HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΜηνύματα για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Μηνύματα για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Μήνυμα της Περιφερειάρχη Ιονίων ΝήσωνΡόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου,για την Εορτή και την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου, μέρα εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου εκφράζει την ιστορία και την ψυχή του ελληνισμού.

Είναι συνώνυμο των ιδανικών της ελευθερίας, του πάθους για την πατρίδα και των εθνικών και θρησκευτικών αξιών.

Είναι ο μεγάλος σταθμός του αγώνα για την Ανεξαρτησία από τον Οθωμανικό ζυγό.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με μεγάλη υπερηφάνεια και ευγνωμοσύνη τιμά την συμμετοχή των Επτανησίων στον μεγάλο Αγώνα του 1821. Οι Επτανήσιοι προσέφεραν καταφύγιο στους επαναστατημένους αδελφούς τους, βοήθησαν οικονομικά και διπλωματικά τον Αγώνα, εργάστηκαν στο εξωτερικό για την υποστήριξη της εξέγερσης του ελληνικού λαού, ενώ βρέθηκαν στα πεδία των μαχών στην επαναστατημένη Ελλάδα με γενναιότητα και θάρρος.

Δύο μεγάλες μορφές που εμψύχωσαν και στήριξαν τον Αγώνα, ο εθνικός ποιητής Διονύσιος Σολωμός και ο πρώτος κυβερνήτης του ελεύθερου ελληνικού κράτους Ιωάννης Καποδίστριας είναι τέκνα της Ιόνιας γης

Η 25η Μαρτίου είναι μια βαριά παρακαταθήκη για όλες τις γενιές των Ελλήνων που μας εμπνέει και μας καθοδηγεί. Για αυτό η χώρα μας πολέμησε πάντα μαζί με τον ελεύθερο κόσμο για την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα των καταπιεσμένων και των απειλούμενων.

Ζήτω η Ελλάδα! 

Χρόνια πολλά με πίστη στην δύναμη του Έθνους μας!

Μήνυμα της Δ.Ε.Ε.Π Λευκάδας της Νέας Δημοκρατίας για την Εθνική επέτειο

Η σημερινή επέτειος της 25ής Μαρτίου του 1821 μας αφυπνίζει την ιστορική μνήμη και κατανοούμε ότι χωρίς τους αγώνες και τις θυσίες  των προγόνων μας ίσως να είχαμε χαθεί σαν έθνος .

Ελευθερία η θάνατος με μια φωνή οι  ήρωες και αγωνιστές  της επανάστασης  μαζί με την Εκκλησία ηγήθηκαν της Εθνεγερσίας για την Παλιγγενεσία του Ελληνικού Κράτους.

Διπλή εορτή η σημερινή ‘ ή έναρξη της  Ελληνικής Επανάστασης ενάντια στην  σκλαβιά αλλά και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου η χαρμόσυνη είδηση της επικείμενης γέννησης του Χριστού μας .

Όλες οι προκλήσεις οι οποίες μας έχουν κουράσει μας κάνουν πιο δυνατούς  για να διεκδικήσουμε την Ελλάδα που μας αξίζει .

Στεκόμαστε όρθιοι και όλοι μαζί συνδράμουμε στην δημιουργία της ισχυρής Νέας Ελλάδας αυτής  της προόδου , της καινοτομίας , της ανάπτυξης και της εξωστρέφειας του ελληνικού κράτους .

Σήμερα και υπό τις τρέχουσες συνθήκες το μόνο σίγουρο είναι ότι οι περισσότεροι Έλληνες καταλαβαίνουν την παράδοξη αντιμετώπιση των γεγονότων από κάποιους και την μεμψιμοιρία τους .

Οφείλουμε στους προγόνους μας που θυσιάστηκαν αλλά και στις μελλοντικές γενιές να μην γυρίσουμε πίσω αλλά να πάμε εμπρός .  

Η Ελλάδα αλλάζει ‘ γιατί έτσι πρέπει .

Δόξα και τιμή στους ήρωες του 1821 .  Ζήτω η Ελλάδα . Ζήτω το Έθνος .

Χρόνια Πολλά.

 ΕΝΩΣΗ  ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ  ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ  ΣΤΡΑΤΟΥ 

                                                 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ    ΛΕΥΚΑΔΑΣ    

        Η  επέτειος της  25ης Μαρτίου έχει πάντα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, έναν  ιδιαίτερο συμβολισμό. 

         Η  σημερινή μεγάλη διπλή γιορτή του Έθνους μας , εκπέμπει μηνύματα πίστης, ελπίδας και Εθνικής ανάταξης ,αφού είναι ημέρα   Εθνεγερσίας  για την Πατρίδα μας, αλλά και ημέρα πανανθρώπινης σωτηρίας με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

        Αναμφίβολα  ο εορτασμός της, θέτει σε εγρήγορση την Εθνική μας αυτοπεποίθηση και την μεγάλη ευθύνη μας  για την διατήρηση των υπέρτατων αγαθών που μας χάρισαν οι πρόγονοί μας με τους ηρωικούς τους αγώνες.  

        Η μέρα αυτή μας καλεί να εμπνευστούμε από την ομοψυχία , τον ζήλο και την αγωνιστικότητα  των προγόνων μας  και να φανούμε άξιοι απόγονοι αυτών που αγνόησαν τον φόβο , περιφρόνησαν την τυραννία  και έδειξαν αυταπάρνηση και αυτοθυσία για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι.

     Τιμούμε σήμερα όλους εκείνους που με τον αγώνα τους , στάθηκαν όρθιοι  μπροστά στην μοίρα τους , που έγραψαν το πιο μεγάλο κεφάλαιο της νεότερης ιστορίας μας και επανέφεραν την Ελλάδα στο χάρτη της υφηλίου.

