HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΝέα ανακοίνωση Λιμεναρχείου για την επιδείνωση του καιρού

Νέα ανακοίνωση Λιμεναρχείου για την επιδείνωση του καιρού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ  

1. Σύμφωνα με το Α/Α 13/2023/ 24-09-2023/1300 C της ΕΜΥ: Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που  εκδόθηκε 22-09-2023/1400 τοπική ώρα επικαιροποιείται σύµφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.  Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο. 

Πιο συγκεκριμένα: 

Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα µας από τη Δευτέρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που Θα επηρεάσουν τη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Την Τρίτη και την Τετάρτη Θα  επηρεαστούν περισσότερες περιοχές. 

 Πιο αναλυτικά:  

Τη Δευτέρα (25-09-2023) βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στην Ήπειρο, τη δυτική  Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά και πιθανώς στο Ιόνιο, τη βόρεια Πελοπόννησο και τα δυτικά τμήµατα της κεντρικής Μακεδονίας. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής Θα  σημειωθούν στους νοµούς Καρδίτσας και Τρικάλων καθώς και στα δυτικά και βόρεια του νοµού Λάρισας. Την Τρίτη (26-09-2023) βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά  (πλην της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) και προς τις βραδινές ώρες στις Σποράδες και  τη βόρεια Εύβοια. Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής Θα σημειωθούν στους νοµούς Καρδίτσας,  Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήµατα του νοµού Λάρισας. 

Την Τετάρτη (27-09-2023) σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται βροχές, ενώ καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα  εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα (κυρίως στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις  Σποράδες. την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες. Επισημαίνεται ότι στη Θεσσαλία τα  μεγαλύτερα ύψη βροχής Θα σημειωθούν στο νοµό Καρδίτσας και στα ανατολικά τμήματα του νοµού  Μαγνησίας. 

Τα έκτακτα δελτία της ΕΜΥ ανανεώνονται ανά δωδεκάωρο και για περισσότερες λεπτομέρειες για την  εξέλιξη του καιρού μπορείτε να ανατρέξτε στα τακτικά δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ  (www.emy.gr) 

2. Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι λιμενικών – παράκτιων τουριστικών εγκαταστάσεων και ξενοδοχειακών  ενώσεων /μονάδων – λουτρικών εγκαταστάσεων – εκμισθωτών θαλασσίων μέσων αναψυχής – ναυαγοσωστών  για λήψη ενδεδειγμένων μέτρων αντιμετώπισης δυσμενών καιρικών συνθηκών και ενημέρωση των χρηστών  των ανωτέρω εγκαταστάσεων. 

3. Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες/κυβερνήτες των ελλιμενισμένων σκαφών σε λιμένες, μαρίνες, αλιευτικά  καταφύγια ή όρμους της περιοχής μας όπως: 

α) Να μεριμνούν για την ασφαλή πρόσδεση των σκαφών τους. 

β) Να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για παροχή βοήθειας στα σκάφη τους ή αλλού, εφόσον απαιτηθεί.  4. Συνιστάται στους ιδιοκτήτες σκαφών να αποφεύγουν δραστηριοποίηση κατά τον χρόνο ισχύος ανωτέρω  δελτίου καιρικών φαινομένων.  

5. Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση ανάγκης οι επικοινωνίες μεταξύ σκαφών και Υπηρεσίας μας  διενεργούνται στο κανάλι VHF 12 και τηλεφωνικά στο 2645022322.

Ο Αξιωματικός Φυλακής

Προηγουμενο αρθρο
«Να νοσταλγείς τον τόπο σου ζώντας στον τόπο σου, τίποτα δεν είναι πιο πικρό»*
Επομενο αρθρο
Ο Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους στο Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καρυωτών

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.