HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΞεκίνησε ο βομβαρδισμός στο Κίεβο -Οι Ρώσοι χτύπησαν πύργο τηλεπικοινωνιών-τηλεόρασης

Ξεκίνησε ο βομβαρδισμός στο Κίεβο -Οι Ρώσοι χτύπησαν πύργο τηλεπικοινωνιών-τηλεόρασης

Ο «χάρτης» των βομβαρδισμών στο Χάρκοβο – Η Ρωσία μετατοπίζει τους στόχους στο κέντρο της πόλης 

Στο γράφημα που δημοσίευσε το Γαλλικό Πρακτορείο, απεικονίζεται η μετατόπιση του επίκεντρου των βομβαρδισμών προς το κέντρο του Χαρκόβου, όπου σημειώθηκαν σφοδρές επιθέσεις χθες και σήμερα.

Σε εξέλιξη η εκκένωση μέρους του προσωπικού του Γενικού Προξενείου και Ελλήνων πολιτών από τη Μαριούπολη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εκκένωσης μέρους του προσωπικού του Γενικού Προξενείου Μαριούπολης, καθώς και Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Η πομπή, υπό τον πρέσβη Φραγκίσκο Κωστελλένο, αποτελείται από 21 αυτοκίνητα και 82 άτομα. 

Ο προγραμματισμός είναι η πομπή να μετακινηθεί προς την πόλη Ζαπορίζιε και στη συνέχεια, ανάλογα με τις συνθήκες που θα υπάρχουν, προς τα σύνορα με τη Μολδαβία, όπου θα βρίσκεται κλιμάκιο της πρεσβείας Βουκουρεστίου, υπό την πρέσβη Σοφία Γραμματά, για να τους παράσχει κάθε δυνατή αρωγή.14:10

TASS: Συνομιλίες Ουκρανίας – Ρωσίας αργότερα σήμερα

Η Ουκρανία και η Ρωσία θα πραγματοποιήσουν τον δεύτερο γύρο συνομιλιών αργότερα σήμερα Τετάρτη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο πηγή από το ουκρανικό προεδρικό γραφείο.13:40

13:32

«Αβέβαιο το πότε θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις»

Επιβεβαιώνοντας την αβεβαιότητα που κυριαρχεί σχετικά με έναν νέο γύρο συνομιλιών Κιέβου – Μόσχας, ο Ουκρανός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι «δεν είναι ξεκάθαρο το πότε θα μπορούσαν να διεξαχθούν περαιτέρω διαπραγματεύσεις» μεταξύ των δύο πλευρών. 

Από την πλευρά τους, νωρίτερα, ρωσικά μέσα μετέδιδαν πληροφορίες για συνομιλίες απόψε. 13:24

Roscosmos: Αιτία πολέμου οποιαδήποτε κυβερνοεπίθεση εναντίον των δορυφόρων της Ρωσίας

Η Ρωσία θα αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κυβερνοεπίθεση εναντίον των δορυφόρων της ως αιτία πολέμου, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας.

Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, επικεφαλής της Roscosmos, διέψευσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ρωσικά κέντρα ελέγχου δορυφόρων έχουν γίνει στόχος κυβερνοεπιθέσεων λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και προειδοποίησε κατά οποιασδήποτε απόπειρας προς αυτή την κατεύθυνση, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.13:21

Η Σουηδία στέλνει ιατροφαρμακευτικές προμήθειες και εξοπλισμό στην Ουκρανία

Η Σουηδία θα στείλει ιατροφαρμακευτικές προμήθειες και εξοπλισμό στην Ουκρανία ικανοποιώντας έτσι ένα αίτημα της ΕΕ για βοήθεια, ανακοίνωσε σήμερα η Σουηδή υπουργός Υγείας.

Η βοήθεια που θα αποσταλεί θα περιλαμβάνει ένα εκατομμύριο μάσκες και αντισηπτικά, αλλά και πιο προηγμένο εξοπλισμό όπως αναπνευστήρες.13:16

Σε νέο ιστορικό χαμηλό το ρούβλι

Το ρούβλι υποχώρησε στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο των 110 έναντι του δολαρίου σήμερα, με τη χρηματιστηριακή αγορά να παραμένει κλειστή, καθώς το ρωσικό χρηματοπιστωτικό σύστημα γονατίζει υπό το βάρος των κυρώσεων που επέβαλε η Δύση λόγω της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία.13:05

Ουκρανοί εργάτες απέκλεισαν πυρηνικό εργοστάσιο

Εκατοντάδες εργάτες και κάτοικοι της περιοχής απέκλεισαν την πρόσβαση στο πυρηνικό εργοστάσιο στην πόλη Ενερχοντάρ στα νότια της Ουκρανίας καθώς -οι ρωσικές μονάδες προωθούνται προς τα εκεί.

Βίντεο που ανηρτήθησαν στη σελίδα που διατηρεί η κοινότητα της περιοχής στο Facebook δείχνουν ένα μεγάλο πλήθος που κρατώντας ουκρανικές σημαίες, μπλόκαραν τον δρόμο που οδηγεί στο εργοστάσιο. 

Απορριματοφόρα χρησιμοποιήθηκαν επίσης για να μπλοκάρουν τον δημόσιο δρόμο.

12:57

Τέσσερις ακόμη νεκροί στο Χάρκοβο, λένε οι τοπικές αρχές

Τέσσερις ακόμη άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν καθώς ένα μπαράζ από ρωσικές εναέριες επιδρομές και επιθέσεις με πυραύλους σφυροκοπούν τη βορειοανατολική ουκρανική πόλη του Χαρκόβου σήμερα το πρωί, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και ο δήμαρχος Ιγκόρ Τερέκοβ.

