HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΓίνε και εσύ εθελοντής στο Πυροσβεστικό Σώμα

Γίνε και εσύ εθελοντής στο Πυροσβεστικό Σώμα

Την ιδιότητα του εθελοντή πυροσβέστη μπορούν να αποκτήσουν Έλληνες πολίτες, καθώς και πολίτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα κατά την τελευταία τουλάχιστον τριετία, και έχουν ηλικία 18-55 ετών.

Οι εθελοντές πυροσβέστες διακρίνονται, ανάλογα με τα προσόντα τους, στις εξής δύο κατηγορίες προσωπικού:

α) μάχιμοι εθελοντές πυροσβέστες και

β) οδηγοί-χειριστές πυροσβεστικών οχημάτων – μηχανημάτων.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν την ιδιότητα του εθελοντή πυροσβέστη υποβάλλουν, από 1η Ιουλίου έως 30 Σεπτεμβρίου, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λευκάδας εφόσον διαμένουν μόνιμα στην περιοχή, σχετική αίτηση η οποία πρέπει να συνοδεύεται και από κάποια δικαιολογητικά. (Πληροφορίες τηλ. 26450-20377, 20350)

Βασική εκπαίδευση (θεωρητική και πρακτική) των υποψηφίων εθελοντών πυροσβεστών γίνεται υπό την ευθύνη και εποπτεία της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Έχει διάρκεια 120 ώρες και πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις των κατά τόπους Επαγγελματικών ή Εθελοντικών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ως παραρτήματα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Η εκπαιδευτική περίοδος ξεκινάει κάθε χρόνο σε όλη την Ελλάδα το 1ο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και λήγει το 1ο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.

Στους επιτυχόντες στη θεωρητική και πρακτική εξέταση χορηγείται πιστοποίηση εκπαίδευσης Εθελοντή Πυροσβέστη. Ακολούθως εγγράφονται στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντών Πυροσβεστών, παραλαμβάνουν το Ειδικό Δελτίο Εθελοντή Πυροσβέστη και αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους στις Επαγγελματικές και Εθελοντικές Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η υποχρέωσή τους είναι να εκτελούν 3 8ωρες Υπηρεσίες τον Μήνα στους Σταθμούς.

Επισημαίνεται ότι η προϋπηρεσία ως εθελοντής  πριμοδοτείται στους διαγωνισμούς για την πρόσληψη Εποχικών και Μονίμων Πυροσβεστών

Για περισσότερες πληροφορίες  Πανελλήνια Ένωση Πυροσβεστών Πυροσβεστικού Σώματος  στην ιστοσελίδα https://vfu.gr/

Εκ της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Λευκάδας

Προηγουμενο αρθρο
Μουσική Εβδομάδα Λευκάδας αφιερωμένη στην Επτανησιακή Σχολή
Επομενο αρθρο
Π.Ε. Λευκάδας: Την Τρίτη 11/7 και την Τετάρτη 12/7 διανομή τροφίμων και υλικών στους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.