HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜε το Πέτρο, γιο του υποψηφίου ευρωβουλευτή Φρέντυ Μπελέρη ο Θανάσης Καββαδάς στη Λευκάδα

Με το Πέτρο, γιο του υποψηφίου ευρωβουλευτή Φρέντυ Μπελέρη ο Θανάσης Καββαδάς στη Λευκάδα

(Η είδηση και οι φωτογραφίες από σημερινή ανάρτηση του βουλευτή).

Στη Λευκάδα βρέθηκε σήμερα ο Πέτρος  γιος του υποψηφίου ευρωβουλευτή Φρέντυ Μπελέρη μαζί με τον βουλευτή Θανάση Καββαδά.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Φρέντυ Μπελέρης  βρίσκεται φυλακισμένος στην Αλβανία.

Τον Μάιο 2023, δύο ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Αλβανία, όπου ήταν υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας, ο Μπελέρης συνελήφθη με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων. Το δικαστήριο του Αυλώνα, όπου παραπέμφθηκε από τον περιφερειακό εισαγγελέα, δήλωσε αναρμόδιο για την υπόθεση και την παρέπεμψε στην Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, με τον Μπελέρη να παραμένει προφυλακισμένος.

Στις 14 Μαΐου, ο Μπελέρης εκλέχθηκε δήμαρχος Χειμάρρας, με τον ίδιο στην φυλακή υπό την προσωρινή κράτηση.

Τον Μάιο 2023, ο Ιλί Μανιάνι, υπουργός Δικαιοσύνης της Αλβανίας κατά την περίοδο 2015-2017, κατήγγειλε την κυβέρνηση του Έντι Ράμα για τη σύλληψη του Μπελέρη, κάνοντας λόγο για «φιάσκο» και «παρέμβαση στις ελεύθερες εκλογές».

Εκτός από την Ελλάδα, και η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε τη σύλληψη και εξέφρασε την ανησυχία της, αφού προηγήθηκε σχετική ερώτηση-καταγγελία της ευρωομάδας του ΚΚΕ και στη συνέχεια πρόταση του ΕΛΚ και συγκεκριμένα της ευρωομάδας της ΝΔ που υπερψηφίστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Προηγουμενο αρθρο
Αυτό το κομμάτι μώβ πανί είναι σύμβολο πένθους και όχι διακοσμητικό ντεκόρ
Επομενο αρθρο
Ρομίνα Θερμού: Ένα φωτεινό παράδειγμα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.