HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΜηνύματα για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Μηνύματα για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Μήνυμα Δημάρχου Λευκάδας για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Λευκαδίτισσες και Λευκαδίτες,

Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα τιμής για τον Ελληνισμό και τη Χριστιανοσύνη και ταυτόχρονα ημέρα εθνικής μνήμης και υπερηφάνειας. Κοινό μήνυμα του διπλού εορτασμού, εθνικού και θρησκευτικού, είναι η πίστη.

Η Επανάσταση του 1821 αποτελεί διαχρονικό σύμβολο, ιστορικό χρέος και παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές για ελευθερία, ανεξαρτησία, αυτοδιάθεση. Ας είναι φωτεινό παράδειγμα και πυξίδα που θα μας καθοδηγεί στις κρίσιμες και δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο από τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Η ισχυρή πίστη στις πανανθρώπινες αξίες της ειρήνης, της ελευθερίας, της αλληλεγγύης είναι η μόνη απάντηση στις καταστροφικές επιπτώσεις κάθε πολέμου. 

Τιμώντας τις ιστορικές παρακαταθήκες του έθνους μας και προχωρώντας με αυτές στο μέλλον εύχομαι Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες.

Ο Δήμαρχος Λευκάδας

Χαράλαμπος Δ. Καλός

Μήνυμα του Βουλευτή Ν. Λευκάδας Θανάση Καββαδά για την 25η Μαρτίου

Πέρυσι ο Ελληνισμός γιόρτασε 200 χρόνια από την κήρυξη της μεγάλης επανάστασης του 1821 για την απελευθέρωση. 

Φέτος, εν μέσω μιας άλλης, τραγικής διεθνούς συγκυρίας, θυμόμαστε ξανά τον ηρωισμό και τις θυσίες των γενναίων ανδρών και γυναικών που ξεσηκώθηκαν απέναντι σε έναν τύραννο πολύ πιο ισχυρό. 

Που με καρδιές αφοσιωμένες στην ελευθερία, σήκωσαν τα όπλα και έδωσαν τη ζωή τους για μια ανεξάρτητη, κυρίαρχη Ελλάδα. 

Σήμερα, ένα άλλο έθνος, σε μια άλλη πατρίδα, την Ουκρανία, αγωνίζεται για την ανεξαρτησία του.

Σήμερα, είμαστε εμείς που στεκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων που πολεμούν, που ξεριζώνονται. 

Η Ελλάδα και η Ορθοδοξία αντιπροσωπεύουν υψηλά ιδανικά, ηθικές αξίες όπως ο σεβασμός στον άνθρωπο, στη δημοκρατία και στη δικαιοσύνη, στην ελευθερία και την ανεξαρτησία.

Σήμερα, ημέρα διπλής γιορτής για το Έθνος και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, ας ευχηθούμε αυτές οι αρχές να κυριαρχήσουν στον κόσμο. 

Ας ευχηθούμε η Παναγία, η Κυρία και Μητέρα μας, να βάλει το χέρι της για να σταματήσει ο όλεθρος του πολέμου χωρίς άλλες απώλειες ανθρώπων, χωρίς άλλο πόνο και καταστροφή. 

Υψώνουμε και φέτος τη Σημαία μας!

Τιμούμε τους ήρωες του ’21!

Ευχόμαστε Ειρήνη στον Κόσμο!

Ευχόμαστε Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα και στον Ελληνισμό!

Ανδρέας Κτενάς: «Ενότητα, ομοψυχία και η πίστη στις αθάνατες ελληνικές αξίες της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης» – Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας για την 25η Μαρτίου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 αναφέρει: 

«Η επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι ημέρα τιμής και υπερηφάνειας για τον Ελληνισμό και τη Χριστιανοσύνη.

Τιμάμε και γιορτάζουμε, τον υπερήφανο και ηρωικό αγώνα και τη θυσία των προγόνων μας ενάντια στον τούρκικο ζυγό, που σήμανε την Εθνική Παλιγγενεσία και σηματοδότησε την απαρχή της σύγχρονης πορείας του Ελληνισμού.

Ιδιαίτερα στις μέρες μας, που το παγκόσμιο τοπίο υφίσταται δραματικές αλλαγές, που συγκλονισμένοι παρακολουθούμε το δράμα του Ουκρανικού λαού να αντιστέκεται, το μήνυμα του Αγώνα του 1821 γίνεται ακόμα πιο σημαντικό και πιο επίκαιρο.

