HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΟ Δήμος Άρτας προτρέπει τους δημότες: Το κινητό σου έχει δύναμη

Ο Δήμος Άρτας προτρέπει τους δημότες: Το κινητό σου έχει δύναμη

Δήμος Άρτας: Ένα ακόμα βήμα μπροστά – Εντόπισες πρόβλημα; Στείλε φωτογραφία με το κινητό και παρακολούθησε την πορεία της αναφοράς σου

Ένα ακόμα βήμα μπροστά κάνει ο Δήμος Άρτας με την βοήθεια αυτή τη φορά της τεχνολογίας.

Δίνει τη δυνατότητα να γίνουν οι πολίτες μέρος της προσπάθειας του Δήμου για τη βελτίωση της καθημερινότητας, μέσω της απόκτησης της εφαρμογής Novoville.

Το Novoville είναι μια δωρεάν εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και tablets που επιτρέπει στους χρήστες εύκολα και γρήγορα να δηλώνουν προβλήματα που παρατηρούν στην Άρτα (όπως καμένες λάμπες, απορρίμματα, εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, λακκούβες κ.α.) σε πέντε απλά βήματα.

Ο κάθε πολίτης αφού κατεβάσει την εφαρμογή στο κινητό του ή στο tablet φωτογραφίζει με την κάμερα το πρόβλημα, λαμβάνει ακριβή τοποθεσία με στίγμα στο χάρτη, επιλέγει την κατηγορία του προβλήματος, εισάγει προαιρετικά μια σύντομη περιγραφή και καταχωρεί την αναφορά, η οποία αποστέλλεται στο Γραφείο Δημότη του Δήμου.

Το Γραφείο Δημότη την προωθεί στην αντίστοιχη υπηρεσία του Δήμου, η οποία αναλαμβάνει την υλοποίηση- αποκατάσταση και παράλληλα ενημερώνει την εφαρμογή, ώστε να μπορεί να βλέπει ο πολίτης διαρκώς το στάδιο υλοποίησης της αναφοράς του και μόλις εκείνη τακτοποιηθεί λαμβάνει σχετική ειδοποίηση.

Η εφαρμογή, που έχει ως σκοπό την εξυπηρέτηση του δημότη και τη μείωση της γραφειοκρατίας, αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε πιλοτική εφαρμογή, ενώ παρουσιάστηκε σήμερα το μεσημέρι στους Αντιδημάρχους, τους Διευθυντές Υπηρεσιών και τους αρμοδίους υπαλλήλους του Δήμου Αρταίων, που θα χειρίζονται τα αιτήματα των πολιτών και θα μεριμνούν για την ικανοποίησή τους.

Πηγή: www.pamepreveza.gr

line2

Ευχάριστο ξάφνιασμα δεχτήκαμε για δεύτερη μέρα από τον Δήμο της Άρτας. Χτες διαβάσαμε για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τον καθαρισμό των οικοπέδων. Στο παραπάνω άρθρο ο Δήμος της Άρτας με τη χρήση της τεχνολογίας κάνει κοινωνούς και βοηθούς στη λύση των προβλημάτων της καθημερινότητας, τους δημότες.

Δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε ότι στα καθ’ ημάς η Δημοτική ομάδα όχι μόνο αδιαφορεί για τις επισημάνσεις που γίνονται -από όσα Μέσα γίνονται – αλλά μας χαρακτηρίζει «κιτρινιστές», «δημοσιογραφούντες», «μπουκωμένα τοπικά ΜΜΕ» και με άλλες τέτοιου επιπέδου εκφράσεις. Εν αντιθέσει με τους αγαπημένους της «δημοσιογράφους» που κατά πάγια τακτική δεν βλέπουν τίποτε στραβό και τους κάνουν να αισθάνονται πανευτυχείς.

Το αξιοσημείωτο, πέρα από το γεγονός αυτό καθ’ αυτό, είναι βέβαια η διαφορετική νοοτροπία. Μια ευνομούμενη πόλη, που θέλει ενεργούς πολίτες, και δεν στοχοποιεί τις αντίθετες απόψεις. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε, τη φράση που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου σε κριτική δημοτικών συμβούλων για το έργο του: «Σας έχει βγει το μάτι…»!!

Όσοι ταξιδεύουμε σε γειτονικές πόλεις, σ’ αυτούς που εμείς του «πνεύματος και του πολιτισμού», χαρακτηρίζαμε «βλάχους», βλέπουμε να γίνονται μεγάλα βήματα προόδου, καλλωπισμού, βελτίωσης της καθημερινότητας, σεβασμού στους πολίτες. Τη στιγμή που εμείς βράζουμε με το ζουμί μας. Και όποιος διαφωνεί, είναι γιατί του «βγαίνει το μάτι»!

Προηγουμενο αρθρο
Παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Τ. Σκλαβενίτη: «Κάτσε καλά, Γεράσιμε…»
Επομενο αρθρο
Απομνημονεύματα ιερέως Κωνσταντίνου Κακαβούλη – Ο γάμος με την Κωνσταντίνα Σαββίνου - Μέρος Δ΄

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.