HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΟ αρχιμουσικός Νίκος Θάνος – Μορίνας αρμάτωσε την βάρκα του με μουσική και τραγούδια…

Ο αρχιμουσικός Νίκος Θάνος – Μορίνας αρμάτωσε την βάρκα του με μουσική και τραγούδια…

Του Γιάννη Φαλκώνη

Ο αρχιμουσικός ΝΙΚΟΣ ΘΑΝΟΣ – ΜΟΡΙΝΑΣ αρμάτωσε την βάρκα του με μουσική και τραγούδια από τον “Ορφέα”,  την “Φιλαρμονική”, τη “Νέα Χορωδία”, το “Πάνθεον” και τον “Απόλλωνα” με τίς Καρυάτιδες που τις έμαθε να χορεύουν, πήρε μια χούφτα θάλασσα από την Λευκάδα που τόσο αγάπησε και σφυρίζοντας τον συμπαντικό ρυθμό ταξιδεύει πλέον στις απέραντες θάλασσες του Κόσμου.

 Ένας σπουδαίος Αρχιμουσικός, ένας σπουδαίος Δάσκαλος, ένας γενναιόδωρος Άνθρωπος με ανεκτίμητη προσφορά στον Πολιτισμό της Λευκάδας και της Ελλάδας που σφράγισε με την προσωπικότητα του μια “μυθική εποχή” για την Λευκάδα, δίνοντας το εφαλτήριο σε πολλούς νέους και νέες της εποχής να κάνουν πανελλήνια και διεθνή μουσική καριέρα με προεξέχουσα την κορυφαία Αγνή Μπάλτσα!

Αιωνία του η μνήμη!

Φωτογραφία Γιάννης Φαλκώνης

Προηγουμενο αρθρο
Αντί επικήδειου... Νίκος Θάνος (Μορίνας) - Η πολιτιστική προσφορά ενός μεγάλου δάσκαλου
Επομενο αρθρο
Νέα σύνδεση της Cyprus Airways από τη Λάρνακα προς το Άκτιο για το 2021

1 Σχόλιο

  1. Βασίλης Φίλιππας
    22 Απριλίου 2021 at 20:50 — Απάντηση

    Ένας άξιος άνθρωπος που απ’ όπου κι αν πέρασε άφησε το στίγμα του – που υπηρέτησε τον Πολιτισμό πολύτροπα και τίμησε τη Λευκάδα μας.
    Να γράψω εδώ ένα άγνωστο λιθαράκι από τα πολλά μικρά (πέρα από τα μεγάλα) που πρόσθεσε στα πολιτισμικά του τόπου για να μείνει κι αυτό καταγεγραμμένο: χάρη και στη βοήθειά του καταγράφηκαν λέξεις -που θα τις είχε για πάντα σκεπάσει η λήθη- των θαλασσινών του τοπικού μας ιδιώματος τόσο με ερωτηματολόγια όσο και με τη βοήθεια του για τη σύγκριση με ναυτικά γλωσσάρια και λεξικά…
    Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους δικούς του…

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.