HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜη συμμετοχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Μη συμμετοχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο τρόπος που γίνεται η σύγκληση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 16 Δεκέμβρη 2022, με τηλεδιάσκεψη και με την εισήγηση του 2ου σοβαρότερου θέματος της χρονιάς, μετά τον προϋπολογισμό, δηλαδή του τεχνικού προγράμματος, να έρχεται 4 ώρες πριν τη συνεδρίαση, συνιστά πράξη σοβαρής υποτίμησης της όλης διαδικασίας. Σε αυτό φέρουν ακέραια την ευθύνη η δημοτική αρχή και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Εκ των πραγμάτων, η μελέτη της εισήγησης του τεχνικού προγράμματος 18 σελίδων με τους πίνακες των έργων για το 2023 δεν μπορεί να γίνει 3-4 ώρες πριν τη συνεδρίαση. 

 Η αιτιολόγηση, για την τηλεδιάσκεψη, ότι η αίθουσα είναι κατειλημμένη από την Περιφέρεια ΙΝ δε δικαιολογεί το γεγονός ότι δεν βρέθηκε άλλη λύση ώστε τα σοβαρά θέματα του τεχνικού προγράμματος και της κατάρτισης των ανταποδοτικών τελών να συζητηθούν δια ζώσης. Η προφανής επιλογή άλλης, κατάλληλης ημερομηνίας δεν πέρασε από κανενός το μυαλό, ακόμα κι αν γινόταν ακόμα μια συνεδρίαση, εμβόλιμη στο σχεδιασμό του προέδρου; Γιατί τέτοια βιασύνη ώστε να καταλήξει να υποβαθμιστεί συνολικά η συζήτηση του τεχνικού προγράμματος;

 Για τους παραπάνω λόγους και εκφράζοντας τη διαμαρτυρία μας για αυτού του είδους την υποτίμηση της σοβαρότητας των θεμάτων δε θα συμμετάσχουμε στη σημερινή συνεδρίαση που γίνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Βερροιώτης Βαγγέλης

Βεροιώτης Αλέξανδρος

Προηγουμενο αρθρο
Π.Ε. Λευκάδας: Σε εξέλιξη η αποκατάσταση του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Λευκάδας που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων
Επομενο αρθρο
Βιβλιοπαρουσίαση της Λευκαδίτισσας Όλγας Αχειμάστου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.