      Χρόνια πολλά Ελλάδα.

                                                                                Για το Τ.Σ.

                                                            Τχης (ΤΧ) ε.α.  Κοντομίχης  Β. Γεώργιος 

                                                                         Πρόεδρος Παραρτήματος

Μήνυμα δημάρχου Λευκάδας για την 25η Μαρτίου

Λευκαδίτισσες και Λευκαδίτες,

H 25η Μαρτίου είναι ημέρα εθνικής μνήμης και υπερηφάνειας. Με απέραντο σεβασμό τιμούμε και γιορτάζουμε τη διπλή γιορτή του Έθνους, που αποτελεί πηγή έμπνευσης και λαμπρό φάρο, για τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Το έθνος μας γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, που έχει συνδεθεί άρρηκτα στη συνείδηση όλων μας, με τον αγώνα για την ελευθερία και την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Οφείλουμε όλοι μας να αγωνιζόμαστε και να υπερασπιζόμαστε τις θεμελιώδεις αρχές της ειρήνης, της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Αυτές οι αρχές είναι που θα πρέπει να αποτελούν αστείρευτη πηγή αισιοδοξίας, θάρρους και ευθύνης, για το παρόν και κυρίως το μέλλον του τόπου μας.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου, θα φωταγωγηθούν στα χρώματα της ελληνικής σημαίας η ξύλινη γέφυρα, κατά τις βραδινές ώρες την 24η και 25η Μαρτίου.

Εύχομαι χρόνια πολλά με ειρήνη και υγεία σε όλες και όλους.

Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας.

Ο δήμαρχος Λευκάδας

  Χαράλαμπος Καλός

Μήνυμα Βουλευτή Ν. Λευκάδας, Θανάση Καββαδά, για την 25η Μαρτίου

Η διπλή επέτειος της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου φέρνει φέτος μήνυμα ανάτασης και ενότητας. 

Ο Ελληνισμός σήμερα τιμά τους αγώνες των ηρώων του 1821 για την απελευθέρωση του Έθνους από τον τουρκικό ζυγό. 

Σήμερα γιορτάζουμε την ημέρα που, επάνω στη θυσία των επώνυμων και ανώνυμων αγωνιστών, μπήκε το θεμέλιο για το νέο, σύγχρονο, εθνικά κυρίαρχο Ελληνικό Κράτος.

Σήμερα θυμόμαστε την ημέρα που όλος ο κόσμος υποκλίθηκε μπροστά ένα μικρό έθνος με μεγάλη καρδιά. 

Σήμερα τιμούμε τη γενναιότητα και τον πατριωτισμό των προγόνων μας, αλλά και επαναβεβαιώνουμε την προσήλωσή μας στις πανανθρώπινες αξίες της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας. 

Σήμερα δεσμευόμαστε να σταθούμε αντάξιοι των αρχών που κληρονομήσαμε από τους ένδοξους Έλληνες του ’21 και που μαζί με τα διδάγματα της Χριστιανοσύνης οδηγούν το Έθνος μας, με σίγουρα βήματα, από τα βάθη των αιώνων, στο αύριο. 

Η Ελλάδα έχει χρέος απέναντι στην ιστορία αλλά και στο μέλλον να δείχνει το δρόμο σε όλον τον κόσμο, να στέκεται στην πρώτη γραμμή για την ειρήνη, το δίκαιο και τον ανθρωπισμό. 

Με την Παναγία στο πλευρό μας, με ενότητα και ομοψυχία, υψώνουμε και φέτος τη Γαλανόλευκη, τιμώντας τους ήρωες του ’21, με το βλέμμα στο μέλλον για δημιουργία, ευημερία και προκοπή. 

Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα και στον Ελληνισμό!

Δελτίο Τύπου

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Ανδρέα Κτενά για την 25η Μαρτίου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 αναφέρει: 

«Η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821, ημέρας έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης ενάντια στον τούρκικο ζυγό, υπό τη σκέπη της Υπερμάχου Στρατηγού, εκπέμπει ηχηρά μηνύματα πίστης, εθνικής υπερηφάνειας, ομόνοιας και ελπίδας.

Ο ηρωικός αγώνας των προγόνων μας ενάντια στην πανίσχυρη Οθωμανική Αυτοκρατορία, βασισμένος στα ιδανικά της Ελευθερίας και του Δικαίου, αποτέλεσε ένα εγχείρημα που στην αρχή φαινόταν καταδικασμένο σε αποτυχία, που όμως τελικά οδήγησε το Έθνος στο θαύμα και στη δημιουργία του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους.

Τιμούμε τις θυσίες των ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης και εορτάζουμε την εθνική μας αναγέννηση, στον απόηχο του συλλογικού τραύματος από το δυστύχημα στα Τέμπη, που κάνει το μήνυμα του Αγώνα του 1821 ακόμα πιο σημαντικό και πιο επίκαιρο.

Με έμπνευση και κίνητρο, την αυταπάρνηση, την ενότητα, την ομοψυχία και την αλληλεγγύη των προγόνων μας, και τον άσβεστο πόθο τους για ελευθερία, ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη, οφείλουμε να αλλάξουμε πρακτικές και νοοτροπίες που μας πληγώνουν, και να διεκδικήσουμε το μέλλον που αξίζει η Πατρίδα μας, και ιδίως οι νέες και οι νέοι του τόπου μας.

Χρόνια Πολλά !!!»

Προηγουμενο αρθρο
Εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1968 στο Δημοτικό Σχολείο του Μαρκά
Επομενο αρθρο
Δήμος Μεγανησίου: Στην τελική ευθεία η δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.