HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠροθεσμία υποβολής αιτήσεων για μίσθωση θέσης στην Λαϊκή αγορά για το έτος 2021

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων για μίσθωση θέσης στην Λαϊκή αγορά για το έτος 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι, οι παραγωγοί που ενδιαφέρονται για θέση στην αγορά παραγωγών πρωτογενών προϊόντων γης, αλιείας και ιχθυοκαλλιέργειας στην πόλη της Λευκάδας θα πρέπει μέχρι και την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 να προσκομίσουν την αίτηση τους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο πρωτόκολλο του Δήμου (άδεια παραγωγού, προϊόντα που παράγονται ανά καλλιεργητική περίοδο κλπ) προκειμένου να γίνει η κατανομή τους στις υπάρχουσες θέσεις, με βάση την προβλεπόμενη μοριοδότηση.

Μέχρι την τελική τοποθέτηση των παραγωγών στις νέες θέσεις, το αργότερο έως και την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021, θεωρείται ότι συνεχίζεται η άδεια των υπαρχόντων, οι οποίοι πρέπει να καταβάλουν το αντίστοιχο τίμημα των δύο μηνών. 

Οι παραγωγοί που θα καταλάβουν τις νέες θέσεις με βάση τη μοριοδότηση οφείλουν να ενημερωθούν και να τηρούν τον Κανονισμό λειτουργίας λαϊκών αγορών του Δήμου Λευκάδας (aριθμ. aπόφ. 433/2016 Δ.Σ, βλ. συνημμένο αρχείο Κανονισμού σε μορφή pdf)  άλλως θα υποστούν τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΑΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ


Θέμα: Ανακοίνωση σχετικά με προθεσμία υποβολής αιτήσεων για μίσθωση θέσης στην   αγορά παραγωγών πρωτογενών προϊόντων γης, αλιείας και ιχθυοκαλλιέργειας στην πόλη της Λευκάδας για το έτος 2021.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό (aριθμ. aπόφ. 433/2016 Δ.Σ.) για την αγορά παραγωγών πρωτογενών προϊόντων γης, αλιείας και ιχθυοκαλλιέργειας που λειτουργεί κάθε Σάββατο στη Λευκάδα και ειδικότερα με το άρθρο 8 του κανονισμού:

“Άρθρο 8° Θέσεις – Τοποθέτηση Πωλητών, Κενές θέσεις

1. Ο Δήμαρχος υποχρεούται να παρέχει στους παραγωγούς όλης της χώρας θέσεις στην  αγορά της Λευκάδας.

Προτεραιότητα έχουν:

Α.  Εκείνοι που δραστηριοποιούνται ή έχουν την έδρα τους στα διοικητικά όρια του Δήμου Λευκάδας και είναι κάτοχοι θεωρημένης σχετικής αδείας παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών, που εκδόθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Λευκάδας, 

Β.  Παραγωγοί του Δήμου Μεγανησίου και ελλείψει αυτών παραγωγοί από όμορους Δήμους γειτονικών Περιφερειακών Ενοτήτων και ελλείψει αυτών παραγωγοί από άλλα μέρη της χώρας. 

2. Για την κατανομή των δικαιούχων στις θέσεις των λαϊκών αγορών λαμβάνονται υπόψη συγκεκριμένα κριτήρια (τόπος παραγωγής και έδρα, παλαιότητα της άδειας, ηλικία του δικαιούχου, τυχόν αναπηρία του και ποσοστό αυτής, αριθμός τέκνων, ημέρες συμμετοχής σε λαϊκή αγορά) τα οποία δίνουν στον δικαιούχο μόρια. Αναλόγως με το πλήθος των μορίων που συγκεντρώνει ο κάθε δικαιούχος κατατάσσεται στον οικείο πίνακα κατάταξης. 

