HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΝέα παράταση (6η) στην οδική σύνδεση της Λευκάδας µε το Άκτιο – ∆υτικός Άξονας

Νέα παράταση (6η) στην οδική σύνδεση της Λευκάδας µε το Άκτιο – ∆υτικός Άξονας

Εμπλοκή στο ζήτημα των απαλλοτριώσεων που απαιτούνται για την πραγματοποίηση του έργου 

Πρόκειται για τμήματα ιδιοκτησιών που εμφανίζονταν στην αρχική μελέτη χαρακτηρισμένα ως δασικά, όμως στην συνέχεια ιδιοκτήτες προσέφυγαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, κέρδισαν τους αποχαρακτηρισμούς κι οδηγούν τις υποθέσεις στα δικαστήρια προκειμένου να δικαιωθούν και ν αναγνωριστούν ως οι πραγματικοί ιδιοκτήτες και επομένως οι δικαιούχοι της αποζημίωσης.

Σύμφωνα  με την χθεσινή απόφαση παράτασης της προθεσμίας παράτασης παράδοσης του έργου στην κατασκευάστρια εταιρεία από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών για να εκτελεστούν εργασίες σε εκτάσεις µε δασικό χαρακτήρα, απαιτείται να εκδοθεί από το ∆ασαρχείο Αµφιλοχίας η πράξη χαρακτηρισµού των εκτάσεων και η άδεια επέµβασης σύµφωνα µε το άρθρο 2 ης 115973/6088/27-10-2014 (ΦΕΚ2961/Β) Απόφασης τουΑναπληρωτή Υπουργού ΠΕΚΑ. Η ∆/νουσα Υπηρεσία έχει απευθυνθεί στην ∆ιεύθυνση ∆ασών και στο ∆ασαρχείο Αµφιλοχίας για τις ενέργειες τους και έχει χορηγήσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να συντελεστεί το γρηγορότερο η ανωτέρω διαδικασία.

Η δικαίωση όμως των ιδιοκτητών περιπλέκει την κατάσταση αφού το Δασαρχείο Αμφιλοχίας αναγνωρίζει πως δεν είναι αρμόδιο για κάποια τμήματα τουλάχιστον να πάρει τέτοια απόφαση.

Όπως ορίζει η νομοθεσία: Η αναγκαστική απαλλοτρίωση ανακαλείται υποχρεωτικά με πράξη της αρχής, η οποία την έχει κηρύξει, ύστερα από αίτηση κάθε ενδιαφερομένου που πιθανολογεί εμπράγματο δικαίωμα σε απαλλοτριούμενο ακίνητο, αν μέσα σε 4 έτη από την κήρυξη δεν ασκηθεί αίτηση για δικαστικό ή εξώδικο προσδιορισμό της αποζημίωσης. Αίρεται αυτοδικαίως αν δεν συντελεστεί μέσα σε 18 μήνες από την δημοσίευση της απόφασης προσωρινού ή απευθείας οριστικού δικαστικού καθορισμού της αποζημίωσης. Η αρμόδια για την κήρυξη της απαλλοτρίωσης αρχή υποχρεούται να εκδώσει μέσα σε τέσσερις μήνες από την λήξη της προθεσμίας των 18 μηνών, βεβαιωτική πράξη για την επελθούσα αυτοδίκαιη άρση, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σύμφωνα λοιπόν με τα σημερινά δεδομένα, μοιάζει κομματάκι δύσκολο  η οριστική παράδοση  του έργου να είναι η τελευταία (6η)  στις 27-5-2021!

Πηγή: https://meganisinews.eu/

Προηγουμενο αρθρο
Ένα... δάσος από κλειστές ομπρέλες στην ανατολική παραλία
Επομενο αρθρο
Π.Ε.Σ. Αγίου Νικήτα: Η λειτουργία των taxi boats εντός του κόλπου υποβαθμίζει το τουριστικό προϊόν του χωριού μας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.