HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠολύ δύσκολη η φωτιά στη Μαγνησία

Πολύ δύσκολη η φωτιά στη Μαγνησία

Μεγάλη δυσκολία παρουσιάζει στην αντιμετώπισή του το μέτωπο που κατακαίει αγροτοδασικές εκτάσεις σε Βελεστίνο, Άγιο Γεώργιο Φερών και Σέσκλο, ενώ έχει κλείσει η Εθνική Οδός.

Παράλληλα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 12570 (Λάρισα-Βόλος) και 12571 (Βόλος- Λάρισα) θα πραγματοποιηθούν με λεωφορεία.


«Παραμείνετε σε ετοιμότητα»: 112 για τη φωτιά σε Βελεστίνο, Σέσκλο και Άγιο Γεώργιο
Από το Βελεστίνο η φωτιά έφυγε προς Αγιο Γεώργιο, πέρασε το Σέσκλο που εκκενώθηκε και κατευθύνεται στη βιομηχανική περιοχή προς το Διμήνι με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για να μην φτάσει στην Χαλυβουργεία.

Τεράστιο μέτωπο, κάηκαν σπίτια, κτηνοτροφικές μονάδες
Το μέτωπο εκτείνεται σε μια ακτίνα 10 χιλιομέτρων ενώ το έργο της πυρκαγιάς δυσχεραίνει ο άνεμος, οι ριπές του οποίου ξεπερνούν τα 8 μποφόρ. Η φωτιά χαρακτηρίζεται ως ανεξέλεγκτη κι έχουν εκκενωθεί σπίτια στις παρυφές του Βελεστίνου, στον Άγιο Γεώργιο, όπου έχουν προκληθεί ζημιές σε σπίτια, ποιμνιοστάσια και κτηνοτροφικές μονάδες.

Παράλληλα, έχουν καεί αποθήκες, αυτοκίνητα, ενώ στο Βελεστίνο κάηκε και μία καφετέρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ένας τραυματίας πυροσβέστης, ο οποίος φέρει εγκαύματα από τη μάχη με τις φλόγες. Ο πυροσβέστης φέρει εγκαύματα δευτέρου βαθμού στα χέρια στο πρόσωπο και στην πλάτη και μεταφέρεται στον νοσοκομείο του Βόλου.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ

Επίσης, εξαιτίας της φωτιάς έχει προκληθεί πρόβλημα και στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό. Όπως αναφέρουν οδηγοί που κατέβαιναν από Λάρισα, η Τροχαία τούς γύρισε πίσω, προς Αγχίαλο, από την ΠΑΘΕ.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγουμενο αρθρο
Θανάσης Καββαδάς: 100% καταστροφή στις αμπελοκαλλιέργειες της Λευκάδας από περονόσπορο
Επομενο αρθρο
ΕΚΑΒ και Πυροσβεστική συνέδραμαν για τη μεταφορά τραυματία από το Πόρτο Κατσίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.