HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΜουσική εκδήλωση του «Μελάνυδρου» στο Νιοχώρι

Μουσική εκδήλωση του «Μελάνυδρου» στο Νιοχώρι

«Ωχ, αλησμονώ και χαίρομαι, θυμιούμαι και λυπιούμαι…
Ωχ, θυμήθηκα την ξενιτιά και θέλω να πηγαίνω
Ωχ, σήκου μάνα μ’ και ζύμωσε καθάριο παξιμάδι…»

Ηπειρώτικο Πολυφωνικό τραγούδι.Φέτος, έτος άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρίου Λευκάδας Μελάνυδρος σας καλεί να τιμήσουμε ένα μοναδικό τέτοιο στοιχείο, άρρηκτα δεμένο με την γειτονική μας Ήπειρο, το πολυφωνικό τραγούδι με τον Σύλλογο Πωγωνισίου Πολυφωνικού τραγουδιού το Σάββατο 24 Ιουνίου στις 21:00 στο παλιό Δημοτικό Σχολείο στο Νιοχώρι.

Ο Σύλλογος συστάθηκε το 2017 έχοντας ως όραμα τη διάσωση και διάδοση αυτού του μοναδικού είδους που παρέλαβε από τους προγόνους του και που αποτελεί ένα ιδιαίτερο μουσικό φαινόμενο σε παγκόσμια κλίμακα.Με προσήλωση και σεβασμό στην παράδοση συλλέγει στοιχεία για την ιστορία του, την ιδιομορφία και την εξέλιξή του στο πέρασμα των χρόνων και προσπαθεί να το καταστήσει γνωστό και οικείο στους λάτρεις της παραδοσιακής μουσικής και όχι μόνο.

Σας καλούμε λοιπόν να νιώσουμε τις δονήσεις των φωνών, να ακούσουμε την μια φωνή και τις πολλές φωνές των άξιων συνεχιστών της παράδοσης αυτής.Η βραδιά μας, κάτω από τα αστέρια, θα ξεκινήσει με μια αφήγηση παραδοσιακού παραμυθιού για τις γνωστές Δρακόλιμνες της Ηπείρου και στο τέλος της βραδιάς ο χοροδιδάσκαλος του συλλόγου μας θα μας κατευθύνει σε χορευτικά μονοπάτια, σε άλλους γνώριμα σε άλλους πρωτόγνωρα, σίγουρα ευχάριστα για όλους μας!

Είσοδος ελεύθερη
Καλή αντάμωση !

Προηγουμενο αρθρο
Ναυτικός Όμιλος: Ταχύρρυθμη σχολή ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης
Επομενο αρθρο
Ενημέρωση Λιμεναρχείου για τον πνιγμό λουόμενου στο Κάθισμα -video

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.