HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΜε επιτυχία έκοψε την πίτα της η Εταιρεία Λευκαδικών Μελετών στην Αθήνα

Με επιτυχία έκοψε την πίτα της η Εταιρεία Λευκαδικών Μελετών στην Αθήνα

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών, στο ξενοδοχείο «Αχίλλειον», στην Ομόνοια. 

Πλήθος συμπατριωτών μας, αλλά και φίλων της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών βρέθηκαν το πρωινό της περασμένης Κυριακής στην εκδήλωση της Εταιρείας, τιμώντας για μια ακόμη φορά με την παρουσία τους έναν από τους αρχαιότερους και ιστορικότερους φορείς του Πνεύματος, των Γραμμάτων και του Πολιτισμού της Λευκάδας μας. 

Οικοδεσπότες ο Πρόεδρος και Γεν. Γραμματέας της Εταιρείας, οι κ.κ. Κώστας Κατηφόρης και Σωτήρης Κάτσενος, αντίστοιχα, πλαισιωμένοι από τον ιστορικό Πρόεδρο της Εταιρείας μας κ. Αθανάσιο Μελά και  τα ξεχωριστά και εκλεκτά μέλη του Δ.Σ. της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών την κα Σούλα Λάζαρη, την κα Μιράντα Κουνιάκη και τον κ. Σπύρο Κονιδάρη.

Την πίτα της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος, ως άξιος Ιεράρχης μας και ο οποίος κάθε χρόνο βρίσκεται κοντά μας, συνεπικουρούμενος από σεβαστούς πατέρες της Εκκλησίας μας. 

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, όπως κάθε χρόνο, κι αυτό πρέπει να το τονίσουμε ιδιαιτέρως,  ο αγαπητός μας συμπατριώτης,  πρ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Υπουργός  κ. Απόστολος Κακλαμάνης, ο ποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό. Τιμή μας και τον ευχαριστούμε θερμά. 

Ο νέος Δήμαρχος Λευκάδας Δρ. Ξενοφών Βεργίνης, παρά το βεβαρυμμένο πρόγραμμά του, ταξίδεψε από την Λευκάδα και βρέθηκε στην Αθήνα μαζί μας. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς, τόσο για το αδιάλειπτο ενδιαφέρον του όσο και την ουσιαστική και πραγματική του στήριξη στην Εταιρεία μας. 

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λευκάδας αφού συνεχάρη την Εταιρεία για το σπουδαίο έργο που επιτελεί για πάνω από 70 χρόνια, αναφέρθηκε στα  σημαντικά, πολλά και  χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λευκάδα, εξειδικεύοντας μερικά από αυτά, τονίζοντας μάλιστα, ότι θα μιλήσει για όλα εκτενώς τον επόμενο μήνα, εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα του ακροατηρίου!     

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο πρώην Δήμαρχος Απολλωνίων κ. Γεράσιμος  Μελάς, ο πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι   της Ομοσπονδίας των Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων, κ. Θεοφύλακτος Λογοθέτης, κ. Κατωπόδης Γιάννης και Κώστας Σταματέλος,  αντίστοιχα. Επίσης, ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Λευκαδίων Αττικής  κ.κ. Χόρτης Θωμάς και Θωμάς Λάζαρης, αντίστοιχα. Ο ταμίας του Συλλόγου των Αγιοπετριτών κ. Χρήστος Κατηφόρης, η Αρχιτέκτων – Πολεοδόμος κα Λιλή Καραβία, το ιστορικό στέλεχος και επιστημονικός Σύμβουλος της Εταιρείας κ. Τριαντάφυλλος Σκλαβενίτης και  πολλοί ξεχωριστοί συμπατριώτες μας και φίλοι της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών.

Χαιρετισμούς απέστειλαν ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Αθανάσιος Καββαδάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Αντώνης Δουβίτσας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Λευκάδας κ. Ανδρέας Κτενάς. 

Την εκδήλωση «άνοιξε» μουσικά με τις υπέροχες μελωδίες του και τα λευκαδίτικα τραγούδια ο κ. Γιάννης Φουρλάνος, συνοδευόμενος από τους Κωνσταντίνο Φουρλάνο και Ελένη Φουρλάνου.   

Θερμές ευχαριστίες για την καθ’ όλα άψογη και εξαιρετική φιλοξενία που μας παρείχε  στο ξενοδοχείο «Αχίλλειον» στην οδό Πειραιώς στην Ομόνοια, ο συμπατριώτη μας ιδιοκτήτης του κ. Γιάννης Πολίτης και το προσωπικό του ξενοδοχείου.

Επίσης, θερμές ευχαριστίες στους  φούρνους της κας Ανθούλας Καλού και της οικογένειας Κώστα και Ζωής Καραλή για τις εξαιρετικές παραδοσιακές λαδόπιτες που μας προσέφεραν! 

Και του χρόνου με υγεία!!!

Προηγουμενο αρθρο
Συναντήσεις δημάρχου κ. Βεργίνη με Υπουργό Περιβάλλοντος και Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων
Επομενο αρθρο
Παράξενοι σχηματισμοί στον Ουρανό της Λευκάδας - Ανανέωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.