HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΜια φωτογραφία από την Βασιλική, το 1948

Μια φωτογραφία από την Βασιλική, το 1948

Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε σήμερα βρέθηκε σε σελίδα ηλεκτρονικών πωλήσεων. Μόνο διαβάζοντας το πίσω μέρος καταλάβαμε ότι αφορά το νησί μας. «Βασιλική 1948, στα εγκαίνια του εκσκαφέως», γράφει.

Ο ιερέας που εικονίζεται είναι ο Κωνσταντίνος Κακαβούλης και είναι το μόνο πρόσωπο που λόγω της ιδιότητας του αναγνωρίσαμε.  Υπήρξε εφημέριος Βασιλικής από το 1934 μέχρι το 1952. Εικονίζεται πλήθος κόσμου κι αν κρίνουμε από τις ενδυμασίες τους, παρευρέθησαν και σημαίνοντα πρόσωπα. Άρα επρόκειτο για ένα πολύ σπουδαίο έργο για την εποχή.

Πιθανόν να πρόκειται για το γεφύρι του χειμάρρου Ρουπακιά  που συνέδεε το ομώνυμο χωριό με το Νικολή. Είναι πέτρινο, μονότοξο  χτισμένο στο σημείο που στενεύει  η κοίτη του χειμάρρου. Το μήκος του χειμάρρου είναι 15 χιλ. και χύνεται στον κόλπο της Βασιλικής. Κάτω ακριβώς από το γεφύρι υπάρχει ένας μικρός καταρράκτης με νερό που χύνεται ορμητικά κυρίως τους χειμωνιάτικους μήνες.

Διαβάστε τα απομνημονεύματα του ιερέως Κωνσταντίνου Κακαβούλη: ΕΔΩ.

Προηγουμενο αρθρο
Χριστούγεννα
Επομενο αρθρο
Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ύμνοι από τη Νέα Χορωδία Λευκάδας στην κεντρική αγορά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.