HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΟλοκληρώθηκε η 6η διανομή τροφίμων και βασικών υλικών διαβίωσης του Προγράμματος ΤΕΒΑ Ιονίων Νήσων

Ολοκληρώθηκε η 6η διανομή τροφίμων και βασικών υλικών διαβίωσης του Προγράμματος ΤΕΒΑ Ιονίων Νήσων

Δελτίο Τύπου

Ανδρέας Κτενάς: «Έμπρακτη αλληλεγγύη προς τους ευάλωτους συμπολίτες μας, το Γηροκομείο Λευκάδας και τους πλημμυροπαθείς μέσω ΤΕΒΑ» – Με μεγάλη επιτυχία η τελευταία διανομή του Προγράμματος από την Π.Ε. Λευκάδας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, η 6η και τελευταία διανομή τροφίμων και βασικών υλικών διαβίωσης του 2ου κύκλου του Προγράμματος ΤΕΒΑ Ιονίων Νήσων, το διήμερο 11 και 12 Σεπτεμβρίου 2023 στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λευκάδας.

Σε αυτή τη διανομή του Αυγούστου ενισχύθηκαν 150 οικογένειες σε σύνολο 178 δικαιούχων, με τρόφιμα και βασικά είδη διαβίωσης, ανάλογα τη σύνθεση της κάθε οικογένειας. 

Επίσης, με τα τρόφιμα και τα υλικά δικαιούχων που δεν προδήλθαν κατά τη διανομή, ενισχύθηκε το Γηροκομείο Λευκάδας με νωπά τρόφιμα (κρέας και φρούτα), και επιπλέον εστάλησαν 4 παλέτες βρεφικά γάλατα, παιδικές κρέμες και ριζάλευρο στο Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας, ενισχύοντας σημαντικά την προσπάθεια συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες από τη πρόσφατη θεομηνία «Daniel».

«Αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, σημαίνει πραγματικό ενδιαφέρον και πράξεις, και όχι λόγια. Ως Περιφερειακή Αρχή, από την πρώτη στιγμή θέσαμε ως σταθερή προτεραιότητά μας, την οποία υπηρετούμε στην πράξη, με συνέπεια, να μην μένει κανένας μόνος του.

Από το 2020, που ενεργοποιήσαμε ξανά το Πρόγραμμα ΤΕΒΑ, απλώσαμε ένα σημαντικό δίχτυ ανθρωπιάς και προστασίας, και οι πιο αδύναμοι οικονομικά και πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας με τις οικογένειές τους, νιώθουν συνεχώς δίπλα τους την παρουσία της Περιφέρειας. 

Με τη σημερινή 6η και τελευταία διανομή μέσα σε 9 μήνες, ολοκληρώσαμε και το 2ο και τελευταίο κύκλο του Προγράμματος ΤΕΒΑ, και είμαστε πολύ περήφανοι για την βοήθεια που μπορέσαμε να προσφέρουμε αυτά τα 4 χρόνια. Ιδίως σε περιόδους κρίσης, όπως ήταν αυτή της υγειονομικής κρίσης του COVID, όπου παρά τις αντιξοότητες τρέξαμε με επιτυχία τον 1ο κύκλο του Προγράμματος και ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά και σε καταστάσεις όπως η εθνική περιπέτεια που βιώνουμε σήμερα, μετά το χτύπημα της πρωτοφανούς θεομηνίας ‘Daniel’. Επίσης, είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γιατί αυτά τα 4 χρόνια μέσω του ΤΕΒΑ κατορθώσαμε να στηρίζουμε με σημαντικές ποσότητες τροφίμων το Γηροκομείο Λευκάδας, τη μεγαλύτερη κοινωνική δομή του νησιού μας και της ευρύτερης περιοχής.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Τσαγκαροπούλου – Κράτσα, που με τις ενέργειές της όχι μόνο ‘έσωσε’ αυτό το πολύτιμο για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας Πρόγραμμα, αλλά το αναβάθμισε και το εμπλούτισε.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς της Υπηρεσίες μας και τα στελέχη τους, και ιδίως τον κ. Χάρη Κρητικό, που ήταν η ‘ψυχή’ του Προγράμματος για την Π.Ε. Λευκάδας. Αυτά τα 4 χρόνια έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την υλοποίηση του ΤΕΒΑ.

Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο πόρο. Ενισχύουμε την κοινωνική συνοχή στον τόπο μας και βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των πιο ευάλωτων συνανθρώπων μας. Με έργα, με δράσεις, με έμπρακτη στήριξη, είμαστε δίπλα σε κάθε σπίτι, σε κάθε οικογένεια, σε κάθε συμπολίτη μας που έχει ανάγκη» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Η διάθεση της βοήθειας στους δικαιούχους πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2018-2019» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ ΕΒΥΣ) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), που υλοποιεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Προηγουμενο αρθρο
Αποκατάσταση υποσκαφών κρηπιδωμάτων λιμένα Περιγιαλίου
Επομενο αρθρο
Προεκλογικά και όχι μόνο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.