Ο δικαιούχος που συγκεντρώνει τα περισσότερα μόρια ανά λαϊκή αγορά κατατάσσεται στην πρώτη θέση του πίνακα και οι λοιποί σε φθίνουσα σειρά. Ο πρώτος στην κατάταξη δικαιούχος επιλέγει την θέση του στην αγορά στον οικείο τομέα. Ο δεύτερος και οι λοιποί επιλέγουν την θέση τους αναλόγως με τις λοιπές διαθέσιμες θέσεις και την σειρά τους στον οικείο πίνακα κατάταξης. Σε περίπτωση ισοβαθμίας διενεργείται κλήρωση. 

Ο δικαιούχος που κληρώνεται επιλέγει πρώτος μεταξύ των ισοβαθμούντων. 

3. Μοριοδότηση

Η  μοριοδότηση θα γίνεται ξεχωριστά για κάθε μία από τις παρακάτω κατηγορίες

Α)   Παραγωγοί που δραστηριοποιούνται ή έχουν την έδρα τους στα διοικητικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας 

Β)   Παραγωγοί από Δήμους γειτονικών Περιφερειακών Ενοτήτων (Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, Πρέβεζας, Ζηρού, Άρτας). 

Γ)  Παραγωγοί από άλλα μέρη της Ελλάδας. 

Τα μόρια είναι τα παρακάτω:

●  Για κάθε έτος παλαιότητας της άδειας ο δικαιούχος λαμβάνει 1 μόριο. 

●  Δικαιούχος κάτω των τριάντα (30) και άνω των εξήντα (60) ετών λαμβάνει 15 μόρια. 

●  Δικαιούχος µε αναπηρία άνω του 67% και έως και 80% λαμβάνει 10 μόρια. 

●  Δικαιούχος µε αναπηρία άνω του 80% λαμβάνει 20 μόρια. 

●  Για κάθε ανήλικο τέκνο ο δικαιούχος λαμβάνει 10 μόρια. Σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας τα µόρια της συγκεκριμένης κατηγορίας προσαυξάνονται κατά 50%. 

4. Για τις νέες άδειες που θα διατίθενται σε κενούμενες θέσεις θα διενεργείται κλήρωση. Η ίδια διαδικασία θα ακολουθείται και σε περίπτωση προσθήκης νέων θέσεων – αδειών 

5. Ρητά απαγορεύεται στους δικαιούχους η υπεκμίσθωση των θέσεων που κατέχουν. 

6. Τα παραχωρούμενα μέτρα μήκους των πάγκων στις λαϊκές αγορές είναι για τους παραγωγούς – πωλητές αγροτικών προϊόντων κατά μέγιστο όριο 

 3,0 µ. Χ 2,0 µ.”

Σας ενημερώνουμε ότι, οι παραγωγοί που ενδιαφέρονται για θέση στην αγορά παραγωγών πρωτογενών προϊόντων γης, αλιείας και ιχθυοκαλλιέργειας της Λευκάδας θα πρέπει μέχρι και την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 να προσκομίσουν την αίτηση τους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο πρωτόκολλο του Δήμου (άδεια παραγωγού, προϊόντα που παράγονται ανά καλλιεργητική περίοδο κλπ) προκειμένου να γίνει η κατανομή τους στις υπάρχουσες θέσεις της αγοράς, με βάση την προβλεπόμενη μοριοδότηση.

Μέχρι την τελική τοποθέτηση των παραγωγών στις νέες θέσεις, το αργότερο έως και την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021, θεωρείται ότι συνεχίζεται η άδεια των υπαρχόντων, οι οποίοι πρέπει να καταβάλουν το αντίστοιχο τίμημα των δύο μηνών. 

Οι παραγωγοί που θα καταλάβουν τις νέες θέσεις με βάση τη μοριοδότηση οφείλουν να ενημερωθούν και να τηρούν τον Κανονισμό που ψηφίστηκε άλλως θα υποστούν τις προβλεπόμενες κυρώσεις.


Προηγουμενο αρθρο
Η κακοκαιρία της 26ης Ιανουαρίου στη Λευκάδα από δορυφορική εικόνα
Επομενο αρθρο
Μετωπική Δράση Λευκάδας: όχι στο ξεπούλημα του τουριστικού περιπτέρου και της παραλίας του Κάστρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.