HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΜηνύματα προς τους υποψηφίους των Πανελλήνιων Εξετάσεων

Μηνύματα προς τους υποψηφίους των Πανελλήνιων Εξετάσεων

Μήνυμα του Δημάρχου Λευκάδας, Χαράλαμπου Καλού, προς τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,

Η έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων σηματοδοτεί την κορύφωση της μελέτης, της μεθοδικής δουλειάς και όλων των προσπαθειών σας για την εισαγωγή σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ομολογουμένως, εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία, είχατε να διαχειριστείτε μια δύσκολη χρονιά, τόσο εσείς όσο και οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς σας, που στάθηκαν αρωγοί και εμπνευστές σας στα σχολικά σας χρόνια. Ωστόσο, αυτή θα είναι μια ακόμη εμπειρία που θα σας ενδυναμώσει στο μακρύ ταξίδι σας στη ζωή.

Η μόνη μου συμβουλή είναι να προσέλθετε στη διαδικασία των εξετάσεων με ψυχραιμία, αυτοσυγκέντρωση και θετική σκέψη. Να καταβάλλετε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια γνωρίζοντας ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν είναι μονόδρομος προς την επιτυχία, αλλά ένας δρόμος που μας μαθαίνει να προσπαθούμε, να διαχειριζόμαστε τους φόβους μας, να κυνηγάμε τα όνειρά μας κι εκείνα που αληθινά επιθυμεί η ψυχή μας.

Ως Δήμαρχος και ως πατέρας, σας εκφράζω τη στήριξή μου και σας εύχομαι από καρδιάς καλή δύναμη και κάθε επιτυχία.

Ο Δήμαρχος Λευκάδας

  Χαράλαμπος Καλός

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Λευκάδας

Ευχόμαστε στους μαθητές που αποφοίτησαν απ’  Το Μουσικό Σχολείο Λευκάδας, για μια ακόμη δύσκολη  χρονιά λόγω πανδημίας, αλλά και σε όλους τους απόφοιτους  που θα διαγωνιστούν στις Πανελλήνιες ή όχι, καλή επιτυχία στις  εξετάσεις της ζωής τους και καλή σταδιοδρομία!

Ευχόμαστε να μετατρέπουν κάθε περιπέτεια σε πρόκληση, για να γίνουν δυνατότεροι και να συνεχίσουν αισιόδοξα,  με πολλές επιτυχίες!

Για το το Δ.Σ.
 Η πρόεδρος 
Μαρία Ρούσσου

Μήνυμα του Βουλευτή Ν. Λευκάδας Θανάση Καββαδά για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Μία ιδιόμορφη σχολική χρονιά φτάνει σε λίγες μέρες στο αποκορύφωμά της για χιλιάδες τελειόφοιτους μαθητές και μαθήτριές μας. 

Η πανδημία και οι συνέπειές της άλλαξαν το σχολείο, έφεραν την τηλεκπαίδευση, κράτησαν τους μαθητές μακριά από τους καθηγητές τους και από το φυσικό χώρο της παιδείας, το σχολείο.

Το πρόγραμμα των παιδιών μας αναστατώθηκε και φέτος χρειάστηκε να καταβάλλουν πολλαπλάσια προσπάθεια για να συγκεντρωθούν, να οργανώσουν το διάβασμά τους και να μελετήσουν για μια καλή επίδοση στις Πανελλαδικές. 

Όμως ο χρόνος αυτός είναι πια πίσω τους. Η ώρα της δοκιμασίας έφτασε, αλλά μαζί έφτασε και η ώρα της ελευθερίας – και από το χειρότερο κομμάτι της πανδημίας και από την εξαντλητική προσπάθεια που κατέβαλαν όλο το χρόνο. 

Με αυτές τις αισιόδοξες σκέψεις, με θάρρος και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους, με αυτοσυγκέντρωση και προσοχή, εύχομαι να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό και να πετύχουν τους στόχους τους. 

Να θυμηθούν τις μάσκες τους και τα self test τους.

Κυρίως όμως να θυμούνται ότι οι Πανελλαδικές ανοίγουν πόρτες, αλλά δεν κλείνουν. 

Για κάποιους θα ανοίξουν οι πόρτες του Πανεπιστημίου, κάποιοι θα ξαναδοκιμάσουν, για άλλους θα ανοίξουν οι πόρτες σε μια νέα πορεία, ακαδημαϊκή ή επαγγελματική. 

Να θυμούνται ότι χιλιάδες ευκαιρίες τους περιμένουν και η επιτυχία στη ζωή κρίνεται πάντα και μόνο από τους ίδιους, από τα όνειρα και τους στόχους που θα βάλουν και θα πραγματοποιήσουν.