Η ενότητα, η ομοψυχία των προγόνων μας, και η πίστη στις αθάνατες ελληνικές αξίες της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης, για τις οποίες αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν, αποτελεί το φως ενάντια στα σκοτάδια του αναθεωρητισμού και του αυταρχισμού, που αμφισβητούν τη λογική και το δίκαιο, και απειλούν τη δημοκρατία μας και την εθνική μας κυριαρχία.

Η σπουδαία παρακαταθήκη των ηρώων μας, αποτελεί διαχρονικό δίδαγμα και φωτεινό φάρο για ένα καλύτερο αύριο.

Χρόνια Πολλά!!!»

Μήνυμα της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου, μέρα εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου σηματοδοτεί την έναρξη του ελληνικού αγώνα για την αποτίναξη του Οθωμανικού ζυγού και είναι συνώνυμο των ιδανικών της ελευθερίας, του πάθους για την πατρίδα και των εθνικών αξιών.

Είναι η Ημέρα σύμβολο και συνδετικός κρίκος των απανταχού Ελλήνων.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με μεγάλη υπερηφάνεια τιμά την συμμετοχή των Επτανησίων στον μεγάλο Αγώνα του 1821. Οι Επτανήσιοι προσέφεραν καταφύγιο στους επαναστατημένους αδελφούς τους, βοήθησαν οικονομικά και διπλωματικά τον Αγώνα, εργάστηκαν στο εξωτερικό για την υποστήριξη της εξέγερσης του ελληνικού λαού, ενώ βρέθηκαν στα πεδία των μαχών στην επαναστατημένη Ελλάδα με γενναιότητα και θάρρος.

Δύο μεγάλες μορφές του Αγώνα, ο εθνικός ποιητής Διονύσιος Σολωμός και ο πρώτος κυβερνήτης του ελεύθερου ελληνικού κράτους Ιωάννης Καποδίστριας είναι τέκνα της Ιόνιας γης

Η 25η Μαρτίου είναι μια βαριά παρακαταθήκη για όλες τις γενιές των Ελλήνων που μας εμπνέει και μας εμψυχώνει. Για αυτό η χώρα μας πολέμησε πάντα μαζί με τον ελεύθερο κόσμο και ποτέ στο πλευρό του επιτιθέμενου ή κάποιου “επιμελώς ουδέτερου” όπως και σήμερα βρίσκεται στο πλευρό του Ουκρανικού λαού και του διεθνούς δικαίου.

Ζήτω η Ελλάδα! 

Χρόνια πολλά με πίστη στην δύναμη του Έθνους μας!

 ΕΝΩΣΗ  ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ

         Ο  απανταχού  Ελληνισμός γιορτάζει  σήμερα τον  Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και παράλληλα   την  μεγάλη Επέτειο της 25ης Μαρτίου  1821, ημέρα  έναρξης  της Εθνικής Παλιγγενεσίας , του μεγάλου , ηρωικού και Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των προγόνων μας ,για την αποτίναξη του βάρβαρου και απάνθρωπου Οθωμανικού ζυγού.

        Θαυμάζουμε την αντοχή των αγωνιστών του 21 στην κακοπάθεια , την αυταπάρνηση και το μαρτυρικό  φρόνημά τους και κατανοούμε ότι όλα τα ωραία και τα μεγάλα γίνονται με κόπους και θυσίες. 

        Η   Εθνεγερσία  του 21, αποτελεί  σήμερα για όλους μας πηγή διδαγμάτων , έμπνευσης και διατήρησης των ιδεωδών που μας κληροδότησαν οι αγωνιστές του Έθνους  μας.

       Τιμούμε  αυτούς  που βρήκαν τη γενναιότητα και  την  τόλμη να κάνουν  τη μεγαλειώδη  επιλογή   Ελευθερία ή Θάνατος .

       Ας αποδώσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης , σε αυτούς που οραματίστηκαν , διεκδίκησαν και κατέκτησαν το υπέρτατο ιδανικό της Ελευθερίας και παραμένουν αιώνιο σύμβολο κάθε αδικημένου και σκλαβωμένου.  

      Χρόνια πολλά Ελλάδα.

                                                                      Για το Τ.Σ

                                                Τχης (ΤΧ) ε.α  Κοντομίχης Β. Γεώργιος

                                                         Πρόεδρος Παραρτήματος.

Προηγουμενο αρθρο
Θερινό ωράριο λειτουργίας Εμπορικών καταστημάτων & Σουπερ-Μάρκετ
Επομενο αρθρο
Σταθερά υψηλά τα κρούσματα - 42 ακόμα θάνατοι - τα κρούσματα στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.