HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΟ εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στην πόλη της Λευκάδας, το 1971

Ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στην πόλη της Λευκάδας, το 1971

Με μεγάλη επισημότητα όπως φαίνεται στις φωτογραφίες εορτάστηκε η Σχολική εορτή των τριών Ιεραρχών στην πόλη της Λευκάδας. Οι φωτογραφίες αναφέρονται στο 1971 και όλοι, εκπαιδευτικοί και πολίτες είχαν λόγους να παρευρεθούν στην εκδήλωση, που σήμαινε και τα εγκαίνια του  καινούργιου Σχολείου Αρρένων. Πρόκειται για το σημερινό 4ο Δημοτικό στη Νεάπολη κοντά στο γήπεδο. Ήταν το πρώτο καινούργιο Σχολείο που αποκτούσε η πόλη, εκτός του στενού πυρήνα της. Όπως θυμούνται οι παλαιότεροι, η κατασκευή του είχε ξεκινήσει από το 1964! (Το επόμενο σύγχρονο σχολείο που κτίστηκε έξω από την πόλη, ήταν αυτό στα Βαρδάνια. Παραδόθηκε το 1982). Οι εκπαιδευτικοί είναι και από τα δυο Γυμνάσια, Αρρένων και Θηλέων, ενώ στους θεατές βρίσκονται και δάσκαλοι. Η χορωδία αποτελείται από μαθήτριες του Γυμνασίου Θηλέων.

Η εγκατάσταση στο νέο σχολείο έγινε τον Νοέμβριο του 1970 και η εκδήλωση για τους τρεις Ιεράρχες, 3 μήνες αργότερα. Μεταφέρθηκε το Γυμνάσιο Αρρένων από το κτίριο απέναντι από τον ΟΤΕ, που στεγαζόταν μέχρι τότε. Είναι μάλιστα αξιοσημείωτος ο τρόπος μεταφοράς μαθητών και θρανίων. Τότε υπήρχαν τα ξύλινα πράσινα θρανία που είχαν ενσωματωμένο το γραφείο με το κάθισμα. Οι μαθητές ανά δυο, ανέλαβαν και κουβάλησαν με τα χέρια τους το δικό τους θρανίο. Δημιουργήθηκε  μια αλυσίδα κουβαλητών μαθητών που ξεκινούσε από την Μητρόπολη και έφτανε στη Νεάπολη, καταλαμβάνοντας όλο το δρόμο. Δεν έλειψαν και τα σχετικά πειράγματα και τα καλαμπούρια.

Αναγνωρίστηκαν: Μιχάλης Ξένος,(καθηγητής),Οδυσσέας Μανωλίτσης,  (καθηγητής),  Κώστας Γαντζίας, (γυμναστής), Σπύρος Κατσικογιάννης, Δημήτρης (Μήτσος) Ρομποτής.
Αναγνωρίστηκαν: Στο βάθος Γιώργος Καββαδάς, (γυμνασιάρχης),  Κώστας Δάγλας, (καθηγητής)
Χορωδία από αριστερά αναγνωρίστηκαν: Λουκία Περδικάρη, Φωτεινή Χαλικιοπούλου, Λαμπρινή Αγγελή,Ελένη Βουτσινά, …. Κουντουρά, Χριστίνα Γουριώτη, Κατερίνα Ζακυνθινού,Όλγα Βουκελάτου, Πετρούλα Σταματέλου, Ευαγγελία Φωτεινού, Ελένη Σταματέλου. Δεξιά:   Χρήστος Παπαδόπουλος,   Μήτσος Ρομποτής (φαίνεται λίγο). Καθήμενη Θεοδώρα Γιαννουλάτου – Σταματέλου
Κώστας Δάγλας, (ομιλητής), Καθηγητές:  Πανταζής Κοντομίχης, Κώστας Φωτεινός, Ελένη Φίλιππα, Ελένη Σταματέλου.
Γιώργος Καββαδάς,   (ομιλητής). Από αριστερά καθηγητές: Ντίνα Κατωπόδη, Ζωή Καββαδά, Σπύρος  Σουνδιας, Άγγελος   Χόρτης, Κώστας   Δάγλας, Θανάσης   Ραπτόπουλος, Πανταζής   Κοντομίχης.
Αναγνωρίστηκαν: Αποστόλης  Κατωπόδης  (Ρόλλιας), Ελισάβετ  Καββαδά, Χρυσούλα  Καββαδά, Ζαχαρούλα  Μαυρομάτη, Γεράσιμος  Μελάς, Δημήτριος Βλάχος, (καθηγητής μουσικής). Ιερείς  Νικόλαος Φραγκούλης, Μανώλης  Αρβανίτης. Οι δάσκαλοι: Κουντουράς, Δάγλας, Πάλμος. Τη χορωδία συνοδεύει με το ακορντεόν ο Φώντας Ματαράγκας. Στην πρώτη σειρά στο μέσον ο δήμαρχος Θ. Ζωιτάς, αριστερά πιθανόν ο Νομάρχης πλαισιωμένοι από την στρατιωτική ηγεσία του νησιού.
 
 
Καθηγητές: Χαράλαμπος (Μπάμπης)  Κατωπόδης, Κώστας  Ροντογιάννης, … Παπακωνσταντίνου, Γιώργος  Καββαδάς ,…Ζιώγα, Ντίνα  Κατωπόδη, Ζωή  Καββαδά, Σπύρος  Σούνδιας, Κώστας  Δάγλας, Θανάσης  Ραπτόπουλος.
Ομιλητής: Οδυσσέας Μανωλίτσης, δεξιά Πανταζής Κοντομίχης. Αριστερά: Σπύρος Σούνδιας, Ντίνα Κατωπόδη, Ζωή Καββαδά, Κώστας Δάγλας, Θανάσης Ραυτόπουλος.
 

Φωτογραφίες: Καίτη Κακαβούλη
Κείμενο: Βιολέττα Σάντα

Προηγουμενο αρθρο
Δήμος Λευκάδας: πρόσκληση και αίτηση συμμετοχής - Φαρομανητά 2024
Επομενο αρθρο
Τροχονόμοι σε δράση - video

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.