HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΟλοκληρώθηκε η αποκατάσταση του δρόμου Παλαιοκατούνα – Νεοχώρι από την Π.Ε. Λευκάδας

Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του δρόμου Παλαιοκατούνα – Νεοχώρι από την Π.Ε. Λευκάδας

Δελτίο Τύπου

Ανδρέας Κτενάς: «Επιλύσαμε τα προβλήματα προσβασιμότητας στο Νιοχώρι» – Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του δρόμου Παλαιοκατούνα – Νεοχώρι από την Π.Ε. Λευκάδας

Ολοκληρώθηκε το έργο από την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας της αποκατάστασης και βελτίωσης του επαρχιακού δρόμου Παλαιοκατούνα – Νεοχώρι, που είχε υποστεί ζημιές από έντονα καιρικά φαινόμενα πέρσι.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί και αυτή τη φορά επιλύσαμε αποτελεσματικά ένα σοβαρότατο πρόβλημα προσβασιμότητας, στο Νιοχώρι, που είχε προκαλέσει η κακοκαιρία. Με το έργο αποκαταστήσαμε τα σοβαρά προβλήματα καθιζήσεων και κατολισθήσεων στο δρόμο Παλαιοκατούνα –Νεοχώρι, και αποφύγαμε τον κίνδυνο η περιοχή να κοπεί στα δύο. Πρόκειται για δρόμο ζωτικής σημασίας για τη σύνδεση των χωριών αυτών με την υπόλοιπη Λευκάδα. 

Πλέον έχουμε θωρακίσει το δρόμο με τοιχία, αποστραγγιστικά, τσιμεντοστρώσεις, κ.α., που αποτελούν οριστικές παρεμβάσεις, και όχι προσωρινές λύσεις. Επιπλέον, σε συγκεκριμένα σημεία προβήκαμε και σε διαπλατύνσεις, οι οποίες βελτιώνουν ακόμα περισσότερο την άνετη και ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής.

Ως Περιφερειακή Αρχή, με την συνέπεια, την ικανότητα και την αποτελεσματικότητα που μας διακρίνει, αντιμετωπίζουμε τις ανάγκες και τα προβλήματα των συμπολιτών μας, σε κάθε γωνιά των νησιών μας».

Η αποκατάσταση του επαρχιακού δρόμου Παλαιοκατούνα – Νεοχώρι έγινε στο πλαίσιο του έργου «Επείγουσα Αποκατάσταση Καθιζήσεων και Κατολισθήσεων Επαρχιακού Οδικού Δικτυού Π.Ε. Λευκάδος», προϋπολογισμού 74.000 ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μέσω της ΣΑΕΠ 522 με Κ.Ε. 2018ΕΠ52200008. Το έργο υλοποιήθηκε από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας με ανάδοχο την εταιρεία «Μ. & Χ. ΜΑΚΡΥΠΟΥΛΙΑΣ Ο.Ε. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Δείτε βίντεο με διέλευση των παρεμβάσεων στον αποκατεστημένο δρόμο Παλαιοκατούνα – Νεοχώρι: https://www.youtube.com/watch?v=mdJiouA8VBc&list=PL_2mPNUW8A774KvnY0TWiL_aIIlw3erN2

Προηγουμενο αρθρο
Δήμος Μεγανησίου: Ξεκίνησαν οι εργασίες οδοποιίας εντός του οικισμού Κατωμερίου
Επομενο αρθρο
17η Μουσική Εβδομάδα Λευκάδας στο Νεοχώρι

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.