HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΜεταφέρθηκε το Γηροκομείου στους χώρους του παλαιού Νοσοκομείου

Μεταφέρθηκε το Γηροκομείου στους χώρους του παλαιού Νοσοκομείου

Το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021, πραγματοποιήθηκε στους ανακαινισμένους χώρους του παλαιού Νοσοκομείου της πόλεως μας ο αγιασμός –λαμβάνοντας όλα τα υγειονομικά μέτρα- και τη Δευτέρα 29 Μαρτίου, αφού προηγήθηκε γενική απολύμανση των χώρων, μεταφέρθηκαν οι τρόφιμοι του Γηροκομείου μας.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος κ. Θεόφιλος, παρουσία μόνο των Αρχών του νησιού μας και εκπροσώπου του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τις Αρχές και όσους βοήθησαν στο έργο αυτό, το οποίο απευθύνεται στους γονείς μας.

Ο Διευθυντής του Οίκου Πρόνοιας π. Παναγιώτης Ζαβιτσάνος, έκανε σύντομη ενημέρωση για τις εργασίες που έγιναν, το κόστος των κατασκευών και για όσους βοήθησαν σε αυτό το έργο, εκφράζοντας κι αυτός ευχαριστίες εκ μέρους του Ιδρύματος.

Ανακοινώνεται ότι το κόστος των εργασιών μέχρι και σήμερα έφτασε στο ύψος των 25.000,00 €. Οι προσφορές μέχρι σήμερα οι οποίες κατατέθηκαν γι’ αυτόν τον σκοπό είναι: Ίδρυμα Αριστοκλή Καββαδά 6.000,00 €, Ξενοφών Βεργίνης 1.000,00 €, Παναγιώτης Κοντογιώργης (οικοδ. υλικά) 1.000,00 €, Αραβανής (Σούπερ Μάρκετ) 800,00 €, Δήμος Λευκάδας 700,00 € (σε υλικά), Σεβασμιώτατος κ. Θεόφιλος και Αικατερίνη Μανωλάτου 500,00 €, Δήμητρα Βαγενά 300,00 €, Ενορία Χαραδιατίκων 200,00 € και αρκετοί συμπολίτες μας. Συνολικά συγκεντρώθηκαν γι’ αυτόν τον σκοπό 11.300,00 €.

Το Δ.Σ. εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τους δωρητές που ανταποκρίθηκαν στο έργο αυτό, το οποίο θα εξυπηρετήσει την προσωρινή μετεγκατάσταση των τροφίμων του Γηροκομείου μας στους χώρους του παλαιού Νοσοκομείου, καθώς και στους επαγγελματίες Παναγιώτη Μικρώνη (υδραυλικό), Νικόλαο Οικονόμου (ηλεκτρολόγο), Ειρήνη Νεοφώτιστου (ηλεκτρολόγο – μηχανικό), και Ανδρέα Κτενά για την διεκπεραίωση των εργασιών και την σημαντικότατη προσφορά τους σε εργασία.

Τέλος ευχαριστούμε τον Διοικητή του Γεν. Νοσοκομείου Λευκάδος κ. Ιωάννη Μπάκαβο, που παρουσία του και με τη συμβολή μελών του ΕΚΑΒ, του Νοσοκομείου και της Διευθύνουσας κας Ξηρομερίτη, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια τη Δευτέρα οι γέροντες στους νέους ανακαινισμένους χώρους του παλαιού Νοσοκομείου.

Γνωστοποιούμε στην τοπική κοινωνία ότι το έργο δεν έχει τελειώσει. Συνεχίζεται για να διαμορφωθεί η τραπεζαρία και το καθιστικό. Η οποιαδήποτε προσφορά αποτελεί μεγάλη βοήθεια για την ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος.

Αριθμοί Λογαριασμών Τραπέζης:

Εθνική: GR 800 110 399 000 003 996 089 4960 &
Πειραιώς:  GR 230 172 454 000 545 403 969 3673

Προηγουμενο αρθρο
Μακρή: Παράταση του σχολικού έτους μέχρι και το τέλος Ιουνίου -Τι είπε για τα self test στα σχολεία
Επομενο αρθρο
Νέα σύνδεση από την Ελβετία προς το Άκτιο για το 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.