HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΞεκίνησε το έργο για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας σε Σφακιώτες και Αγ. Νικήτα

Ξεκίνησε το έργο για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας σε Σφακιώτες και Αγ. Νικήτα

Δελτίο Τύπου

Ανδρέας Κτενάς: «Νέο μεγάλο έργο 713.000 ευρώ για τους Σφακιώτες» – Ξεκίνησε το έργο για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας σε Σφακιώτες και Αγ. Νικήτα

Από το Πινακοχώρι και τα Ασπρογερακάτα – με αποκατάσταση του οδοστρώματος (ασφαλτοστρώσεις, επισκευή παραμορφώσεων, επούλωση ρηγματώσεων και λακουβών, αποκατάσταση φθορών) – ξεκίνησε πριν λίγες μέρες το νέο μεγάλο έργο βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στο επαρχιακό δίκτυο των Σφακιωτών, αλλά και σε σημεία του Άγιου Νικήτα και στο Λιβάδι Καρυάς, προϋπολογισμού 713.000 ευρώ.

«Πρόκειται για ένα σπουδαίο και συνάμα απαραίτητο έργο οδικής ασφάλειας για την ορεινή Λευκάδα. Πρέπει να σημειώσουμε ότι σχεδόν το σύνολο του προϋπολογισμού των 713.000 ευρώ, αφορά τα χωριά των Σφακιωτών, που ήταν παραμελημένα για πολλά χρόνια.

Ήδη, στα πλαίσια του έργου, τις προηγούμενες ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί εκτενείς ασφαλτοστρώσεις στο Πινακοχώρι και στα Ασπρογερακάτα, και το επόμενο διάστημα θα συνεχιστούν στην ευθεία Σπανοχώρι – Λαζαράτα – Ασπρογερακάτα με φρεζάρισμα, τεχνικά έργα για την απορροή των ομβρίων υδάτων, αποκαταστάσεις πεζοδρομίων, νέους ασφαλτοτάπητες, διαγραμμίσεις κ.α. Άλλωστε είναι ήδη γνωστές από άλλα έργα, οι ασφαλτοστρώσεις στον οδικό άξονα Λευκάδα – Σφακιώτες – Καρυά, όπως στην Σκατζολιά, σε επικίνδυνες στροφές, στους Πηγαδησάνους, στην Καρυά κ.α.

Με την ολοκλήρωση και του συγκεκριμένου έργου περισσότερα από 1.000.000 ευρώ, αφορούν την ευρύτερη περιοχή των Σφακιωτών! 

Τέσσερα χρόνια τώρα είμαστε δίπλα σε κάθε τοπική κοινότητα, κλείνουμε μία-προς-μία πληγές δεκαετιών, με σχέδιο και επιμέλεια αναβαθμίζουμε συνεχώς το επαρχιακό οδικό δίκτυο σε Λευκάδα και Μεγανήσι. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά και ορατά σε όλους, και είμαστε περήφανοι για την δουλεία μας και την συνέπειά μας» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Οι διαγραμμίσεις των νέων τμημάτων θα ακολουθήσουν μετά την ολοκλήρωση όλων των τεχνικών και ασφαλτικών εργασιών επί των οδών.

Το έργο «Ασφαλτόστρωση – Συντήρηση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Λευκάδας» περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις, τεχνικά έργα απορροής ομβρίων υδάτων και αντιστήριξης πρανών, αποκατάσταση πεζοδρομίων, αντιμετώπιση καθιζήσεων και διαγραμμίσεις, κυρίως στους Σφακιώτες (Λαζαράτα, Σπανοχώρι, Ασπρογερακάτα, Πινακοχώρι, Ι.Μ. Αγ. Ιωάννου στο Λιβάδι Καρυάς), αλλά και σε σημεία του Άγιου Νικήτα, έχει προϋπολογισμό 713.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μέσω της ΣΑΕΠ 022 με Κ.Ε. 2015ΕΠ02200006, (MIS 5216902 , K.E. 2023ΝΠ22200000), και υλοποιείται από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων (ΔΤΕ) της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας με ανάδοχο τον «ΔΡΑΚΑΤΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ – ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ».

Δείτε βίντεο από τις εργασίες ασφαλτόστρωσης στα Ασπρογερακάτα στο σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=TaIUvbAYdPk&list=PL_2mPNUW8A774KvnY0TWiL_aIIlw3erN2

Δείτε βίντεο με διέλευση των ασφαλτοστρωμένων τμημάτων στο Πινακοχώρι στο σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=vQ0w2GvzCEY&list=PL_2mPNUW8A774KvnY0TWiL_aIIlw3erN2

Προηγουμενο αρθρο
Εκλογές στον Ορφέα
Επομενο αρθρο
Μεταφορά ασθενούς από Ι/Φ σκάφος σημαίας Σουηδίας, στο Νοσοκομείο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.