HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΜουσική Εβδομάδα Λευκάδας αφιερωμένη στην Επτανησιακή Σχολή

Μουσική Εβδομάδα Λευκάδας αφιερωμένη στην Επτανησιακή Σχολή

17η Μουσική Εβδομάδα Λευκάδας

Η Μουσική Εβδομάδα Λευκάδας, που θα πραγματοποιηθεί 10-17 Ιουλίου 2023 στο νησί, παρουσιάζει και φέτος για 17η συνεχή χρονιά μουσικές γέφυρες από την κλασική μέχρι τη σύγχρονη δημιουργία με έμφαση στη μουσική δωματίου για τραγούδι, έγχορδα και πιάνο με τη συμμετοχή διακεκριμένων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Φέτος η Μουσική Εβδομάδα Λευκάδας είναι αφιερωμένη στην Επτανησιακή Σχολή. Έργα των Καρρέρ, Σαμάρα, Ρομποτή, Μάντζαρου, Καπνίση και Λαμπελέτ θα πλαισιωθούν από έργα των σύγχρονών τους Ιταλών συνθετών Puccini και Verdi αλλά και από έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών.

Στα masterclasses  θα διδάξουν: Δημήτρης Χανδράκης (βιολί), Χαρά Σειρά (βιόλα), Δημήτρης Πάτρας (βιολοντσέλο),  Νίκος Κυριόσογλου (πιάνο) και Don Marrazzo και  Χαρούλα Γκλαβοπούλου, (τραγούδι).

Η Μουσική Εβδομάδα συνδιοργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας, τον Μουσικοφιλολογικό Όμιλο «Ορφεύς», το Μουσικό Σχολείο Λευκάδας και την Artis Gratia. Συμμετέχουν επίσης οι τοπικοί σύλλογοι ‘Μελάνυδρος’ Νεοχωρίου και ‘Φηγός’ Αλεξάνδρου.

Η 17η Μουσική Εβδομάδα Λευκάδας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

INFO: 17η Μουσική Εβδομάδα Λευκάδας

10-17 Ιουλίου 2023

Συναυλίες Μasterclasses Σεμινάρια

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Βανέσσα Αθανασίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ

Πέμπτη, 13.07.2023, 21:00, Προαύλιος Χώρος Παλιού Δημοτικού Νεοχωρίου και
Παρασκευή 14.07.2023, 21 00 Πλατεία Αλεξάνδρου

Έργα Σαμάρα, Καρρέρ, Μάντζαρου, Καπνίση, Κονιτόπουλου, Verdi και Puccini

Συμμετέχουν: Jessica Strong, soprano, Emily Vondrejs, soprano, Maria-Luisa Γελαδάρη-Hanicz, soprano, Δημήτρης Χανδράκης, βιολί, Βανέσσα Αθανασίου, βιολί,, Χαρά Σειρά, βιόλα, Δημήτρης Πάτρας, βιολοντσέλο,

Σάββατο, 15.07.2023, 21:00 και Κυριακή 16.07.2023, 21¨00, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας

Έργα από την κλασική μέχρι τη σύγχρονη εποχή με τη συμμετοχή των σπουδαστών των masterclasses σε μια μουσική σύμπραξη με τους καθηγητές τους.

Προηγουμενο αρθρο
Χτες το βράδυ στον επαρχιακό δρόμο μετά το Σπανοχώρι
Επομενο αρθρο
Γίνε και εσύ εθελοντής στο Πυροσβεστικό Σώμα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.