HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠέθανε η ηθοποιός Νίτσα Μαρούδα, δημοφιλής φιγούρα του ’60 και του ’70

Πέθανε η ηθοποιός Νίτσα Μαρούδα, δημοφιλής φιγούρα του ’60 και του ’70

«Επαιξε με τους περισσότερους σπουδαίους πρωταγωνιστές και συχνά, ακόμη και με μια ατάκα μόνο, έκλεβε την παράσταση. Η παρουσία της στον ελληνικό κινηματογράφο είναι χαρακτηριστική του ταλέντου και της ευρηματικότητας με την οποία οι έλληνες ηθοποιοί, στον κινηματογράφο εκείνης της εποχής, δημιουργούσαν έναν τύπο εντελώς προσωπικό, που δεν μπορούσε να παίξει κανείς άλλος», έγραψε η Λίνα Μενδώνη

Η Νίτσα Μαρούδα, το ξανθό κορίτσι του ελληνικού κινηματογράφου με τη χαρακτηριστική φωνή, έφυγε την Πέμπτη από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών, από ανακοπή καρδιάς.

Τον θάνατό της γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ ανέβασε τη φωτογραφία της Νίτσας Μαρούδα και στη λεζάντα έγραψε:

«Ακόμα μία δυσάρεστη είδηση. Το γλυκό κορίτσι του σινεμά, η όμορφη κοπελίτσα που μας έκανε να γελάμε με το νάζι της έφυγε από κοντά μας ξαφνικά από ανακοπή! Γεννημένη το 1935, μας χάρισε άπειρες όμορφες στιγμές στον κινηματογράφο και το θέατρο… Αύριο 4.30 την αποχαιρετάμε στο κοιμητήριο Χαλανδρίου… Καλό ταξίδι γλυκιά μας Αγαπημένη Νίτσα».

Η Νίτσα Μαρούδα (δεξιά) με την Τζένη Καρέζη στην ταινία «Δεσποινίς Διευθυντής»

«Με την ιδιαίτερη φωνή και την αναγνωρίσιμη φιγούρα της, με την υπερβολική κόμμωση της εποχής και το πεταχτό βάδισμα, η Νίτσα Μαρούδα δημιούργησε τον χαρακτήρα του αφελούς κοριτσιού στον ελληνικό κινηματογράφο, ο οποίος αν και συνήθως δεν ήταν κεντρικός, υπήρξε απαραίτητος δίπλα στους πρωταγωνιστές των αγαπημένων ελληνικών ταινιών» έγραψε χαρακτηριστικά η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στο συλλυπητήριο μήνυμά της. Η ίδια συμπλήρωσε:

«Επαιξε με τους περισσότερους σπουδαίους πρωταγωνιστές και συχνά, ακόμη και με μια ατάκα μόνο, έκλεβε την παράσταση. Η παρουσία της στον ελληνικό κινηματογράφο είναι χαρακτηριστική του ταλέντου και της ευρηματικότητας με την οποία οι έλληνες ηθοποιοί, στον κινηματογράφο εκείνης της εποχής, δημιουργούσαν έναν τύπο εντελώς προσωπικό, που δεν μπορούσε να παίξει κανείς άλλος. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην κόρη της Ιωάννα και στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, καθώς και στους πολλούς φίλους της».

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νίτσα Μαρούδα με το ταλέντο της και τους χαρακτήρες που δημιούργησε έγινε αναπόσπαστο μέρος των ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας του ’60’και του ’70 στις οποίες συμμετείχε. Ερμηνεύοντας κυρίως κωμικούς ρόλους δίπλα σε “ιερά τέρατα” της εποχής, όπως ο Αλεξανδράκης, ο Βουτσάς και η Καρέζη, η Νίτσα Μαρούδα κατάφερε να ξεχωρίσει για την εργατικότητα και το χιούμορ της. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της».

Η Ελένη Μαρούδα, όπως ήταν το κανονικό της όνομα, γεννήθηκε στην Πάτρα το 1935. Συμμετείχε σε πολλές ταινίες τις δεκαετία του ’60 και του 70 και έμεινε γνωστή για τους κωμικούς ρόλους της ναζιάρας ξανθιάς κοπέλας.

Συμμετείχε σε πολλές επιτυχίες που έκοψαν χιλιάδες εισιτήρια. Μερικές από αυτές: «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» το 1960, «Ο κατήφορος» το 1961, «Δεσποινίς διευθυντής» το 1964, «Μια τρελή τρελή οικογένεια» το 1965, «Η ωραία του κουρέα» το 1969.

Η ηθοποιός παντρεύτηκε τον Συμεών Κολοκοτά. Η θυγατέρα της Ιωάννα είναι σύζυγος του ευρωβουλευτή και πρώην προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Πηγή: Protagon.gr

Προηγουμενο αρθρο
Υποθαλάσσια Ζεύξη: 1.570.000 θα διατεθεί για τις μελέτες – Υπεγράφη σήμερα η πρώτη σύμβαση - Συνάντηση Θ. Καββαδά στο Υπ. Υποδομών
Επομενο αρθρο
Λιμεναρχείο Λευκάδας: Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού για αύριο Σάββατο 12/11

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.