Στο τέλος αυτής της πολύ δύσκολης χρονιάς για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, θέλω επίσης να συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλαν υπό πολύ δύσκολες συνθήκες να μεταλαμπαδεύσουν γνώση και παιδεία στους μαθητές τους, καθώς και τους γονείς που κόπιασαν και αυτοί στο πλευρό των παιδιών τους.

Εύχομαι καλή επιτυχία και καλά αποτελέσματα σε όλους!

Μήνυμα του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων προς τους/τις υποψήφιους των Πανελλαδικών εξετάσεων 2021

11 ΙΟΥΝΙΟΣ 2021

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, που ξεκινούν τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021, αποτελούν σταθμό των προσπαθειών των μαθητών/τριών, για την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ειδικά φέτος στις αυστηρές και δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που ανταπεξήλθαν άριστα, με υπευθυνότητα και ψυχική ανθεκτικότητα. Θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια αυτή, καθώς επίσης και στις οικογένειες των παιδιών που συνέβαλαν σημαντικά στην ψυχολογική υποστήριξη και την προετοιμασία για τις εξετάσεις.

Σήμερα, λίγες ημέρες πριν την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, ευχόμαστε οι μαθητές/τριες μας, να νιώθουν δυνατοί/ες να αντιμετωπίσουν και αυτή την πρόκληση, θεωρώντας ότι είναι μία από τις πολλές ευκαιρίες που θα τους δοθούν στη ζωή τους. Δεν αποτελεί η επιτυχία στις εξετάσεις αυτές μονόδρομο, αλλά πάντα υπάρχουν κι άλλες ευκαιρίες στη ζωή. Οι μαθητές/τριες να προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους, με αυτοσυγκέντρωση και αισιοδοξία. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, να έχουν πάντα στο μυαλό και στην ψυχή τους τα όνειρα και τους στόχους τους.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων διαβεβαιώνει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων. Ακολουθώντας τις οδηγίες για την αξιόπιστη και αδιάβλητη πραγματοποίηση των εξετάσεων, φροντίσαμε ώστε να τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας και ασφάλειας. Βεβαιώνουμε γονείς και μαθητές ότι και φέτος έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία για την άριστη υλοποίηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων. 

Εύχομαι ολόθερμα καλή επιτυχία στους μαθητές και στις μαθήτριές, που συμμετέχουν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις και στις οικογένειες τους υγεία, για να έχουν πάντα τη δύναμη να υποστηρίζουν τα παιδιά σε όλες τις προσπάθειες και τις επιλογές τους. Ευχαριστώ τους/τις εκπαιδευτικούς για την αγαστή συνεργασία, εμπιστοσύνη και δύναμη, με την οποία οδήγησαν τη μαθητική κοινότητα των Ιονίων Νήσων στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η κάθε δυσκολία στη ζωή μας να αντιμετωπίζεται με αισιοδοξία και αποτελεσματικότητα.

Σας εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία!

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά, προς τους υποψηφίους των Πανελλήνιων Εξετάσεων 2021

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, 

Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις είναι ένας αγώνας απαιτητικός, αλλά και, το επιστέγασμα των κόπων μιας ολόκληρης χρονιάς. Παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία, είμαι πεπεισμένος ότι θα ανταποκριθείτε με επιτυχία και ψυχραιμία, όπως έχετε ανταποκριθεί έως τώρα.

Μην ξεχνάτε ότι έχετε πάντα δίπλα σας τους καθηγητές σας και τις οικογένειές σας, που σας στηρίζουν και μοιράζονται τις αγωνίες σας.

Διώξτε λοιπόν μακριά το άγχος και με συγκέντρωση, επιμονή και αισιοδοξία, η προσπάθειά σας θα έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Εξάλλου, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εξετάσεων αυτών, δεν ορίζει και δεν προδιαγράφει την υπόλοιπη ζωή σας. Στην πορεία σας που ξεκινάει από εδώ και πέρα, οι ευκαιρίες θα είναι πολλές.

Το μέλλον μας το καθορίζουμε εμείς, μόνοι μας, με την πίστη στα όνειρά μας, την επιμονή στους στόχους μας, με το θάρρος μας, την κριτική μας σκέψη και την εργατικότητά μας.

Τη Δευτέρα λοιπόν ξεκινήστε γεμάτοι αυτοπεποίθηση και πίστη στις δυνάμεις σας, γιατί το σημαντικό είναι να αγωνιζόμαστε δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας!

Καλή Επιτυχία !

Ανδρέας Κτενάς

Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας

Προηγουμενο αρθρο
Ο Δήμος Λευκάδας ενημερώνει για τις Άδειες κοινοχρήστων χώρων
Επομενο αρθρο
Συνεδριάζει την Τρίτη 15/6 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου με τηλεδιάσκεψη -Τα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.