HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΛιμεναρχείο Λευκάδας: Δελτίο πρόγνωσης καιρού 

Λιμεναρχείο Λευκάδας: Δελτίο πρόγνωσης καιρού 

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ 

 1. Σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης καιρού της ΕΜΥ που εκδόθηκε την 28-02-2024/1300 για αύριο Πέμπτη 29-02- 2024 προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές που από το απόγευμα στα δυτικά θα ενταθούν και θα  εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες ενώ θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικοί εντάσεως 7 με 8 μποφόρ στο Ιόνιο και από  το απόγευμα στο Νότιο Αιγαίο. 

Πιο αναλυτικά: 

 Την Πέμπτη (29-02-2024) προβλέπονται: 

α)Τοπικές βροχές οι οποίες το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου , την  Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα είναι τοπικά ισχυρά. β)Νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ. 

 2. Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των ελλιμενισμένων σκαφών σε λιμένες, μαρίνες, αλιευτικά καταφύγια ή όρμους της  περιοχής μας: 

α) Να μεριμνούν για την ασφαλή πρόσδεση των σκαφών τους όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι. 

β) Να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για παροχή βοήθειας στα σκάφη τους ή αλλού, εφόσον απαιτηθεί. 

3. Συνιστάται στους ιδιοκτήτες σκαφών να αποφεύγουν δραστηριοποίηση κατά τον χρόνο ισχύος ανωτέρω δελτίου  καιρικών φαινομένων.  

4. Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση ανάγκης οι επικοινωνίες μεταξύ σκαφών και Υπηρεσίας μας διενεργούνται στο  κανάλι VHF 12 και τηλεφωνικά στο 2645022322. 

 Ο Αξιωματικός Φυλακής  

Προηγουμενο αρθρο
Αποκριάτικος χορός συλλόγου Λευκαδίων Αττικής «Η Αγία Μαύρα»
Επομενο αρθρο
Πραγματοποιήθηκε η Φορολογική και Ασφαλιστική ημερίδα με Αλέξη Μητρόπουλο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.