«Το Χάρκοβο είναι ρωσόφωνη πόλη. Κάθε τέταρτος άνθρωπος στο Χάρκοβο έχει συγγενείς στη Ρωσική Ομοσπονδία. Αλλά η στάση της πόλης προς τη Ρωσία σήμερα είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που ήταν», δήλωσε ο Τερέκοβ σε βίντεο που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο.

«Ποτέ δεν περιμέναμε ότι θα συνέβαινε αυτό: απόλυτη καταστροφή, αφανισμός, γενοκτονία του ουκρανικού λαού – αυτό είναι ασυγχώρητο».12:56

Τηλεφωνική επικοινωνία Κατ. Σακελλαροπούλου με τον πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Σεργκέι Σουτένκο, είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο κ. Σουτένκο ενημέρωσε την κυρία Σακελλαροπούλου για τις εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου και αναφέρθηκε στη δοκιμασία των Ελλήνων της Μαριούπολης και την επιχείρηση εκκένωσης του Ελληνικού Γενικού Προξενείου, ενώ ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πλήρη και απερίφραστη στήριξη της Ελλάδας στη δοκιμαζόμενη χώρα του.12:49

Η ουκρανική διασπορά κινητοποιεί τη Σίλικον Βάλεϊ

Οι Ουκρανοί που εργάζονται σε δυτικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας συσπειρώνονται για να βοηθήσουν την πολιορκημένη πατρίδα τους, εξουδετερώνοντας τις ιστοσελίδες της παραπληροφόρησης, ενθαρρύνοντας τους Ρώσους να στραφούν κατά της ηγεσίας τους και επιταχύνοντας την αποστολή ιατρικής βοήθειας.

Επιδιώκουν, μέσω online εκστρατειών, να πείσουν εταιρείες ασφαλείας του Ιντερνετ όπως οι Cloudflare Inc, Alphabet Inc’s Google and Amazon.com Inc να ενεργοποιηθούν περισσότερο για την αντιμετώπιση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

12:25

Λαβρόφ: Ενας Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος θα ήταν πυρηνικός και ολέθριος

Ξεκίνησε ο βομβαρδισμός στο Κίεβο, καθώς ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν πύργο τηλεπικοινωνιών και τηλεόρασης στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Από τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται, έχουν διακοπεί τα σήματα των καναλιών στο Κίεβο. Το πρακτορείο Interfax κάνει λόγο για 5 νεκρούς και πέντε τραυματίες από την επίθεση αυτή.

Ο πύργος της τηλεόρασης βρίσκεται στην ίδια γειτονιά με την τοποθεσία Μπάμπι Γιαρ, μια χαράδρα όπου οι Ναζί σκότωσαν περισσότερους από 30.000 Εβραίους σε δύο ημέρες το 1941. Η τοποθεσία είναι ένας σημαντικός τόπος μνήμης.

«Αυτοί οι βάρβαροι σφαγιάζουν τα θύματα του Ολοκαυτώματος για δεύτερη φορά», κατήγγειλε στο Twitter ο επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης της Ουκρανίας, Αντρέι Γερμάκ.

Απευθυνόμενος «στον κόσμο», ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε σε μια νέα, δραματική ανάρτηση, τα εξής: «Τι νόημα έχει να λέμε “ποτέ ξανά” για 80 χρόνια, εάν ο κόσμος μένει σιωπηλός όταν μια βόμβα πέφτει στο ίδιο σημείο, στο Μπάμπι Γιαρ; Τουλάχιστον 5 σκοτώθηκαν. Η ιστορία επαναλαμβάνεται…»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντίμτρο Κουλέμπα, είπε πως «τον Σεπτέμβριο του 1941, οι Ναζί σκότωσαν περισσότερους από 33.000 Εβραίους εδώ. 80 χρόνια μετά, οι Ρώσοι Ναζί χτυπούν το ίδιο σημείο για να εξολοθρεύσουν Ουκρανούς. Διαβολικό και βάρβαρο».

Με ανάρτησή του στο Facebook, το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας επιβεβαιώνει την επίθεση, σημειώνοντας ότι για λίγη ώρα τα τηλεοπτικά κανάλια δεν θα λειτουργούν. Προσθέτει, ακόμη, ότι αμέσως θα ενεργοποιηθεί η εφεδρική μετάδοση ορισμένων καναλιών.

Ουκρανική κυβέρνηση: Ο πολιτισμένος κόσμος βλέπει και τρομοκρατείται
Σε ανακοίνωσή της η ουκρανική κυβέρνηση, για το χτύπημα στον πύργο τηλεπικοινωνιών του Κιέβου αναφέρει:

«Όλος ο πολιτισμένος κόσμος βλέπει και τρομοκρατείται. Πριν μια ώρα στον πύργο του Κιέβου υπήρχαν ζωντανοί άνθρωποι. Ήταν οι άνθρωποι που ήταν πατέρες, μητέρες και παιδιά κάποιου».

Η ανακοίνωση συνοδεύεται με φωτογραφίες πτωμάτων, από τον βομβαρδισμό του πύργου.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγουμενο αρθρο
Η επιδημιολογική κατάσταση της Ελλάδας την Τρίτη 1 Μαρτίου
Επομενο αρθρο
«Όλοι για τη Λευκάδα»: Ανακοίνωση - Ψήφισμα για την Ουκρανία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.