλά θα τα έχουμε.”

Πηγή: https://gosports.gr/

Προηγουμενο αρθρο
Στην Σύνοδο Δημάρχων της Αθήνας, Athens Mayors Summit Β40, συμμετείχε ο δήμαρχος Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Από τα χιόνια ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του ο Γιώργος Ράπτης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.