HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΟ πολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου «Μελάνυδρος» σας προσκαλεί σε ένα εργαστήριο με τίτλο: «Το Κηροπάνι»

Ο πολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου «Μελάνυδρος» σας προσκαλεί σε ένα εργαστήριο με τίτλο: «Το Κηροπάνι»

Ο πολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου Μελάνυδρος σας προσκαλεί την Κυριακή 14 Μαΐου και ώρα 17:00 στο παλιό δημοτικό σχολείο σε ένα εργαστήριο με τίτλο: Το Κηροπάνι

Ένα εργαστήριο κατασκευής κεριών για τα αυτιά, αφιερωμένο στην μνήμη του συντοπίτη μας μελισσοκόμου Βασίλη Σολδάτου.Πρόκειται για μια παραδοσιακή φυσική θεραπεία για την περιοχή των αυτιών και µια αίσθηση βαθιάς χαλάρωσης που υπάρχει από την αρχαιότητα και εξασκείται από γενιά σε γενιά έως και σήμερα. Αρχαίοι πάπυροι µαρτυρούν τη διαδικασία της χρήσης κεριού για τα αυτιά.

Τέτοια κεριά έχουν χρησιμοποιηθεί παραδοσιακἀ και απὀ σαµμάνους θεραπευτές και συνδυάζουν την σὐσταση της κατασκευής τους µε την εξαγνιστική ιδιότητα τις φωτιάς έτσι ώστε να προσφέρουν ένα αίσθημα ευχαρίστησης, ανακούφισης και εξισορρόπησης της πίεσης στην περιοχή των αυτιών και του κεφαλιού όπως και βελτίωση της αναπνοής και όσφρησης.Το κερί της μέλισσας και αιθέρια έλαια είναι τα βασικά συστατικά για την κατασκευή αυτών των κυλίνδρων

.Στο τέλος του εργαστηρίου θα γίνει εφαρμογή της τεχνικής για να μάθουμε πώς να χρησιμοποιούμε τα κηροπάνια.Ελάτε να αναβιώσουμε τεχνικές ανακούφισης με φυσικά και αγνά υλικά.

Εισηγητής : Γεωργιάδης Κωνσταντίνος, ρεφλεξολόγος – massage therapist.

Είσοδος ελεύθερη

Καλή αντάμωση

Προηγουμενο αρθρο
Με πανηγυρισμούς και πυροτεχνήματα υποδέχτηκε η Λευκάδα τη Δόξα
Επομενο αρθρο
Μια μεγάλη Κατασκήνωση τη Μεγάλη Εβδομάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.