HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΜετωπική Δράση Λευκάδας: η Λευκάδα από το πράσινο στο κόκκινο, πληρώνει τους ανευθυνοϋπεύθυνους

Μετωπική Δράση Λευκάδας: η Λευκάδα από το πράσινο στο κόκκινο, πληρώνει τους ανευθυνοϋπεύθυνους

ΜΕΤΩΠΙΚΗ  ΔΡΑΣΗ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΑΡΓΗΣΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΕΤΡΑΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΫΠΕΥΘΥΝΟΥΣ

Όλος ο κόσμος παρακολουθεί  ανάστατος το φούντωμα των κρουσμάτων σε όλους τους χώρους στην  κοινότητα:. Σχολεία, ΚΤΕΛ πόλη και Χωριά.

Γίναμε η Περιφερειακή Ενότητα με τα περισσότερα κρούσματα σε αναλογία κατοίκων σε όλη τη χώρα μέσα σε λίγες μέρες.

Οι τοπικοί θεσμικοί παράγοντες μετά από απόλυτη σιωπή ημερών  έσπασαν τη σιωπή τους με δελτία τύπου, άλλος ότι δεν είναι υπεύθυνος για τα σχολεία και άλλος ότι ανέβηκε στην Αθήνα !!!!! 

Ο χειρότερος σύμβουλος δεν είναι η παραφιλολογία, η έλλειψη καθημερινής αναλυτικής ενημέρωσης και υγειονομικών μέτρων από τις τοπικές αρχές.

Το κύριο πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη πειθαρχίας ,αλλά η απουσία των αναγκαίων υγειονομικών μέτρων και η άμεση ενίσχυση του Ε.Σ.Υ.

Ο Δήμος Λευκάδας στον οποίον ανήκουν όλα τα σχολεία οφείλει να ενημερώνεται και να ενημερώνει. Να απαιτεί πλήρη ενημέρωση από τους υπεύθυνους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Να απαιτεί αραίωση των μαθητών στα σχολεία και λήψη μέτρων γι αυτό. Να καταγγείλει το συνωστισμό που δημιουργείται με βάση την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας. Να πραγματοποιεί μαζικά καθημερινά τεστ σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια.

Το προσωπικό και οι ωφελούμενοι στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου έπρεπε να έχουν εμβολιαστεί πριν ένα μήνα.

Να πραγματοποιεί καθημερινές μετρήσεις και να δίνει δελτία τύπου για το ιϊκό φορτίο στα λύματα στους βιολογικούς Λευκάδας, Νυδριού και Βασιλικής ώστε να παίρνονται εγκαίρως μέτρα.

Η Περιφέρεια Ιονίων θα έπρεπε να απαιτεί δημοσίως από την Κυβέρνηση:

Να ανοίξει η ΜΕΘ στο νοσοκομείο και με τα έξι κρεβάτια με άμεσες προσλήψεις εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού, αναισθησιολόγων και πνευμονολόγων.

Να ενισχυθεί άμεσα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου.

Να γίνεται πλήρης  ιχνηλάτηση και απομόνωση των φορέων.

Να πραγματοποιηθεί μαζικός εμβολισμός στους εκπαιδευτικούς σε όλα τα Σχολεία. 

Να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε χώρους συνάθροισης ώστε να μην γίνονται χώροι συνωστισμού εκκλησίες (π.χ. λειτουργία στη Φανερωμένη με 65 άτομα παρόντα αντί για 10) ,τράπεζες, σουπερμάρκετ, ΚΤΕΛ, κ.λ.π.

Να  τηρούνται τα μέτρα εμβολιασμού με βάση το πρωτόκολλο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών χωρίς εξαιρέσεις. Να αυξηθούν οι δόσεις των εμβολίων που έρχονται στη Λευκάδα.

Να εντάσσονται στις λίστες εμβολιασμού ως αναπληρωματικοί οι ευπαθείς ομάδες(π.χ. νεφροπαθείς) καθώς και ηλικιωμένοι που λόγω ανεπάρκειας εμβολίων ενώ είναι η σειρά τους και πρέπει να εμβολιαστούν δεν τους δίνονται ραντεβού.

Δεν είναι καιρός για στοιχήματα, ούτε για βόλτες στην Αθήνα. 

ΔΕΝ ΘΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ 

ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ 

ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΣΚΟΠΙΜΌΤΗΤΑΣ

ΛΕΥΚΑΔΑ 26-2-21

Προηγουμενο αρθρο
Αναστολή λειτουργίας της λαϊκής αγοράς
Επομενο αρθρο
«Happy Traveller»: Το Σάββατο το δεύτερο μέρος στην Λευκάδα

3 Σχόλια

  1. Δεν πάει άλλο!
    28 Φεβρουαρίου 2021 at 09:26 — Απάντηση

    Και να τανε μόνο αυτά? Έχει και άλλα η λίστα των απαγορευμενων κοινωνικών συναναστροφων… Κάτι άκουσα για παιδικα πάρτυ, κάτι για Ιδαιτερα μαθηματα δια ζώσης …. Έλεος!!!! Πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία. Πρέπει η τοπική οικονομία να αρχίσει να παράγει. Ο κάθε ένας πρέπει να σκέφτεται το καλό του συνολου και όχι μονο την πάρτυ του.

  2. Τρίτο μάτι
    27 Φεβρουαρίου 2021 at 18:45 — Απάντηση

    Ας σταματήσετε λίγο τις βόλτες και τα ταξιδάκια σε κέντρα που είναι εδώ και καιρό στο κόκκινο (Αθήνα Θεσσαλονίκη, Πάτρα). Δεν θα πάθετε τίποτα, αντίθετα κάνετε κακό στον τόπο σας. Ας σταματήσει η νεολαία τις συναθροίσεις στα γύρω από την πόλη. Όλοι τα ξέρετε και όλοι τίποτα δεν ξέρετε. Και ας ενημερώσει επιτέλους κάποιος το δήμαρχο ότι είναι ντροπή του να λέει ότι κανένας δεν τον ενημερώνει. Ο κάθε δήμαρχος φροντίζει να ενημερώνεται μόνος του και όχι να περιμένει από τους άλλους να τον ενημερώσουν. Και ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του εαυτού του!!!

  3. ΧΩΡΙΑΤΗΣ
    27 Φεβρουαρίου 2021 at 08:02 — Απάντηση

    Μπράβο παιδιά! Αυτή είναι η λύση! Θα ανοίξουμε μια ΜΕΘ ((θα βάλουμε δηλαδή μια πινακίδα σε μια πόρτα), θα προσλάβουμε “εδώ και τώρα” καμιά χιλιαριά γιατρούς και θα τους αμολήσουμε να τρέχουν μέσα στο Νοσοκομείο, και μετά θα κάααανουμεεεεε ό,τι θέλουμε αφού “το κύριο πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη πειθαρχίας”! Τόσο απλό (για τα επαναστατικά μυαλά) αλλά εμείς οι άλλοι, οι βλάκες (και χωρίς επαναστατικό DNA), δεν το βλέπουμε!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.