HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΛιμεναρχείο Λευκάδας: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Λιμεναρχείο Λευκάδας: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ 21/22-11-2023 

1.Σύμφωνα με το από 21-11-2023/12:00 Β΄ με Α.Α.: 19/2023 Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Ε.Μ.Υ./Ε.Μ.Κ. ΚΑΙΡΟΥ επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός με ισχυρές βροχές και καταιγίδες από σήμερα αργά το βράδυ στα δυτικά και κυρίως αύριο, στα νότια της χώρας καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο. Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται: Α) Σήμερα Τρίτη (21-11-202) από αργά το βράδυ στη Δυτική Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στο Ιόνιο την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Β) Αύριο Τετάρτη (22-11-2023) στο Ιόνιο την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν την νύχτα της Τετάρτης (22-11-2023) προς την Πέμπτη (23-11- 2023). 

2. Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι λιμενικών – παράκτιων τουριστικών εγκαταστάσεων και ξενοδοχειακών ενώσεων /μονάδων – λουτρικών εγκαταστάσεων – εκμισθωτών θαλασσίων μέσων αναψυχής – ναυαγοσωστών για λήψη ενδεδειγμένων μέτρων αντιμετώπισης δυσμενών καιρικών συνθηκών και ενημέρωση των χρηστών των ανωτέρω εγκαταστάσεων.  

3. Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες/κυβερνήτες των ελλιμενισμένων σκαφών σε λιμένες, μαρίνες, αλιευτικά καταφύγια ή όρμους της περιοχής μας όπως: α) Να μεριμνούν για την ασφαλή πρόσδεση των σκαφών τους. β) Να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για παροχή βοήθειας στα σκάφη τους ή αλλού, εφόσον απαιτηθεί. 

 4. Συνιστάται στους ιδιοκτήτες σκαφών να αποφεύγουν δραστηριοποίηση κατά τον χρόνο ισχύος ανωτέρω δελτίου καιρικών φαινομένων.  

5. Παρακαλούνται οι Δήμοι Λευκάδας – Ακτίου Βόνιτσας – Ξηρομέρου και τα αντίστοιχα Λιμενικά Ταμεία, η Π.Ι.Ν. / Π.Ε. Λευκάδας καθώς και η Π.Δ.Ε. /Π.Ε. Αιτωλ/νίας, το Γ.Ν. Λευκάδας, η Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λευκάδας για την ετοιμότητα τους προς παροχή συνδρομής στην Υπηρεσία μας εφόσον αυτό απαιτηθεί.  

6. Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση ανάγκης οι επικοινωνίες μεταξύ σκαφών και Υπηρεσίας μας διενεργούνται στο κανάλι VHF 12 και τηλεφωνικά στο 2645022322. 

Προηγουμενο αρθρο
Ευχαριστίες Κοινωνικού Παντοπωλείου
Επομενο αρθρο
Θανάσης Καββαδάς: Σε εξέλιξη η Β’ φάση του διαγωνισμού για το Αστυνομικό Μέγαρο Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.