HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Συλλόγου Λευκαδίων Αττικής «Η Αγία Μαύρα»

Πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Συλλόγου Λευκαδίων Αττικής «Η Αγία Μαύρα»

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΑΓΙΑ ΜΑΥΡΑ», ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 

Μέσα σ’ ένα ξεχωριστό κλίμα χαράς και συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022, στην αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης», στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της Αθήνας, η επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια ζωής, δράσης και προσφοράς του Συλλόγου Λευκαδίων Αττικής «Η Αγία Μαύρα».

Η ανωτέρω εκδήλωση, ήταν η συνέχεια της εξαιρετικά αντίστοιχης επιτυχημένης επετειακής εκδήλωσης των 100 χρόνων του Συλλόγου μας από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, που έγινε το καλοκαίρι που μας πέρασε (Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022 – Κηποθέατρο «Άγγελος Σικελιανός») στη Λευκάδα, ενταγμένη στις «Γιορτές Λόγου και Τέχνης» του νησιού μας.

Η επετειακή εκδήλωση, ξεκίνησε με την καθιερωμένη προσφώνηση των προσκεκλημένων από τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου μας κο Αντώνη Σολδάτο, που είχε την ευθύνη της παρουσίασης του προγράμματος.

Αρχίζοντας από την κα Νίκη Κ. Αραμπατζή, Πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και συμπατριώτισσά μας και εν συνεχεία τους Εκπροσώπους των Λευκαδίτικων Συλλόγων Αττικής:

κο Λογοθέτη Θεόφιλο, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων

κο Κατηφόρη Κωνσταντίνο, Πρόεδρο της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών  

κο Φουρλάνο Χριστογιάννη,  Πρόεδρο του Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης και γύρω δήμων «Η Φανερωμένη»

κο Σκυργιάννη Δημήτριο, Πρόεδρο του Συλλόγου Αϊγκιωτών. Αττικής  «Ο Άγιος Νικήτας»

κο Μανωλίτση Ευγένιο, Μέλος ΔΣ του Συλλόγου Αλεξανδριτών Λευκάδος «Οι Σκάροι»

κα Σταύρακα Όλγα, Πρόεδρο του Συλλόγου Καρσάνων Λευκάδας

κο Κοντογιώργη Χαράλαμπο, Πρόεδρο του Συνδέσμου των Απανταχού Εγκλουβησάνων

κα Τζεφρώνη Ζώη, Πρόεδρο του Συλλόγου Κομηλιωτών

κο Κατωπόδη Γιάννη, Πρόεδρο του Συλλόγου Δραγάνου και τον 

κο Κατηφόρη Χρήστο ταμία του Συλλόγου Αγιοπετριτών Αττικής. 

Ακολούθησε, η απαγγελία ποιήματος, δημιούργημα του συμπατριώτη μας, εξαιρετικού μουσικού, κου Παναγιώτη Φίλιππα, αφιερωμένο στα 100χρονα του Συλλόγου μας.

Αμέσως μετά, στο βήμα ανέβηκε η Χορωδία του Συλλόγου μας και υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κου Ιωάννη Σφυρή ερμήνευσε πέντε καταπληκτικά τραγούδια κι ακούσματα από τη Λευκάδα μας. Έπειτα, απαγγέλθηκε μικρό απόσπασμα από το ποίημα «Φωτεινός» του Εθνικού μας ποιητή, Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, από τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου μας κο Αντώνη Σολδάτο.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κος Θωμάς Χόρτης, εκφωνώντας χαιρετισμό εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, δίνοντας συνοπτικά το στίγμα των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια του Συλλόγου και παρουσιάζοντας πολύ συνοπτικά τόσο τα πεπραγμένα όσο και τις σκέψεις του Δ.Σ. για πρωτοβουλίες που θα καθορίσουν το μέλλον του.

Ακολούθως, ο λόγος δόθηκε στον συμπατριώτη μας διακεκριμένο Καθηγητή, κο Αθανάσιο Καλαφάτη, ο οποίος έκανε μια εξαιρετικά εμπεριστατωμένη ομιλία, αναφερόμενος στην «Ιστορική Διαδρομή του Συλλόγου από το 1922 έως και σήμερα».

Σε έντονο φορτισμένο κλίμα και αφού προηγήθηκε απαγγελία ποιήματος του Άγγελου Σικελιανού από τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου μας κο Κώστα Σταματέλο, έγινε η απονομή τιμητικής πλακέτας στους επίτιμους προέδρους του Συλλόγου μας, κο Ιωάννη Ζώγκο και τον εκλιπόντα Σωκράτη Κακλαμάνη, για την συνεισφορά των οποίων αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου μας κος Θωμάς Λάζαρης. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της παραλαβής της τιμητικής πλακέτας από τα τρία τέκνα του εκλιπόντα Σωκράτη Κακλαμάνη. 

Η εκδήλωση, συνεχίστηκε με την προβολή ενός εξαιρετικού ντοκιμαντέρ, δημιουργία του σπουδαίου συμπατριώτη μας σκηνοθέτη και ποιητή, κου Γιάννη Φαλκώνη, με συνεντεύξεις, κινηματογραφικό και φωτογραφικό υλικό από την 100χρονη ιστορία του Συλλόγου.

Τέλος, η όμορφη όσο και συγκινησιακή επετειακή εκδήλωση του ιστορικού Συλλόγου μας, έκλεισε με το κόψιμο της τούρτας και την παράθεση μπουφέ με πλούσια εδέσματα. 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορηγούς της εκδήλωσης:

Την εταιρεία Καινοτομία Οικονομοτεχνικοί Σύμβουλοι Α.Ε. για την κάλυψη της δαπάνης του catering &

την εταιρεία Eurofood Ποιότητα Α.Ε. για την προσφορά τυριών & κρασιών.

ΤΟ Δ.Σ.

Προηγουμενο αρθρο
«Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά» από το Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο Μητροπόλεως
Επομενο αρθρο
Αυξήθηκαν κατά 18% τα κρούσματα κοροναϊού μέσα σε μια βδομάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.