HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚύκλωμα (;) εικονικών ενσήμων με «πρωταγωνιστή» 48χρονο στο EΦΚΑ Λευκάδας

Κύκλωμα (;) εικονικών ενσήμων με «πρωταγωνιστή» 48χρονο στο EΦΚΑ Λευκάδας

Με την περίπτωση ενός κυκλώματος εικονικών ενσήμων στο υποκατάστημα του e-EΦΚΑ στη Λευκάδα και με βασικό πρωταγωνιστή έναν 48χρονο υπάλληλο του ΕΦΚΑ από την Αμφιλοχία έχουν ασχοληθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα οι διωκτικές και δικαστικές Αρχές.

Όπως πληροφορείται το ΑγρίνιοCulture.gr, μετά από σχετική έρευνα ο 48χρονος, κάτοικος Αμφιλοχίας, υπό την ιδιότητα του υπαλλήλου του ΕΦΚΑ στη Λευκάδα φέρεται την περίοδο 2016-2019 να ελάμβανε χρήματα, προκειμένου να πιστωθούν εικονικά ένσημα στο ατομικό λογαριασμό ενός εκάστου εκ των δήθεν ασφαλισμένων. Η έρευνα αποκάλυψε περί τις 120 περιπτώσεις εργατών ως επί το πλείστον αλλοδαπών και συγκεκριμένα αλβανικής καταγωγής. Αυτοί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρονται να πλήρωναν 10 έως 15 ευρώ ως μίζα για κάθε ημέρα εικονικής ασφάλισης εν αγνοία των εργοδοτών, στους οποίους εμφανίζονταν ως ασφαλισμένοι. Εικάζεται ότι πιθανότατα αυτό γίνονταν είτε προκειμένου οι εν λόγω εργαζόμενοι να αποκτήσουν ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, είτε προκειμένου να εξασφαλίσουν άδεια διαμονής στη χώρα.

Ωστόσο αρκετοί από αυτούς, σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλούνται πως επιχειρούσαν με αυτό τον τρόπο, να καλύψουν τα ένσημα, που δεν πλήρωναν κάποιοι από τους εργοδότες τους. Σε βάρους τους έχουν σχηματιστεί πλημμεληματικού χαρακτήρα δικογραφίες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι από αυτούς έχουν αθωωθεί.

Για τον 48χρονο όμως υπάλληλο του ΕΦΚΑ στη Λευκάδα συντάχθηκε ένα πολυσέλιδο και «βαρύ» κατηγορητήριο, που περιλαμβάνει τρία κακουργήματα, με επαπειλούμενη ποινή καθείρξεως, για το καθένα από αυτά, τα 10 έτη τουλάχιστον. Συγκεκριμένα ο 48χρονος από την Αμφιλοχία κατηγορείται για δωροληψία κατ΄εξακολούθηση, σε βάρος ΝΠΔΔ και με προσδοκώμενο όφελος άνω των 120.000 ευρώ, σύνταξη ψευδών βεβαιώσεων και απάτη με τις ίδιες επιβαρυντικές περιπτώσεις, δηλαδή κατ΄εξακολούθηση, σε βάρος ΝΠΔΔ και με προσδοκώμενο όφελος άνω των 120.000 ευρώ.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι στα μέσα του προηγούμενου μήνα ο 48χρονος κλητεύθηκε σε τακτική ανάκριση και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί για τις αρχές Φεβρουαρίου, ωστόσο δεν εμφανίστηκε, με αποτέλεσμα να εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης και η ανάκριση να περαιωθεί «βίαια» και η σχετική δικογραφία να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λευκάδας.

Χθες ωστόσο ο ίδιος συνοδευόμενος από το συνήγορο υπεράσπισής του, Χρήστο Τσιμπούκη, παραδόθηκε στις Αρχές και συνελήφθη από τους άνδρες του Α.Τ. Λευκάδας. Στη συνέχεια από την Εισαγγελία παραπέμφθηκε εκ νέου σε ανάκριση, προκειμένου να απολογηθεί αυθημερόν. Αυτό συνέβη, με τις Αρχές τελικά να αποφασίζουν να αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και με την εμφάνιση μια μόνο φορά το μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του.

Ο συνήγορος του 48χρονου, Χρήστος Τσιμπούκης, μιλώντας στο ΑγρίνιοCulture.gr για την τελευταία εξέλιξη της υπόθεσης, δήλωσε : «Αφού επιλύθηκε μια ατυχής παρανόηση του κατηγορουμένου αναφορικά με το χρόνο εμφάνισής του ενώπιον των Ανακριτικών Αρχών Λευκάδας και αφότου αυθορμήτως και οικειοθελώς έθεσε τον εαυτό του ενώπιον των Δικαστικών Αρχών, απολογήθηκε σήμερα ενώπιον της κας Ανακρίτριας Λευκάδας, προβάλλοντας νομικούς και πραγματικούς ισχυρισμούς που αποδομούν την εις βάρος του κατηγορία. Μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του και σε συνεργασία με τον εντολέα μου συγκεντρώνουμε στοιχεία που θα αποδείξουν την πλήρη αθωότητά του».

Πηγή: https://www.agrinioculture.gr/

Προηγουμενο αρθρο
Εργατικό Κέντρο Λευκάδας- Βόνιτσας: παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δασών για δασικούς χάρτες
Επομενο αρθρο
Η Λευκάδα σήμερα, όπως παλιά...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.